ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η υγεία και η… “εξυγίανση”

Έχουμε φτάσει αισίως, και εμείς δεν ξέρουμε καλά καλά, σε ποια αγωνιστική του πρωταθλήματος το οποίο μοιάζει να έχει τελειώσει αυτή τη φορά από τον Νοέμβρη. Απλά, κάθε Κυριακή που περνάει φέρνει τον Ολυμπιακό ένα βήμα πιο κοντά και στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου που δεν φαίνεται να αργεί και πολύ.

Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, η ιστορία με τους “δήθεν” διώκτες τελειώνει το πολύ σε ένα μήνα και μετά η κατάκτηση θα κριθεί αναλόγως το ποια ομάδα θα κρατηθεί πιο κοντά στους πρωταθλητές στην δεύτερη θέση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει ένας σύλλογος πρώτος, οικονομικά τακτοποιημένος, διοικητικά σταθερός και από άποψη φιλάθλων ο καλύτερος. Με μία κουβέντα, υγιής.

Από την άλλη υπάρχουν οι “διώκτες” του, ή τουλάχιστον αυτοί που το καλοκαίρι φέρονταν ως διεκδικητές του τίτλου ή ακόμα πρωταθλητές από τον Ιούλιο. Η δουλειά όμως δεν εξελίχθηκε όπως θα την ήθελαν και έχουν φτάσει σε μία κατάσταση που έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και αντιμετωπίζουν τα πράγματα σαν μία απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη.

Ο Παναθηναϊκός που έδιωξε τον Στραματσόνι, έφερε τον Ουζουνίδη και κατάφερε μια τρύπα στο νερό. Η ΑΕΚ έδιωξε τον Κετσπάγια και τώρα ο Μοράις που ήρθε σαν Μεσίας ετοιμάζεται να φύγει νύχτα και από την πίσω πόρτα. Ο Ίβιτς χάνει και τους τελευταίους υποστηρικτές του στην Τούμπα, αφού ο ΠΑΟΚ δεν βγάζει γκολ ούτε με… αίτηση και πάει λέγοντας.

Μέσα στην γενική κατάσταση, ομάδες όπως η Ξάνθη, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΣ Γιάννινα και άλλες, τους έχουν πάρει χαμπάρι και ξεκινούν σιγά σιγά να τους περνάνε στην βαθμολογία

Για τις ομάδες αυτές ευθύνεται αποκλειστικά το κακόμοιρο το ελληνικό πρωτάθλημα και η κατάστασή του. Οι προσπάθειες των λεγόμενων “εξυγιαντών” όμως, να κάνουν το άσπρο μαύρο και να παρουσιάσουν τα πράγματα οπως θέλουν αυτοί με μαεστρικές τακτικές προπαγάνδας πέφτουν πια στο κενό, αφού και οι ίδιοι οι οπαδοί τους τους έχουν πάρει χαμπάρι!

Ο Ολυμπιακός έχει… βαρεθεί να το λέει! Όσο κι αν ζητάει δυνατούς αντιπάλους και έχει κάθε λόγο να ζητάει από τους άλλους τρεις να γίνουν καλύτεροι, οι εκκλήσεις του πέφτουν στο κενό. Από κει και πέρα τι να κάνει; Να κάνει μεταγραφές για λογαριασμό τους; Ο καθένας στην θέση του Ολυμπιακού, με τις δυνατότητες που έχει ο σύλλογος θα έψαχνε να διευρύνει την διαφορά στη βαθμολογία. Μία διαφορά που καθρεφτίζει το χαοτικό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον πρώτο και όλους τους υπόλοιπους.

Ο Ολυμπιακός φταίει που παίζει χωρίς αντίπαλο;

Άλλο η υγεία, άλλο η… “εξυγίανση” κύριοι. Ακούστε και μία φορά τους οπαδούς σας που σίγουρα δεν θέλουν το κακό της εκάστοτε ομάδας τους! Έστω κι αν έχετε φροντίσει να τους εξοργίσετε τόσο πολύ, δεχθείτε το και από τους ίδιους ότι το έχουν καταλάβει πως για τα -13αρια μέχρι τα -17άρια δεν φταίει ο Ολυμπιακός αλλά εσείς οι ίδιοι.

Ίσως, λέμε ίσως, έτσι να μπορέσουν να κάνουν κάτι. Οι μάχες της τηλεθέασης δεν δίνουν πρωτάθλημα, αλλά οι μάχες στο γήπεδο είναι αυτές που σηκώνουν τίτλους. Και κατά πως πάει η δουλειά, μαντέψτε ποιος είναι έτοιμος και φέτος να το σηκώσει!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button