ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Θα τα δώσουμε όλα”

O Πεδρο Μαρτίνς μίλησε  στο συνδρομητικό κανάλι της Nova για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του είναι έτοιμοι για τη νίκη ,με όπλα την ποιότητα και τον κόσμο του.

Αναλυτικά:

Είναι το πρώτο σας ντέρμπι απ’ όταν ήρθατε στον Ολυμπιακό, πόσο ιδιαίτερο είναι για εσάς;
Πραγματικά θα παίξω το πρώτο μου ντέρμπι στην Ελλάδα και είμαι ευτυχισμένος για αυτό. Ξέρω τι σημαίνουν τα ντέρμπι στην Ελλάδα, αλλά έχω εμπειρία από τέτοια παιχνίδια και από την Πορτογαλία. Είμαστε χαρούμενοι που το πρώτο ντέρμπι θα είναι στην έδρα μας, αυτό βοηθάει αρκετά. Είμαι προετοιμασμένος και ξέρω καλά τη μεγάλη σημασία του αγώνα αυτού, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς όπως κάνουμε σε όλα τα ματς. Γνωρίζω την αντιπαλότητα των ομάδων, αλλά το σημαντικότερο είναι οι τρεις βαθμοί, ξέρω από ντέρμπι από την Πορτογαλία.

Με νίκη ο Ολυμπιακός θα αυξήσει τη διαφορά του στους 5 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να φτάσει η ομάδα στη νίκη;
Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί αντιμετωπίζουμε έναν από τους διεκδικητές του τίτλου. Θα είναι σημαντικό για οποιαδήποτε ομάδα το κερδίσει. Είναι απ’ αυτά τα ματς που αρέσουν στους ποδοσφαιριστές και περιμένουν τα παιχνίδια αυτά. Θα απαιτηθεί απόλυτως συναισθηματικός έλεγχος από την ομάδα μας και να το διαχειριστούμε σωστά. Το θετικό είναι ότι η έδρα μας θα είναι γεμάτη και αυτό αρέσει επίσης στους ποδοσφαιριστές μας. Είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί και θα είναι ένα μεγάλο βήμα για εμάς, αλλά σημαντικό είναι να γίνει και ένα καλό παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα είναι.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον ίδιο προπονητή και μικρές αλλαγές στο ρόστερ, αν κάνετε σύγκριση τον περσινό με τον φετινό ΠΑΟΚ, εντοπίζετε αλλαγές;
Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διατηρεί ο ΠΑΟΚ είναι πως εκτός από τον ίδιο προπονητή διατηρεί εδώ και τρία χρόνια το ίδιο ρόστερ, εκτός από κάποιες αλλαγές που έχουν γίνει. Έχουν συνοχή γιατί είναι καιρό μαζί. Εμείς είμαστε καινούργια ομάδα με μεγάλες αλλαγές. Ξέρω ότι μου έχει ασκηθεί κριτική για το γεγονός ότι δεν κάνω πολλές αλλαγές μέχρι τώρα, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν μία ομάδα με τόσα νέα πρόσωπα είναι λογικό να προτιμούμε κάποιους οι οποίοι έχουν αφομοιώσει πιο γρήγορα αυτά που ζητάμε ή που έχουν χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. Είμαστε ομάδα με νέα πρόσωπα και πρέπει αυτό το μειονέκτημα να το διαχειριστούμε σωστά. Έχουμε όμως και παίκτες ποιοτικούς με εμπειρία οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν στα ντέρμπι και θα έχουμε και τον 12ο παίκτη μαζί μας τον κόσμο μας. Είμαστε σίγουροι ότι με την ποιότητα που διαθέτουμε και τη βοήθεια της έδρας, μπορούμε να πάρουμε αυτό που επιθυμούμε.

