Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ημέρα που ενώθηκε η Ελλάδα για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης! (Video)

Στις 4 Ιουλίου του 2004 υπογράφτηκε το έπος της Εθνικής ομάδας με την κατάκτηση του EURO της Πορτογαλίας απέναντι στην οικοδέσποινα.

 

Με την μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο Εθνικών ομάδων συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία

Για την επική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική μας ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο λόγος!

Συμπληρώνονται κιόλας 14 χρόνια από εκείνη την μαγική κι ονειρεμένη Κυριακή της 4ης Ιουλίου του 2004, όπου τα «χρυσά παλικάρια» του Ότο Ρεχάγκελ ανάγκαζαν ένα ολόκληρο Έθνος να ξεχυθεί στους δρόμους και να πανηγυρίζει κάτι, το οποίο θα διηγούνται στο μέλλον γενεές και γενεές!

Το … «Πειρατικό», που κόντρα σε νόμους της … κοινής ποδοσφαιρικής λογικής, τρέλανε τους πάντες κι αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, γράφοντας ιστορία!

Ήταν, είναι και θα είναι η κορυφαία στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν άθλος, ήταν έπος, ήταν κατόρθωμα, ήταν μύθος, ήταν αυτά και άλλα τόσα! Μερικά από αυτά τα κλισέ θα συνοδεύουν για πάντα την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου,

Για το ματς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα! Έχουμε δει και ξαναδεί τα στιγμιότυπα, τόσο που αν κλείσουμε τα μάτια μας θυμόμαστε από… δέκα οπτικές γωνίες σε ποιο σημείο στεκόταν ο Μπασινάς, από που ήρθε ο Χαριστέας, πως βγήκε (γιούργια!!!) ο Ρικάρντο, ποιοι αγκάλιασαν τον σκόρερ, ποιες οι αντιδράσεις του Ρεχάγκελ και πως πανηγύρισε ο κάθε Έλληνας φίλαθλος που «έπιασε» η κάμερα στην εξέδρα.

Η φλόγα της Εθνικής θα κρατάει πάντα «ζεστές» τις καρδιές μας, και θα μένει κάτι αναλλοίωτο όσα χρόνια και αν περάσουν. Στις 4 Ιουλίου 2004, στο Ντα Λουζ της Πορτογαλίας, η μικρή ποδοσφαιρική Ελλάδα, έγινε η Βασίλισσα της Ευρώπης. Και δεν το ξεχνάει κανένας! Το έπος αυτό φιγουράρει παντού κάθε χρόνο τέτοια μέρα! Γιατί ο Νικοπολίδης, ο Φύσσας, ο Καψής, ο Δέλλας, ο Σεϊταρίδης, ο Μπασινάς, ο Γιαννακόπουλος, ο Καραγκούνης, ο Ζαγοράκης, ο Χαριστέας, ο Βρύζας, ο Τσιάρτας και όλοι οι υπόλοιποι «χρυσοί» παίκτες με τον Ότο Ρεχάγκελ, απέδειξαν πως αν υπάρχει θέληση, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

 

https://youtu.be/OG5u1uurPik

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button