ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ταμπακιέρα και τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν

ÓÉËÂÁ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)Πέρασε ένα 24ωρο από τη λύση της συνεργασίας  Ολυμπιακού-Σίλβα και ο  Πορτογάλος  “εμφανίστηκε” μέσω Facebook. Είπε τα ευχαριστώ σε ομάδα-Πρόεδρο και Γιάννη Βρέντζο,μίλησε για την σεζόν που πέρασε, αλλά για την ταμπακιέρα..τίποτα. 

Του Νίκου Αβραμίδη

Για ποιο λόγο έφυγε δηλαδή. Τι ήταν αυτό που τον προβλημάτιζε και τον άγχωνε.Θα πω κάτι και δεν είναι κωλοτούμπα. Μιλώντας με φίλους πριν  έρθει ο Σίλβα στον Ολυμπιακό και όσο κωλυσιεργούσε για να έρθει στην ομάδα περιμένοντας να πάρει τα λεφτά από την Σπόρτιγκ ήταν  κάτι που εμένα δεν μου άρεσε. Είσαι 38, η Σπόρτιγκ σε στηρίζει και εσύ την κοπανάς  για να πας στην Ελλάδα και να παίξεις Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως, κάνεις φασαρία για να πάρεις τα λεφτά σου και τελικά καθυστερείς και την προετοιμασία της ομάδας που σε περιμένει. Με λίγα λόγια…Είσαι παρτάκιας.

Και τώρα που ο Ολυμπιακός χρειάζεται τις γνώσεις σου και την καθοδήγησή σου, εσύ με το που ξεκινάει η προετοιμασία την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.Ο λόγος; Αγνωστος. Αν όντως το μυαλό σου ταξίδευε αλλου(Σαουθάμπτον) και φεύγεις για να πας στην Πρέμιερ Λιγκ  μη θέλοντας να χάσεις την ευκαιρία  και μετά το μετάνιωνες καλά έκανες και έφυγες για να μη χαντακωθείς εσύ και η ομάδα. Αν όμως δεν γούσταρες την Ελλάδα, από ένα σημείο και πέρα  και περίμενες το ξεκίνημα της προετοιμασίας για να φύγεις ποστάροντας μάλιστα και στο Facebook ,ότι είσαι έτοιμος για δουλειά δεν μας τα λες καλά.

Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν άντεξε το άγχος της διαδικασίας των  πλέι οφ. Οταν τα πράγματα πήγαιναν καλά και η ομάδα έπαιζε καλά, όλα πήγαιναν πρίμα. Με τους αποκλεισμούς όμως από την Ευρώπη και  όσο άρχισαν να βαραίνουν τα πράγματα , ο ίδιος φαινόταν αγχωμένος. Φαινόταν ότι προσπαθούσε να κρατήσει ισορροπίες, αλλά και ο ίδιος δεν ήταν ικανός να διαχειριστεί τις φουρτούνες.Προσωπικά αρνούμαι να του χρεώσω το ματς με την ΑΕΚ  και αναφέρομαι στον τελικό γιατί πέρα των οργανωτικών και όλων όσων έγιναν,ευθύνη έχουν και οι παίκτες .

Οσον αφορά στο ερώτημα αν πέτυχε ή όχι ο Σίλβα, προσωπικά θα πω ότι είχε καλές και κακές στιγμές. Στα καλά του, ότι σε κάποια σημαντικά ματς( Αρσεναλ έξω,Ντινάμο μέσα έξω,ΑΕΚ εντός,Παναθηναϊκό εντός) “διάβασε” τα παιχνίδια και τα διαχειρίστηκε καλά. Επίσης, η αξιοποίηση του Φορτούνη, αλλά και η πίστη του στον Μπουχαλάκη, άσχετα αν ο Κρητικός ήταν  άτυχος.

Στα άσχημα του, δεν έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που ίσως θα μπορούσαν να προσφέρουν με κορυφαίο τον Φινμπόγκασον. Σε αυτή την κατηγορία βάζω και τους Γιαννιώτα, Κολοβό. Είχε κόλλημα και εμμονή με τον Ιντέγε που κάποια στιγμή κλάταρε. Δεν πίστεψε στον Καμπιάσο που κατά την άποψη μου κακώς δεν παραμένει στην ομάδα και φάνηκε “κολλημένος” σε κάποιες απόψεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button