Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η φιλοσοφία μας ξεκινάει απο την άμυνα»

221214

Στον υψηλό δείκτη συγκέντρωσης, αλλά και αμυντικής προσήλωσης, που θα πρέπει να επδιείξει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μακάμπι αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

 

Στην ανάγκη για αμυντική προσήλωση, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες νίκης απέναντι στην Μακάμπι, εστίασε ο Βαγγέλης Μάντζαρης

Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπάικτες του οφείλουη να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή και συγκέντρωση στο αμυντικό «κομμάτι»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αγωνιστική εικόνα της Μακάμπι:

«Η Μακάμπι είναι μία ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη στο ένας εναντίον ένας παίκτης οι οποίοι ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους και μπορεί ο καθένας να σε “σκοτώσει” στην καλή του  βραδιά. Και πιστεύω ότι τα πάντα θα κριθούν στην άμυνα. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, γιατί είναι μία ομάδα που της αρέσει πάρα πολύ να τρέχει. Ακόμα και όταν έχει δεχτεί καλάθι τρέχουν για να σκοράρουν και για αυτό το λόγο πρέπει να έχουμε γρήγορες επιστροφές και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Έχουμε πει ότι η φιλοσοφία μας ξεκινάει από την άμυνα. Εκεί θα πρέπει να είμαστε καλοί, προκειμένου να παίρνουμε τις νίκες χρειαζόμαστε για τη συνέχεια».

Για το εάν θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης:

«Όχι δεν αλλάζει την ισορροπία μας. Παίζουμε με τον κόσμο μας στην έδρα μας. Αυτό είναι πλεονέκτημα για μας όταν παίζεις μέσα στο σπίτι σου, αλλά  ξέρουμε ότι η Μακάμπι είναι μία επικίνδυνη ομάδα που μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και να μην εφησυχάσουμε καθόλου. Η Μακάμπι είναι μία ομάδα που μπορεί να χάσει με διαφορές μεγάλες αλλά και να γυρίσει από μεγάλες διαφορές.

Για το πότε πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσής του:

«Δεν είμαι ο ειδικός για να σου πω πότε θα είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση. Πιστεύω ότι  δεν έχουμε το χρόνο και το διάστημα να κάνουμε προπονήσεις και να βελτιωθούμε μέσα από αυτές. οπότε το μόνο που μας μένει είναι να δούμε πάρα πολλά βίντεο για να δούμε και την ομάδα μας. Οπότε είναι πιο πολύ στο μυαλό σου η βελτίωση σου από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μακάρι σε απόδοση να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και το πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button