ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Θα τα καταφέρει στον Ολυμπιακό!»

Post Match Press Conferences Germany v Portugal EEY-k06atcEl

 

Την πεποίθησή του ο Πάουλο Μπέντο θα πετύχει στους πρωταθλητές Ελλάδας εξέφρασε ο άλλοτε στενός του συνεργάτης σε Εθνική Πορτογαλία,ς Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και πρώην τεχνικός του Παναιτωλικού Λέο Πόντες.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Υπέρμαχος της άποψης ότι ο Πάουλο Μπέντο θα αφήσει σπουδαίο έργο στον Ολυμπιακό, είναι ο Λέο Πόντες.

Ο άλλοτε προπονητής του Παναιτωλικού και για μία δεκαετία στενός συνεργάτης του Πάουό Μπέντο σε Εθνική Πορτογαλίας και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Sport24Radio 103,3 » έπλεξε το εγκώμιο του νέου τεχνικού των πρωταθλητών Ελλάδας τονίζοντας ότι του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Επίσης, μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικα΄λόγια για το νέο απόκτημα των «ερυθρόλευκων», τον Αντρέ Μάρτινς, ενώ ξεκαθάρισ εότι οι Πειραιώτες είναι το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση απέναντι στην Αρτούκα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το τι περιμένουμε να δούμε από τον Πάουλο Μπέντο: «Είναι επαγγελματίας και ισχυρή προσωπικότητα. Συνηθίζει να χτίζει ομάδες δυνατές και με μεγάλες απαιτήσεις. Είναι μαθημένος σε αυτό, τόσο από τη Σπόρτινγκ, όσο και από την Εθνική Πορτογαλίας, και γνωρίζει πως είναι να εργάζεσαι σε ομάδες με απαιτήσεις».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει δημιουργηθεί από τον Μπέντο: «Ο Πάουλο Μπέντο είναι έμπειρος και έχει συγκεκριμένες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Θέλω να θυμίσω πως όταν πήγαμε στη Σπόρτινγκ υπήρχε μια δύσκολη κατάσταση. Τότε η ομάδα ήταν σε δύσκολο μονοπάτι και τα καταφέραμε. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο σωματείο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Για το επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού: «Ο Μπέντο όταν έπαιζε ήταν αμυντικό χαφ, ήθελε να έχει πολύ την μπάλα στα πόδια του και να κυριαρχεί. Θα επιδιώξει να παίξει ένα ποδόσφαιρο κατοχής, αλλά αυτό εξαρτάται και από τα εργαλεία που θα έχει».

Για τις διαφορές του Πάουλο Μπέντο με τον Μάρκο Σίλβα: «Είναι και οι δύο νέοι και φιλόδοξοι προπονητές, αλλά έχουν διαφορές μεταξύ τους. Η ομοιότητα τους είναι πως θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Είχαν διαφορετικούς παίκτες στη Σπόρτινγκ. Οι επιλογές τους -για να δούμε τις διαφορές- εξαρτώνται κυρίως από τους παίκτες που έχουν για να δουλέψουν πάνω σε συγκεκριμένο σύστημα. Εμείς παίξαμε 4-3-3 στην Εθνική, αλλά και τη Σπόρτινγκ θέλαμε να είμαστε κυρίαρχοι στο γήπεδο και να έχουμε τον έλεγχο».

Για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Αντρέ Μαρτίνς: «Είναι ιδανικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Είναι έμπειρος και μπορεί να παίξει και στο «8» και στο «10». Θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν τελειώνει φάσεις. Είναι πλεονέκτημα το γεγονός πως παίζει σε δύο θέσεις».

Για το αν του έχει μείνει πίκρα από την απομάκρυνσή του στον Παναιτωλικό: «Νομίζω δεν ήταν μόνο λάθος του προπονητή η πορεία που είχαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Η ομάδα τα πήγε καλά και είχε κάνει την καλύτερη εκκίνηση της τα τελευταία χρόνια. Για να πετύχει μία ομάδα χρειάζονται δύο κομμάτια. Το ένα είναι ο τρόπος λειτουργίας της και το άλλο είναι ο χρόνος, όπου στην Ελλάδα δε δίνεται».

Για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, την Αρούκα: «Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αλλά δε θα είναι εύκολο ειδικά στην Πορτογαλία. Η Αρούκα έχει συνοχή ως ομάδα και το απέδειξε την περασμένη σεζόν».

Για τη συνταγή να βγαίνουν συνεχώς προπονητές και παίκτες από την Πορτογαλία: «Οι προπονητές και οι παίκτες μας εργάζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Οι Πορτογάλοι προπονητές… ψάχνονται συνέχεια, μελετούν καλά τον αντίπαλο και προσπαθούν να μαθαίνουν νέα πράγματα».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button