ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Περιφέρεια έκανε τη διαφορά…

Η «Βασίλισσα» υποκλίθηκε στον ….Βασιλιά και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε το δύο στα δύο στην διαβολοεβδομάδα της Ευρωλίγκα βελτιώνοντας το ρεκορ του σε 5-4 με τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ με 88-83… Η περιφέρεια έκανε τη διαφορά με τους Ουίλιαμς –Γκος(ψύχραιμος σε κρίσιμα σημεία),Σπανούλης(16 πόντους στο πρώτο μέρος) και Στρέλνιεκς (εξαιρετικός) στην τέταρτη περίοδο..

 

 

Ο Ολυμπιακός είχε ένα κακο ξεκίνημα με πολλά άστοχα σουτ και ένα εκνευρισμό στο πρώτο δίλεπτο με  το σκορ στο 2-7.  Ένα σερί 11-0 ,όμως των Πειρααιωτών με τον Σπανούλη να σκοράρει και να δημιουργεί αλλά και τους Γκος-Πριντεζη  συμπαραστάτες, έφερε το 13-7. Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό με τον Ολυμπιακό  να ελέγχει πλήρως το ματς ,ενώ  στην εξίσωση του σκοραρίσματος μπήκαν και οι Λεντέι ,Μιλουτίνοφ  ..29-22 το πρώτο δεκάλεπτο.

Η είσοδος του Κάρολ (5 πόντους) μπέρδεψε την άμυνα του Ολυμπιακού  που άρχισε να  χάνει και την επαφή με το σκοράρισμα, ενώ ο Ρούντι πυροβολούσε από τα 6.75  .Με ένα σερί 0-10  η Ρεάλ έκανε το 32-32.

Καπου εκεί -όμως- μίλησε η απόλυτα αρχηγική παρουσία του Σπανούλη  που είχε αποσυρθεί με 2 φάουλ  στον πάγκο, αλλά όταν μπήκε πραγματικά ήταν …Σπανούλης. Δύο τρίποντα και 4 στα 4 στο πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους σε σχεδόν εννιά λεπτά συμμετοχής «ξεκλείδωσαν» επιθετικά τους Πειραιώτες που έβγαλαν και ενέργεια στην άμυνα, με τον Ουίλιαμς Γκος να συνεχίζει και αυτός το κρεσέντο του (16 πόντοι) για το 52-41 του πρώτου μέρους..

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους Ισπανούς «ζεστούς» από τα 6.75.  Καμπάτσο-Ντεκ και Καρολ  βρήκαν στόχο με τον  Ολυμπιακό να μην βρίσκει λύσεις στο πρώτο τρίλεπτο σκοράροντας τρεις πόντους  μόνο.

Eνα τρίποντο του Στρέλνιεκς και ένα καλάθι-φάουλ του  Λε Ντέι έφεραν τη διαφορά στο +6(60-54), αλλά ο  δαιμονισμένος Κάρολ συνέχιζε να πυροβολέι από τα 6.75,έχοντας 11 ποντους, μέχρι εκείνη  τη στιγμή στο β ημίχρονο.

Ο Τέιλορ ,ύστερα από άστοχες επιθέσεις  του Ολυμπιακού, ισοφάρισε , ο Στρέλνιεκς, με δύο βολές έκανε το 65-63, με τον Τόμπκινς να ισοφαρίζει .

Ο Στρέλνιεκς  με πέντε πόντους «ξεκλείδωσε» την επίθεση των Πειραιωτών  κάνοντας το 70-65, ενώ ο Πρίντεζης με μία βολή έκανε το +6(71-65), την ώρα που η Ρεάλ  σκόραρε μόνο  με βολές  για επτάμιση λεπτά.

Ο Στρέλνιεκς  έκανε το 73-67 ,όντας σε δεύτερο σερί ματς κομβικός σε τέταρτο δεκάλεπτο, δίνοντας παράλληλα και μία ασίστ στο Λεντέι για το  +7 (75-68, καλάθι και φάουλ) με τη διαφορά  στο +8 (76-68).

Μετά από ρεσιτάλ βιαστικών επιλογών  στην επίθεση,ένα τρίποντο του Σπανούλη έφερα το +10(80-70), με τη Ρεαλ να βρίσκει ζωή  με ένα σερί 0-5 από Καμπάτσο και Ράντολφ(τρίποντο).

Ο Μιλουτίνοφ νίκησε τον Ταβάρες για το 82-75, αλλά η ανακάλυψη των «ρέφερι» σε φάουλ του Σπανούλη στον Καμπάτσο, που δεν έγινε ποτέ έφεραν το 82-78 ,ενώ  οι διαιτητές  συνέχιζαν  να βάζουν τη Ρεάλ στο παιχνίδι  χωρίς να σφυρίζουν καταφανέστατα φάουλ, κάτι που δεν συνέβαινε από την πλευρά του Ολυμπιακού , ..Ο Ντεκ  πάντως αστόχησε στις δύο βολές –δώρο, ενώ  η …δωροθεσία προς τους  «Μερένχες» συνεχίστηκε με  καταλογισμό 8’’ στην πλευρά των Πειραιώτών, αλλά στην επίθεση της η Ρεάλ έκανε λάθος και συγκεκριμένα ο Καμπάτσο με τρία δευτερόλεπτα.. Ο Γκος με δύο βολές έκανε  εκανε το 84-78, ο Καμπάτσο σκόραρε ενώ κέρδισε και φάουλ , αλλά αστόχησε για το 84-80,με τον Πρίντεζη να χάνει  δύο βολές. .

Ο Ρούντι είχε μία στις δύο βολές για το 85-81 ,δέκα δεύτερα πριν το τέλος .

Ο Γκος ήταν ψύχραιμος σε δύο βολές  για το 86-81, ο Ράντολφ μείωσε σε 86-83, αλλά ο Γκος συνέχιζει να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 88-83 ,με τον Ολυμπιακό να κάνει το δύο στα δύο στη διαβολοεβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button