Υπάρχει κάποιος από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκε την Πέμπτη και μπορεί να βρεθεί στην ενδεκάδα την Κυριακή;
Το έχω πει πολλές φορές ότι υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δουλεύουν καλά και περιμένουν την ευκαιρία τους. Επίσης το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία. Έχουμε πολλές υποχρεώσεις, πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη και σίγουρα θα πάρουν την ευκαιρία τους. Είναι όλοι απαραίτητοι, μέσα στη χρονιά θα έχουμε τραυματισμούς, κάποιοι θα χάσουν τη φόρμα τους και άλλοι θα τιμωρηθούν με κάρτες οπότε σίγουρα τους χρειαζόμαστε όλους. Έχω πει επίσης ότι σε σχέση με πριν έναν μήνα υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν δείξει μεγάλη βελτίωση και σίγουρα θα αγωνιστούν στη συνέχεια. Δεν θα σας πω ποιους θα χρησιμοποιήσω με τον ΠΑΟΚ είναι η στρατηγική μου αυτή να μην αποκαλύπτω. Όλοι οι παίκτες είναι χρήσιμοι στην ομάδα μας και είναι πολλοί οι οποίοι ναι μπορούν να αγωνιστούν και αύριο.

Μπορείτε να μας πείτε αν ο Γιάγια Τουρέ είναι έτοιμος να βρεθεί σε αποστολή πρωταθλήματος;
Αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό που κάνω σε κάθε αγώνα, έτσι και σε αυτόν, θα επιλέξω τους παίκτες που είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση και που μπορούν να προσαρμοστούν στην τακτική που θέλουμε. Ο Γιάγια Τουρέ είναι ένας παίκτης ο οποίος γνωρίζουμε την αξία του και την ποιότητά του και από την ημέρα που ήρθε μέχρι τώρα έχει δείξει πολλά σημάδια βελτίωσης και ετοιμότητας και είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θα μας είναι απαραίτητος στο μέλλον.

Η κατάσταση του Τοροσίδη ποια είναι;
Είναι έτοιμος και σε καλή κατάσταση.

Τι περιμένετε από τους παίκτες του για να φτάσει στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη η ομάδα;
Θέλουμε αποτελεσματικότητα και να είναι ανώτεροι απ’ ότι μέχρι τώρα. Δημιουργούμε ευκαιριές αλλά αυτό δεν βγαίνει στο σκορ και κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλουμε να αλλάξει αυτό. Επίσης θα πρέπει να απαιτηθεί ένας συναισθηματικός έλεγχος, θα έχουμε μία υπέροχη ατμόσφαιρα και θέλουμε ο κόσμος να το διασκεδάσει το παιχνίδι. Δεν θέλουμε τίποτα εξωαγωνιστικό να επηρεάσει το παιχνίδι και οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και να αποτελέσει αυτό το παιχνίδι διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να τονίσουμε ότι η φιλοσοφία μας και το στιλ παιχνιδιού δεν θα είναι διαφορετικά απ’ αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Η άποψη που υπάρχει είναι ότι τα ντέρμπι θα κρίνουν το πρωτάθλημα, η δική σας ποια είναι;
Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και θα παιχτεί στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν τα ντέρμπι μπορούν να καθορίσουν το πρωτάθλημα, αλλά θα διεκδικηθεί ο τίτλος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ο οποίος κάνει εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα και έχει δύσκολη έδρα και παρότι ξεκίνησε με μείον βαθμούς θεωρώ ότι θα είναι μέσα στους διεκδικητές. Δεν ξέρω αν θα κριθεί στα ντέρμπι, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τις ομάδες γιατί μέσα απ’ αυτά μπορούν να αυξήσουν τις μεταξύ τους βαθμολογικές διαφορές. Θα είναι σημαντικό εμείς με τη νίκη να είμαστε βαθμολογικά μακριά από τους υπόλοιπους. Σίγουρα και τα ντέρμπι παίζουν τον ρόλο τους.

Οι παίκτες παίρνουν ώθηση από τον κόσμο, θα επηρεάσει το Καραϊσκάκη την ισορροπία του αγώνα; Και ποιο το μήνυμά σας προς τον κόσμο;
Ξέρουμε δεν υπάρχει καμία αμφβολία ότι ο κόσμος θα είναι στο πλευρό μας. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, δεν χρειάζεται να τους το ζητήσουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να διασκεδάσουν και εμείς να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα πρέπει και ο κόσμος να έχει υπομονή στο παιχνίδι. Να έρθουν να δουν ένα ωραίο θέαμα και ένα καλό παιχνίδι. Υποσχόμαστε ότι θα τα δώσουμε όλα μέσα στον αγωνιστικό, δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας, αλλά υποσχόμαστε ότι θα τα δώσουμε όλα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button