Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η φιέστα του έκτου συνεχόμενου με Πάρμα! (Videos)

Στις 18 Μαϊου του 2002 ο Ολυμπιακός γιόρτασε την κατάκτηση του έκτου διαδοχικού του τίτλου επικρατώντας σε φιλικό παιχνίδι της Πάρμα στο ΟΑΚΑ με 2-0.

Ο Μάιος χρόνια τώρα αποτελεί τον αγαπημένο μήνα των οπαδών του Ολυμπιακού! Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις συνεχόμενες φιέστες κατάκτησης των πρωταθλημάτων, που τον έχουν αναγάγει σε απόλυτο Αυτοκράτορα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η 18η Μαϊου. Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται κιόλας 16 χρόνια από την βραδιά, όπου ο Θρύλος με τον Τάκη Λεμονή στην άκρη του πάγκου του γιόρτασε την κατάκτηση του έκτου διαδοχικού πρωταθλήματος της νέας του δυναστείας.


Στο φιλικό παιχνίδι που προηγήθηκε της εκπληκτικής φιέστας, ο Ολυμπιακός υπέταξε την Πάρμα με 2-0 στο ΟΑΚΑ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ-σκόρερ τον Αλέξη Αλεξανδρή. Ο διεθνής φορ με δύο φανταστικά τέρματα (4’, 43’) εκ των οποίων το ένα με γυριστό ψαλίδι χάρισε τη φιλική νίκη στους «ερυθρόλευκους» απέναντι στην ιταλική ομάδα.

«Ζιοβάνι-Ζιοβάνι για πάντα στο Λιμάνι!»

Μάλιστα στο συγκεκριμένο ματς ουσιαστικά …παίχθηκε το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ παραμονής του «μάγου» Ζιοβάνι για τρία ακόμη χρόνια. Τη στιγμή, όπου οι περισσότερες πιθανότητες ήθελαν τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να αποχωρεί, ο κόσμος του Θρύλου φώναξε ρυθμικά το «Ζιοβάνι, – Ζιοβάνι για πάντα στο Λιμάνι!». Ο τότε διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» Σωκράτης Kόκκαλης έπιασε τον …παλμό των οπαδών του Ολυμπιακού και μετά από λίγες ημέρες οριστικοποιήθηκε η παραμονή του … «μάγου» για τα τρία επόμενα χρόνια.

Ας θυμηθούμε τις ωραιότερες στιγμές του φιλικού, αλλά και της φιέστας που ακολούθησε

Σχετικά Άρθρα

Back to top button