ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η δύναμη μιας φωτογραφίας και οι μνήμες που σου ξυπνάει.

Η δύναμη μιας φωτογραφίας και οι μνήμες που σου ξυπνάει.

Σάββατο βράδυ, η ώρα περασμένη οχτώ σε έναν αγώνα δυστυχώς για την ΑΕΚ διαδικαστικού χαρακτήρα.

Στο γυναικείο βόλεϊ το σκορ 2-0 και πάει για 3-0 χαλαρά.

Ξαφνικά εμφανίζεται στον υπολογιστή η εν λόγω φωτογραφία τραβηγμένη από γνωστό πιστό οπαδό του Ολυμπιακού αλλά και του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τον Sir Σταύρο.

Από την πρώτη στιγμή τα μάτια μου καρφώνονται πάνω της και αρχίζει να με προκαλεί: Μια ματιά στον αγώνα, μια στην φωτογραφία, την παρατηρώ καλύτερα.

Αρχίζει να μου βγάζει διαφορά συναισθήματα με μεγαλύτερο εκείνο της νοσταλγίας.

Το ματς 2-0 και 19-7 και μάτια μόνο στην φωτογραφία και αρχίζει το ταξίδι στα δικά μας παιδικά χρόνια, στα δικά μας κάγκελα, στα δικά μας κόκκινα παιδικά ρούχα.

Στα κάγκελα που σκαρφαλώναμε στο Καραϊσκάκη ή μας τα λύγιζαν οι μεγάλοι για να περνάμε από θύρα σε θύρα (τότε δεν υπήρχαν τα πλαστικά τζάμια), βάζαμε τα παιδικά πρόσωπά μας ανάμεσα τους για να δούμε τον αγώνα. Βλέποντας την μπλούζα του μικρού θυμάμαι ότι δυσκολευόμασταν να βρούμε ρούχα του Ολυμπιακού αφού μπουτίκ δεν υπήρχαν.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι σε πανηγυρικές στιγμές οι παίκτες έφευγαν από τις αγκαλιές των φιλάθλων μόνο με τα εσώρουχα τους.

Θα μπορούσα να πω και πολλά ακόμη αλλά πιστεύω ότι ο καθένας από εσάς κοιτώντας την φωτογραφία μπορεί να κάνει τα δικά του ταξίδια…

Αυτή είναι η δύναμη της φωτογραφίας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button