ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η ομάδα όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται»

Την ακλόνητη πίστη του στις δυνατότητες του φετινού Ολυμπιακού εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει τα … πατήματά του και κυρίως την συνοχή του, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τους υψηλούς στόχους που έχιε θέσιε ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Κατά την αναχώρηση της «ερυθρόλευκης» αποστολής για το Τελ Αβίβ για τις ανάγκες της αναμέτρησης με την Μακάμπι, ο τεχνικός Γιάννης Σφαιρόπουλος εξέφρασε την ακλόνητη πίστη του για διαρκή αγωνιστική βελτίωση προϊόντος του χρόνου, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, προκειμένου να καταφέρει να πάρει τη νίκη.

Ο κόουτς του Θρύλου αναφέρθηκε επίσης στους τραυματισμούς της ομάδας, στο πόσο σημαντικό είναι που ταξιδεύει η αποστολή με πτήση τσάρτερ, καθώς και για το τι σκέφτεται για τη θέση «4» μετά τον τραυματισμό του Κιμ Τιλί.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Για την αναμέτρηση με την Μακάμπι 

«Δεν είναι μόνο οι νίκες. Η Μακάμπι έχει αλλάξει την φιλοσοφία της γενικότερα, στο πως παίζει. Είναι πιο ομαδική, έχει ρόλους, έχει χημεία, παίζει εντελώς διαφορετικό μπάσκετ από πέρυσι. Στηρίζεται βέβαια στην αθλητικότητα, την ενέργεια και την ταχύτητα όπως πέρυσι, αλλά μοιράζει την μπάλα περισσότερο, κάνει πιο πολλές πάσες πριν επιτεθεί και για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αμυντικά, να σταματήσουμε κάποια πράγματα που κάνουν καλά, για να χαλάσουμε τον ρυθμό τους. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ και μπορεί τον ρυθμό της σε 2-3 λεπτά να σε βγάλει εκτός, αλλά μπορεί και σε κάποιο κενό της διάστημα 2-3 λεπτών να χάσει την διαφορά που έχει πάρει».

Για το πόσο δυσκολεύουν την δουλειά του ίδιου και των συνεργατών του οι τραυματισμοί:

«Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Δουλεύουμε με τα παιδιά, βάζουμε κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να τους έχουμε όλους και στα μίτινγκ και στις προπονήσεις, ώστε να κατανοούν την τακτική σε άμυνα και επίθεση και όταν είναι ετοιμοπόλεμοι να τα εφαρμόσουν στο παιχνίδι. Σίγουρα η ομάδα όσο περνά ο καιρός θα βελτιώνεται. Είναι καινούργια ομάδα, έχουμε και τραυματισμούς που μας καθυστερούν στο να παίξουμε καλά και με διάρκεια».

Για την απουσία του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη:

«Δεν ήρθε μαζί μας. Κάνει θεραπείες και ειδικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Θα δούμε πότε θα μπει, ανάλογα με την πορεία του ποδιού του. Όσον αφορά τα άλλα τα παιδιά και ο Μάντζαρης και ο Πρίντεζης είναι μαζί μας. Θα το δούμε αύριο μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Μάντζαρης είχε παίξει στο προηγούμενο παιχνίδι με ένεση, το ίδιο και ο Πρίντεζης. ακόμα δεν ξέρουμε. Είναι μαζί μας και ευελπιστούμε πως θα παίξουν, αλλά ακόμη δεν μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα».

Ερωτηθείς για το πόσο σημαντικό είναι να ταξιδεύει η ομάδα με τσάρτερ, απάντησε:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για μία ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους μας, τους κυρίους Αγγελόπουλους, γιατί πραγματικά τα έξι τσάρτερ δίνουν μεγάλη ευκολία στην ομάδα σε θέματα αποκατάστασης, πρόληψης της κούρασης. Μπαίνουν σε διπλά παιχνίδια, όπως είναι αυτή την εβδομάδα. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, γιατί δίνουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στην ομάδα, να είναι ξεκούραστη και για αυτό το παιχνίδι, αλλά και για το επόμενο. Γιατί αμέσως μετά, την Πέμπτη, παίζουμε ένα ακόμη αγώνα. Άρα το τσάρτερ βοηθά πολύ στο να μειώσει τους χρόνους αναμονής στα αεροδρόμια, την ταλαιπωρία, το να μένεις στον τόπο που παίζεις ενώ έχεις ένα δεύτερο ματς μέσα σε λίγες ώρες… Άρα γλιτώνουμε κούραση»

Για το αν θα αποκτηθεί παίκτης στο “4”, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως:

«Δεν βιαζόμαστε. Κοιτάμε προσεκτικά την αγορά χωρίς κινήσεις πανικού. Θα εξετάσουμε αν πραγματικά υπάρχει κάποια περίπτωση που αξίζει και είναι στο επίπεδο του Ολυμπιακού ο παίκτης αυτός. Θα το δούμε αυτό με την διοίκηση. Από την στιγμή που έχουμε εναλλακτικές λύσεις και έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την θέση, δεν έχουμε μια άμεση πίεση να αποκτήσουμε παίκτη. Το πιο σημαντικό είναι να βρούμε έναν καλό παίκτη, όχι απλά ένα παίκτη για να πούμε ότι πήραμε. Δεν θέλω να κάνουμε λάθος επιλογή, άρα θα πρέπει να είναι παίκτης που θα ταιριάζει στην φιλοσοφία και στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button