Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα του το κάνει; Θα τον ξεφτιλίσει; (Video)

Σαν σήμερα το 2003 ο Ολυμπιακός ταπείνωσε την Γαλατασαράι με 3-0 στην Ριζούπολη, με το γκολ του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ να μένει στη ιστορία….

Με μία σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη επί της Γαλατασαράι με 3-0 είναι άρρηκτα συνδεδεμένη για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, στις 5 Νοεμβρίου του 2003 ο Θρύλος κατατρόπωσε την πανίσχυρη τουρκική ομάδα για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League δείχνοντας την δύναμή του!

Μαγιό κι ονειρεμένο ήταν εκείνο το βράδυ για τον Θρύλο, που μέχρι εκείνη την αγωνιστική δεν είχε πετύχει νίκη στον όμιλό του, όπου πέραν των Τούρκων μετείχαν επίσης οι Ρεάλ Σοσιεδάδ και Γιουβέντους.

Ο Ολυμπιακός όμως ήταν αποφασισμένος για όλα κι αποδίδοντας διαστημικό ποδόσφαιρο, υποχρέωσε την κάτοχο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για το 2000 σε παθητικό ρόλο

Το 1-0 σημειώθηκε στο 6′ με σουτ – οβίδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη, για να έρθει ο Νέρι Καστίγιο στο 34’ με ασύλληπτη ατομική ενέργεια να ζευγαρώσει τα τέρματα των «ερυθρόλευκων»

Το 3-0 έγινε από τον τεράστιο, τον ασύλληπτο, τον μοναδικό Τζιοβάνι στο 90ό λεπτό, αλλά όχι με το δικό του μαγικό τρόπο! Ένα σκαφτό πλασέ πάνω από το σώμα του Μοντραγκόν! ΄Ένα γκολ-ποίημα, το οποίο έγινε σήμα πολλών αθλητικών εκπομπών της εποχής εκείνης!

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες φάσεις εκείνου του θρυλικού θριάμβου στο παρακάτω video

https://youtu.be/On8HidfPvd4

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button