ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Θα έπρεπε να είχε κλείσει η Τούμπα!»

Την αγανάκτησή του για τις σκηνές ζούγκλας που εκτυλίχθηκαν στην Τούμπα, εξέφρασε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης. 

 

 

Θέση για τα αίσχη που έγιναν στην Τούμπα και οδήγησαν σε ορισιτκή ματαίωση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ πήρε ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χαρακτήρισε «ζούγκλα» την έδρα του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει μετά από τα όσα έχουν γίνει στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κλίμα τρομοκρατίας αλλά και τον ψυχολογικό πόλεμο που άσκησαν στα μέλη της αποστολής οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, Λιούμπος Μίχελ και Δημήτρης Σαραϊδάρης με τις υβρεις τους στα αποδυτήρια, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι ο γιατρός του αγώνα φορούσε την φόρμα του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο απαγορεύεται ρητά.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

Για το αν μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι αλήθεια. Ο κ. Σαββίδης ήρθε μόνος του και καθίσαμε μισή ώρα την πρώτη φορά, άλλη τόση μετά και μετά ήρθε και τρίτη φορά. Συζητούσαμε ενώπιον 100 ανθρώπων. Ο άνθρωπος ήταν πελαγωμένος μετά απ’ αυτό που έγινε. Τα είχα προβλέψει αυτά και κάποιοι γελούσαν στη σύσκεψη το πρωί. Επειδή το έχω φάει με το κουτάλι αυτό το γήπεδο, το ξέρω. Τα σημεία στα δυο σημαιάκια του κόρνερ είναι επικίνδυνα, αλλά το τόνισα ότι η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου είναι τα επίσημα και η φυσούνα».

 

Για το αν του είπε ο Σαββίδης να μπουν και να παίξουν: «Δεν ήταν θέμα δικό μου, του το εξήγησα. Ο προπονητής μας έμεινε ξερός και μια ομάδα δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο όταν έχει συμβεί αυτό».

Για το αν ο Σαββίδης είπε «μπείτε να παίξετε γιατί θα καεί όλη η Θεσσαλονίκη»: «Το είπε κάποιος άλλος, ο κ. Σαββίδης δεν λέει τέτοια πράγματα. Μου είπε τι μπορεί να γίνει και εγώ του είπα ότι απέσυρα την ομάδα για να προστατεύσω τα μέλη της. Συζητούσαμε για πολλή ώρα με τον κ. Σαββίδη. Του είπα ότι είναι αμαρτία να βάζει τόσα λεφτά και να επωφελούνται άλλοι από τις συμμαχίες που έχει κάνει. Δεν μου έφερε καμία αντίρρηση σε όλα αυτά. Μου λέει “έχεις δίκιο”.

Του έκανα μια ερώτηση που δεν θέλω να την πω γιατί θα γίνει μεγάλη ιστορία. Δεν μπορώ να πω την απάντηση γιατί είναι πολύ χοντρό. Αφορά τις συμμαχίες αυτές, αλλά δεν μπορώ να το πω. Εγώ του είπα ευθέως για την ΑΕΚ και να δω ποιος θα επικρατήσει στο τέλος. Εμείς σαν Ολυμπιακός δεν μας απασχολεί, το θέμα είναι ότι η διαιτησία μας αδικεί και όλως τυχαίως ευνοούνται δυο ομάδες. Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και τέτοιες διαιτητικές αποφάσεις και τέτοια αίσχη δεν τα έχω ξαναδεί. Στην ουσία μια ομάδα θα ευνοηθεί. Δεν θα πω όνομα, να το μαντέψουν εκείνοι».

 

Για τη συμπεριφορά του Γιώργου Σαββίδη και εκείνη των Μίχελ-Σαραϊδάρη: «Ο γιος του κ. Σαββίδη ήταν άψογος. Στο instagram μου κάνει διθυράμβους, όταν ήμουν άρρωστος έγραψε τα καλύτερα. Πάντοτε έλεγε ότι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του έναν άνθρωπο να είναι τόσο αφοσιωμένος στην ομάδα του. Ήρθε, με αγκάλιασε, τον αγκάλιασα. Εμένα με ενδιαφέρει ότι με σεβάστηκε.

Υπήρχαν και πολλοί που δεν με σεβάστηκαν. Όσο ήταν ο Σαββίδης εκεί, ήταν όλοι σαν τις κοτούλες. Μόλις έφευγε εκφράζονταν με τα χειρότερα λόγια. Έβριζαν συνεχώς και απέξω από την πόρτα των διαιτητών ήταν 2-3 έξω από την πόρτα των διαιτητών επί τέσσερις ώρες. Ο κ. Μίχελ και ο κ. Σαραϊδάρης, που έβριζαν συνεχώς. Ειδικά από τον δεύτερο δεν το περίμενα ποτέ να βρίζει έτσι. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει τους πρώην διαιτητές ο ΠΑΟΚ, είναι δυσφήμιση και στρέφεται το μυαλό όλων στο πονηρό χωρίς να υπάρχει και λόγος. Ήμουν συνέχεια μπροστά, είχα βάλει άνθρωπο και κοίταγε και είχα πει ότι δεν θα μπει κανένας μόνος του μέσα».

