Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «πεντάρα» επί της Μοζίρ! (Video)

Στις 13 Αυγούστου του 1997 ο Ολυμπιακός σκόρπισε 5-0 την Μοζίρ στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

 

 

Με μία από τις πιο ευρείες νίκες της ευρωπαϊκής του ιστορίας αλλά και τόσο …επίκαιρη, συνδέεται χρονικα΄η σημερινή ημέρα για τον Ολυμπιακό!

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται κιόλας 20 χρόνια από την βραδιά της 13ης Αυγούστου του 1997, όπου ο Θρύλος στο ξεκίνημα της απόλυτης κυριαρχίας των τελευταίων δύο δεκαετιών συνέτριψε με 5-0  την Μοζίρ στο ΟΑΚΑ  στον πρώτο αγώνα πλέι – οφ του Champions League και ουσιαστικά τσέκαρε το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, που βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0,  ο Θρύλος ήταν καταιγιστικός στην επανάληψη και συνέτριψε με 5-0 τους Λευκορώσους , καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Ο Ανδρέας Νινιάδης άνοιξε το σκορ στο 59’, για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Σίνισα Γκόγκιτς (63’, 67’) για το 3-0. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος στο 75’ και ο Αλέξης Αλεξανδρής στο 83’ διαμόρφωσαν το τελικό 5-0

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του «ερυθρόλευκου» θριάμβου στο παρακάτω video

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button