ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα σέβεστε….

Οlympiacos is Back. Το πληγωμένο λιοντάρι λένε ότι είναι πιο επικίνδυνο και αυτό το κατάλαβε η Ζάλγκιρις που είδε το …άγριο μάτι των Πειραιωτών που επιβεβαιώνοντας το ΄”ένας για όλους και όλοι για ένα” και παίζοντας πραγματικά σαν μία παρέα, όπως μας έχουν συνηθίσει  όλα αυτά τα χρόνια έκαναν μία χαψιά τους Λιθουανούς επικρατώντας  με 72-59.. Μακ Λιν  με 21 πόντους, Σπανούλης με 17  πόντους και 5 ασίστ ,οι κορυφαίοι με άξιους συμπαραστάτες τους Παπαπέτρου(9 πόντους),Στρέλνιεκς και Πρίντεζης με 8..

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι αρκετά νευρικός στο ξεκίνημα του αγώνα  με τον Σπανούλη να έχει  θέμα στο κομμάτι δημιουργίας με την άμυνα  της Ζάλγκιρις προσαρμοσμένη πάνω του  και τον  Μακ Λίν να αναλαμβάνει το κομμάτι  της επίθεσης έχοντας επτά από τους οκτώ πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο.

Από την άλλη, η Ζάλγκιρις είχε τον Μίσιτς να σκοράρει 6 πόντους και τον Πάνγκος 3, με την άμυνα να είναι πάνω στον Kill bill με βοήθειες  που πολλές φορές ήταν και αντιαθλητικές .

Ο Σφαιρόπουλος, βλέποντας τον Ρόμπερτς και πάλι εκτός κλίματος έβαλε τον Μαντζαρη , θέλοντας να απελευθερώσει τον αρχηγό που πέτυχε το πρώτο του καλάθι τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

H  είσοδος των Στρέλνιεκς-Τιλί-Παπανικολάου και Μπόγρη  έδωσε μεγάλη ενέργεια εντός παρκέ αλλά και στις εξέδρες. Ο ενθουσιασμός μεταφέρθηκε στις εξέδρες  και ο Ολυμπιακός βγάζοντας καρδιά στην άμυνα και  με Στρέλνιεκς-Τιλί πρωταγωνιστές έκλεισε προηγούμενος την πρώτη περίοδο 17-15.

Και στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός πέταγε φωτιές και με ένα σερί 11-0 έφτασε τη διαφορά  στο +10(25-15) από το 11-15.

Το κακό πρόσωπο, όμως των Πειραιωτών δεν άργησε να κάνει και πάλι την εμφάνιση του. Το καλάθι δεν ήταν εύκολη υπόθεση, οι Λιθουανοί ισορρόπησαν  και μετά το 28-18 ,μείωσαν σε 29-23 με τρίποντο του Μιλάκνις, αλλά με τρίποντο ο Σπανούλης «άνοιξε» τη διαφορά στο +9(32-23).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ουσιαστικός παρά  τα τρία φάουλ του Στρέλνιεκς και κράτησε το προβάδισμα του μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους για το 41-32, με τον Μακ Λιν στους 14 πόντους.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε όπως και  στα πρώτα λεπτά του αγώνα . Με ένα σερί 4-10 ,το +9 έγινε +5 ,με τη Ζάλγκιρις να βρίσκει σκορ και από την περιφέρεια, με Μίσιτς και Μιλάκνις, πρωταγωνιστές και την άμυνα του Ολυμπιακού να έχει πολλά προβλήματα.

Ο Μάντζαρης έλυσε το γόρδιο δεσμό με τρίποντο (48-42) ,αλλά ο Ντέιβις άρχισε να βρίσκει τρόπο  να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος φτάσαμε στο 50-50, με τον Αμερικανό  να είναι εκπληκτικός πραγματικά  έχοντας 9 πόντους στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου, ενώ ο Μίσιτς είχε  7 ασιστ.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 54-50, αλλά με κακές επιλογές στην επίθεση και τους Λιθουανούς να βγάζουν  ενέργεια ,ένα 0-4 με Καβαλιάουσκας και Τουπάν ,που σκόραρε στο τέλος της περιόδου φτάσαμε στο 54-54.

Δύο τρίποντα από   Μάντζαρη και Παπανικολάου έκαναν το 60-54 και το ΣΕΦ πήρε …φωτιά.,για να ακολουθήσουν …σκυλίσιες άμυνες  και ένα τρίποντο του Πρίντεζη για το +9, με τον Ολυμπιακό να πυροβολεί έξω από τα 6.75.

Ακόμα και η σχεδον 8λεπτη διακοπή, λόγω προβλήματος με το χρονόμετρο δεν  ήταν ικανή να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό  που με Μακ λΙν και Σπανούλη   ηγέτες αύξησε τη διαφορά και στο +13(72-59),.

Οι Λιθουανοί μείωσαν στους 6(74-768, αλλά οι Πειραιώτες δεν είχαν τάσεις αυτοκτονίας και με Παπαπέτρου αρχηγό έφτασαν τη διαφορά στο +11.

 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 21 (8/12 δίποντα), Μπράουν 3 (1), Παπαπέτρου 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 5 λάθη), Στρέλνιεκς 8 (2), Τιλί 2, Πρίντεζης 8 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Γουίλτζερ.

Ζάλγκιρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 20 (7/10 δίποντα), Πάνγκος 5 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Τουπάν 6, Ούντριχ, Γιανκούνας, Μασιούλις, Μιλάκνις 11 (3), Μίτσιτς 13 (1 τρίποντο, 8 ασίστ), Ουάιτ 6, Καβαλιάουσκας 7 (7 ριμπάουντ), Ουλανόβας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button