ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ημέρα που ήρθε ο Ριβάλντο στον Θρύλο! (Videos)

Στις 21 Ιουλίου του 2004 ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος «Χρυσής Μπάλας» ,Ριβάλντο,πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Συμπληρώνονται αισίως 13 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Ολυμπιακός απέκτησε τον σπουδαιότερο ίσως ποδοσφαιριστή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα κάνοντας το μεγάλο μπαμ στις μεταγραφές εκείνης της εποχής!

Το 2004, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί για μικρό διάστημα στην Κρουζέιρο και αφού αρνήθηκε να περάσει από… τεστ σε Μπόλτον και Σέλτικ -αντίστοιχα- ο Ριβάλντο πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει στο λιμάνι και να ξαναγίνει συμπαίκτης με τον Τζιοβάνι, με τον οποίο είχαν συνυπάρξει στην Μπαρτσελόνα!

Εχοντας πραγματοποιήσει μία μυθική καριέρα στην Μπαρτσελόνα και κατακτώντας τη «Χρυσή Μπάλα» το 1999, όπως φυσικά και το Μουντιάλ του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας, αλλά και ενός Champions League  με τη φανέλα της Μίλαν το 2003, ο Ριβάλντο έπιασε .. λιμάνι σε ηλικία 32 ετών και τριών μηνών, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του Θρύλου.

Ο τότε διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης έκανε πράξη την … λαϊκή απαίτηση των οπαδών της ομάδας και έφερε στο λιμάνι των τίτλων έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη, σε μία χρονική περίοδο, όπου μόλις είχε ανακατασκευαστεί το «Γ. Καραϊσκάκης»!

Ο «Ρίμπο» λατρεύτηκε από τον λαό του Θρύλου στο διάστημα της τριετίας που αγωνίστηκε στη κορυφαία ελληνική ομάδα. Τα πράγματα, αλλά και τα συναισθήματα – εκατέρωθεν- διαφοροποιήθηκαν δραματικά όταν το καλοκαίρι του 2007 πήρε μεταγραφής την ΑΕΚ.

Και πολύ περισσότερο τα όσα ακολούθησαν εκείνη την περίοδο.

Στα τρία χρόνια που φόρεσε  τα «ερυθρόλευκα», ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ πανηγύρισε την κατάκτηση ισάριθμων πρωταθλημάτων (2005, 2006, 2007) και δύο Κυπέλλων Ελλάδας (2005, 2006).

Μάλστα, τη σεζόν 2006-07 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 17 τέρματα

Θυμηθείτε στα παρακάτω videos  πολλές από τις στιγμές μαγείας που χάρισε ο Ριβάλντο στην τριετή του θητεία στον Ολυμπιακό!

https://youtu.be/OqXtQLv9Yv8

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button