Για τον λόγο ο γιατρός του αγώνα δεν εξέτασε αμέσως τον Γκαρθία: «Αυτός ο κύριος ήταν ντυμένος ΠΑΟΚτσής από πάνω μέχρι κάτω. Δεν μπορεί ο γιατρός του αγώνα να φοράει τα σήματα του ΠΑΟΚ, να έχει τέτοιο θράσος και να είναι προκλητικός. Του είπα να βγάλει τη φόρμα. Πρέπει η Σούπερ Λίγκα να μην βάζει γιατρούς που ανήκουν σε κάποια ομάδα. Του είπα “θα αλλάξεις ενδυμασία και μετά θα μπεις μέσα”. Στα αποδυτήρια τα δικά μας δεν έμπαινε έτσι. Δέκα λεπτά έκανε να αλλάξει και μπήκε».

 

Για τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία: «Πέρυσι για μια εκδορά του Ίβιτς ο κ. Κομίνης διέκοψε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Σκεφτείτε ένα αντικείμενο 100 γραμμαρίων να έρχεται με φόρα, γίνεται τρία κιλά».

Γιατί είπε στον διαιτητή «πήρα την ομάδα κι έφυγα»: «Γιατί εκείνη τη στιγμή ήταν έτοιμοι να εκραγούν με τις χειρότερες διαθέσεις εναντίον των ποδοσφαιριστών μου. Εγώ είπα ότι θα τους προστατεύσω και γι’ αυτό το έκανα. Δεν έχω δικαίωμα να αποχωρήσω, τους κανονισμούς τους ξέρω καλύτερα. Εμένα με ενδιέφερε να πάει η ομάδα μέσα, γιατί ήταν έτοιμοι να εκραγούν και όντως σε τρία λεπτά γινόταν χαμός. Ήθελα να προστατεύσω την αποστολή του Ολυμπιακού.

 

Τους είπα και το πρωί στη σύσκεψη να προσέξουν τους επίσημους και όντως αυτό έγινε. Την άλλη φορά μας πετούσαν μαρίδες και έγινε το ματς, που δεν έπρεπε να γίνει. Την άλλη φορά πετούσαν φωτοβολίδες. Δεν θα αφήσω εγώ στη ζούγκλα τους παίκτες μου έτσι».

Για το γεγονός ότι αρχικά δεν είχε δηλωθεί ως προπονητής ο Γκαρθία: «Κανένα λάθος δεν έχει γίνει και θα το δείτε. Στο φύλλο αγώνα το έχει γράψει ο προπονητής μετά. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Και τι έγινε; Το δέχθηκε ο διαιτητής; Το έγραψε στο φύλλο αγώνα; Ο διαιτητής είναι ο άρχοντας του αγώνα. Και πότε το θυμήθηκαν αυτό; Ας έκαναν την ένσταση πριν το παιχνίδι, όχι μετά. Θα γελάει η ΟΥΕΦΑ με αυτά.

Ο κόσμος έδερνε την αστυνομία, η αστυνομία έδερνε τον κόσμο και 40 άτομα ήμασταν απροστάτευτοι. Είναι ζούγκλα το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Το κάνουν αυτο επειδή μόνο έτσι μπορούν να επικρατήσουν του Ολυμπιακού. 17 φορές έπαιξε ο προπονητής τους με τον Ολυμπιακό και δεν πήρε ούτε ισοπαλία. Αυτά είναι αστεία και αν τα πάνε στην ΟΥΕΦΑ, ουαί κι αλίμονο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα: «Θα συμβούν αυτά που λένε οι κανονισμοί. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χτυπηθεί προπονητής πριν το ματς και να μπει ομάδα να παίξει. Εγώ σαν Ολυμπιακός απαιτώ να τηρηθούν οι κανονισμοί από το άλφα ως το ωμέγα. Και αυτές οι βλακείες που λένε, από τη στιγμή που το δέχθηκε ο διαιτητής, τελείωσε. Να είναι σίγουροι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ότι η ομάδα έκανε τα νόμιμα. Πήρα την ομάδα για να σώσω τους παίκτες απ’ αυτά που θα γίνονταν. Θα έπρεπε να έχει κλείσει η Τούμπα με αυτά που έχουν γίνει σε ματς με τον Ολυμπιακό».

 

Για τη μάχη του φετινού τίτλου: «Αυτό θα το δούμε. Εξαρτάται από τις διάφορες διαιτησίες που θα γίνουν. Αν φέρουν ξένους διαιτητές, έστω και τώρα, θα το πάρει ο καλύτερος. Αν σφυρίξουν αυτοί που έχουν επιλέξει, δεν το πιστεύω. Σαν Ολυμπιακός δεν φοβάμαι κανέναν και τους σέβομαι όλους. Και φυσικά τον Παναθηναϊκό, που του έχουν συμβεί κάποιες ατυχίες, αλλά τον θεωρώ ως τον μόνο μεγάλο μας αντίπαλο και τον υπολογίζω πολύ για το παιχνίδι της Κυριακής».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button