ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η αναγέννηση έχει ονοματεπώνυμο

Το Πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό έχει τελειώσει εδώ και καιρό και ο φαινομενικός στόχος ήταν η δεύτερη θέση ,αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι με αυτά που έχουμε δει οι Πειραιώτες θα αντέξουν να μπουν και πάλι σε μία τέτοια δύσκολη κατάσταση όπως τα προκριματικά; Και επίσης, ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τον Γκαρσία;

Για να ξεκινήσουμε από τον προπονητή είναι δεδομένο ότι απέτυχε ο Καταλανός. Ο Λεμονής μπορεί να μην ήταν ο Ευρωπαίος προπονητής που ονειρευόμαστε, αλλά  έβγαζε ένα πάθος στους παίκτες, μία δυναμική, όχι σε όλους βέβαια, και κυρίως ήξερε το Dna του συλλόγου.

Ο Γκαρθία ήρθε, έδειξε κάποια πράγματα, αλλά  πέραν τούτου ουδέν.  Αποκλεισμός από το Κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ, ομάδα χωρίς προσανατολισμό στο παιχνίδι της “παγιδευμένη” μέσα στον ίδιο της κακό εαυτό που υπήρχε μέσα στη σεζόν, κάτι που στην περίπτωση Λεμονή “κρύφτηκε” μέσα απ τα καλά αποτελέσματα.

Ο Καταλανός βέβαια, μπορεί κάλλιστα να νιώθει και ..γκαντέμης. Πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ μπήκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα ,στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ , είδε το …άλλο πρόσωπο του ποδοσφαίρου και μέσα σε λίγο καιρό έζησε όλες τις παθογένειες του Ελληνικού football.

Βέβαια, είχε και τα …κολλήματα του. Μία με τον Ενγκελς, που ελέω ενοχλήσεων και μη συμμετοχής του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ,άρχισε να τον βλέπει με κακό μάτι, δεν πήρε επίσης από κακό μάτι τον Ιγκορ, που δεν πήρε ευκαιρία και γενικά φάνηκε να μην μπορεί μία ισορροπία στην 11άδα. Και θα πεί κανείς οκ. Δεν είναι δικιά του η ομάδα.  Σίγουρα, αλλά δεν πήρα εγώ το ρίσκο να αναλάβω ομάδα μεσούσης της σεζόν. Επιλογή του ήταν και μέσω αυτής κρίνεται.

Πλέον , για να πάμε και στο μέλλον,  ο Ολυμπιακός  θα πρέπει να κοιτάξει να ασχοληθεί περισσότερο με το ποδόσφαιρο και να φτιάξει μία ομάδα ,με ένα προπονητή που θα έχει όραμα και θέληση να πετύχει. Οπως και να τον λένε αυτόν(Μίλογεβιτς-Μαρτινς η οποιονδήποτε άλλο). Βέβαια, μην ξεχνάμε και τον πόλεμο που έχει δεχτεί ο οργανισμός που λέγεται Ολυμπιακός.  Και τέτοιο πόλεμο πραγματικά δεν έχει δεχτεί άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια. Από την Κυβέρνηση, από διάφορα συμφέροντα, με αποδέκτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη και εν γένει τον Ολυμπιακό..

Επίσης, ένα μεγάλο ερώτημα είναι ο Μιραλάς. Ο Βέλγος προσπαθεί, αλλά δεν του βγαίνει τίποτα.  Σαφέστατα και θέλει χρόνο να βρει τον εαυτό του,αλλά σίγουρα δεν είναι ο Μιραλάς που ξέραμε. Ο ίδιος θέλει να μείνει ,το θέμα είναι αν ο Ολυμπιακός έχει τη διάθεση  να τον κρατήσει με τα χρήματα που απαιτούνται.

Πάντως για το τέλος θα γράψω αυτό που είχα αναφέρει και πρίν λίγο καιρό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την αναγέννηση του και να δημιουργήσει νέα αυτοκρατορία, όπως μετά το 2003 και το 2010. Και το μεγάλο του όπλο, έχει ονοματεπώνυμο..Βαγγέλης Μαρινάκης!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button