ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αποψινή “κρυάδα” και η “μουγγή” ρεβάνς

Εδώ και λίγα λεπτά τελείωσε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου, η οποία άφησε, το δίχως άλλο, μία πολύ πικρή γεύση στους ερυθρόλευκους και στον κόσμο.

Ένας Ολυμπιακός που ξεκίνησε πολύ καλά, πολύ προσηλωμένος στο στόχο και πολύ πιο δυνατά, κατάφερε να αιφνιδιάσει την Ντιναμό και να την βάλει πίσω στο σκορ στο 10′ με τον Χασάν. Αντί εκεί να την “πατήσει” πετυχαίνοντας ένα δεύτερο γκολ, που το άξιζε και μπορούσε να το βρει, ξαφνικά με την μοναδική ευκαιρία των Ουκρανών, ισοφαρίστηκε. Πέρασε ένα δεκάλεπτο περίπου, αναθάρρησε και ο Ντίαζ χάρισε ένα από τα ωραιότερα γκολ – αν όχι το ωραιότερο – της σεζόν στον κόσμο για να ξαναδώσει το προβάδισμα. Ευκαιρίες χάθηκαν, οι Ουκρανοί πίεσαν και τελικά στα τελευταία λεπτά με φάση διαρκείας έκαναν το 2-2.  Και μέσα σε τέσσερις – πέντε γραμμές θα μπορούσε να είχε κανείς την εικόνα της αναμέτρησης.

Τώρα τί γίνεται;

Ο Ολυμπιακός έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι καλύτερος από τους Ουκρανούς. Έχει ποιότητα, έχει παίκτες και μπορεί να τα καταφέρει. Το ερώτημα όμως είναι “θα τα καταφέρει”; Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει αυτή τη στιγμή. Για το ότι μπορεί να τα καταφέρει, είναι σίγουρο. Αντιμετώπισε πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις τη φετινή σεζόν και τα κατάφερε, βλέπε Μπέρνλι, βλέπε Μίλαν.

Ίσως και να πρόκειται για την πιο “μουγγή” ρεβάνς που πρόκειται να δώσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία του χρόνια. Ένα ματς στο οποίο πραγματικά δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τίποτα. Απόψε η βραδιά άρχισε καλά και έκλεισε με πολύ πικρή γεύση. Σε μία εβδομάδα η ρεβάνς. Και να δούμε τί μας επιφυλάσσει.

Μέσα σε όλα δεν γίνεται να παραβλέψουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει και ένα ντέρμπι την Κυριακή το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και στην ψυχολογία της ομάδας ενόψει Κιέβου. Για αυτό το λόγο, το καλύτερο “γιατρικό” που συνίσταται προς ώρας είναι η ηρεμία και η αυτοσυγκέντρωση. Και το μόνο βέβαιο είναι πως αν ο Ολυμπιακός πάει στην έδρα της Ντιναμό όπως πρέπει, σαν Ολυμπιακός, τότε την άλλη βδομάδα θα μιλάμε για πρόκριση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button