ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ασφάλεια της Ακαδημίας

Φέτος το καλοκαίρι στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, είδαμε αρκετούς νέους παίκτες να ακολουθούν στο Ζέεφελντ την πρώτη ομάδα και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στις προπονήσεις για να πείσουν τον προπονητή πως αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό αλλά και πως μπορούν να τα καταφέρουν όποτε τους ζητηθεί σε υψηλό επίπεδο.

Και πράγματι είδαμε πολλές ομορφιές από τους Νέους που ενσωματώθηκαν με την πρώτη ομάδα. Είδαμε πολλή όρεξη, πολύ καλές ενέργειες, άψογη τεχνική κατάρτιση και πολύ “τσαμπουκαλήδες” ποδοσφαιριστές. Με άλλα λόγια την δουλειά που γίνεται κάθε μέρα στην Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Η Ακαδημία ήδη λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα και, όπως έχουμε ξαναπει, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων του εξωτερικού. Οι προπονητές έχουν την καλύτερη των διαθέσεων να μάθουν στους Νεους τα μυστικά της μπάλας και να τους οδηγήσουν στον πρωταθλητισμό δουλεύοντας σωστα, μεθοδικά και πάνω από όλα με προσήλωση. Τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται, αφού ο Ολυμπιακός κυριαρχεί σχεδόν σε όλες τις ηλικίες.

Κι όχι απλά κυριαρχεί, αλλά από φέτος θα έχει στις τάξεις του τους… ενδεκαδάτους του αύριο. Διότι, για παράδειγμα, αυτή η πολύτιμη εμπειρία του Ζέεφελντ, μπορεί να αναλογιστεί κανείς πόσο καλό θα κάνει στον Μάριο Βρουσάι που μπορεί να εξελιχθεί πλέον σε ηγέτη της ομάδας Νέων ή ακόμα πόσο πολύτιμα ήταν αυτά που έμαθε ο μόλις 17 χρονών, φέρελπις ταλαντούχος ποδοσφαιριστής Πάρης Ντουμάνης, για τον οποίο μόνο τυχαία δεν ήταν η υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου.

Μπορεί τελικά οι Νέοι ποδοσφαιριστές να μην κατάφεραν να βρεθούν και στο επόμενο στάδιο της προετοιμασίας, όμως το γεγονός ότι επιστρέφουν στις Ακαδημίες, αυτομάτως τους δίνει έναν πιο σοβαρό ρόλο και πολύ περισσότερο, ηγετικό. Κι αυτό γιατί με βάση τα όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, με τις επενδύσεις στην Ακαδημία, πλέον παρέχεται το βασικότερο όλων στους ποδοσφαιριστές. Η ασφάλεια. Η ασφάλεια του να ξέρει ο παίκτης πως αν δώσει τα πάντα, αν παλέψει σαν “σκυλί” για να τα καταφέρει ξέρει πως θα ανταμειφθούν οι κόποι του και οι θυσίες του. Κι αυτό γιατί πάνω του δεν βρίσκονται μόνο τα μάτια των προπονητών του από τις Ακαδημίες αλλά και της πρώτης ομάδας. Και με την μεθοδική δουλειά που γίνεται προκειμένου να τροφοδοτηθεί ο Ολυμπιακός με ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας δεν δημιουργεί άγχος, αλλά ασφάλεια.

Και μην λησμονούμε πως με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι ποδοσφαιριστές αυτοί στα πρωταθλήματα των μικρών ομάδων και κάποιοι από αυτούς στο Ζέεφελντ, μπορούμε να πούμε άφοβα πως και οι ίδιοι παρέχουν την ασφάλεια στις ομάδες προκειμένου να συνεχίσουν να έρχονται οι τίτλοι από… παντού!

Συνεπώς, η ευκαιρία των Νέων παικτών που ήταν στην προετοιμασία αλλά και το κίνητρό τους, είναι ακόμη μεγαλύτερο έτσι!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button