ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καρδιά σου, πρωταθλητή!

Πρωταθλητής δεν γίνεσαι τυχαία. Γεννιέσαι. Το ‘χεις μέσα σου. Και το συνθέτουν τα πάντα. Η καρδιά, τα “κοχόνες”, το πάθος, η θέληση για την νίκη, ο στόχος να ξεπερνάς τις δυσκολίες, η δίψα για την επιστροφή, η νίκη, ο θρίαμβος.

Αυτά όλα είναι τα χαρακτηριστικά ενός πρωταθλητή. Ενός πρωταθλητή που στο πλευρό του έχει χιλιάδες, εκατομμύρια πιστούς φίλους που τον πιστεύουν και τον ακολουθούν επειδή ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία που θέλου να βλέπουν.

Πριν δύο μέρες, ήρθε μία ατυχία. Σίγουρα κανείς δεν το περίμενε, αφού θεωρητικά σε ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια της χρονιάς, απέναντι στην Αρμάνι, ο πρωταθλητής δεν τα πήγε πολύ καλά. Αυτό όμως δεν τον “έριξε” ψυχολογικά. Και έτσι έπρεπε να συμβεί, αφού ένας πρωταθλητής ξέρει πολύ καλά πως για κάθε αναποδιά πρέπει να βρει το κουράγιο να επιστρέψει.

Η ήττα από την Αρμάνι σίγουρα θορύβησε και αφύπνησε. Και υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος να πέσει η ομάδα, ειδικά όταν έρχεται μία αναπάντεχη ήττα που δεν την είχες στο πρόγραμμα. Και έμαθε ταυτόχρονα, πως δεν υπάρχει τίποτα εύκολο και δύσκολο στον δρόμο για τον στόχο του (οκτάδα, Final Four, τρόπαιο) από αυτήν.

Σήμερα το παιχνίδι απέναντι στην Μπαμπεργκ έκρυβε πολλές δυσκολίες και το ήξεραν όλοι. Μέσα σε όλα ήρθε και ακόμη μία αναποδιά με τον Γιώργαρο. Αντίπαλος ένας κακός δαίμονας που έχει κάνει πολλές ζημιές και στο Φάληρο και στην Βαμβέργη. Ο πρωταθλητής προερχόταν από την “κρυάδα” του Μιλάνου.

Κι όμως. Αναθάρρησε άμεσα σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα!

Παρά τις δυσκολίες κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά. Ακόμη κι όταν τα βρήκε σκούρα μέσα στον αγώνα δεν λάθεψε, έκανε τα πάντα σωστά και έφτασε σε μία πολύ σπουδαία νίκη που δείχνει ικανή να τον οδηγήσει στο “κλείδωμα” του πρώτου από τους τρεις μεγάλους στόχους που απομένουν για να στεφθεί νικητής και Βασιλιάς της Ευρώπης.

Κι όλα αυτά γιατί;

Γιατί πολύ απλά, σαν πρωταθλητής, έχει την καρδιά του πρωταθλητή. Γιατί δεν τον “πήρε” από κάτω η στραβή, γιατί πάλεψε, γιατί συνέχισε, γιατί επέστρεψε, γιατί νίκησε.

Μπορεί να μοιάζει ωραιοποιημένη κατάσταση, όμως είναι μεγάλη αλήθεια. Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να ξεπεράσεις μια “κρυάδα” που συνέβη δύο βραδιές πριν για να ξαναβάλεις το τρένο σου στην σωστή του τροχιά.

Άμα όμως έχει την καρδιά του πρωταθλητή, όσο κι αν αυτή δοκιμάζεται, πάντα θα νικάει!

Αυτός είναι ο πρωταθλητής μας, αυτόν αγαπάμε, αυτόν εμπιστευόμαστε!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button