Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η έναρξη της εποχής Μαρινάκη στην ΠΑΕ (Video)


Στις 6 Ιουλίου του 2010 πραγματοποιήθηκε σε έντονα συγκινησιακό κλίμα στην αίθουσα «Αχιλλέας Γραμματικόπουλος» η σημαντική αλλαγή σκυτάλης του Προεδρίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη στα σίγουρα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία.

Συμπληρώνονται κιόλας οκτώ χρόνια από την ημέρα, όπου η ΠΑΕ Ολυμπιακός άλλξε με κάθε επισημότητα χέρια.

Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και αισιοδοξίας, ο Ολυμπιακός άλλαξε χέρια, με τον νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, να δίνει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επί μία 17ετία Πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη, που του παρέδιδε τα κλειδιά της διοίκησης

Ο Σωκράτης Κόκκαλης ξεκαθάρισε πως θα είναι δίπλα, για όσο χρειάζεται, στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος με τη σειρά του κράτησε κλειστά τα μεταγραφικά του χαρτιά και εξήγησε πως η ομάδα θα ενισχυθεί ουσιαστικά και χωρίς βιασύνες.

«Θέλω να ευχηθώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη καλή επιτυχία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι έχει τη δύναμη, έχει το πάθος, είναι Ολυμπιακός, κάτι που σημαίνει πως δεν θα λειτουργήσει με κριτήρια, όπως μερικοί άλλοι, που θεώρησαν το Καραϊσκάκη οικόπεδο και έβαλαν κάποια χρήματα. Για να διοικήσεις πρέπει να έχεις και κάποια τρέλα, να ξεπεράσεις οικονομικά στοιχεία που έχουν στο μυαλό τους οι επιχειρηματίες. Αυτά δεν ισχύουν στον Ολυμπιακό. Αν θες να προσφέρεις θα υποστείς και θυσίες. Και ο μόνος που ανέλαβε να το κάνει είναι ο κ. Μαρινάκης και τον ευχαριστώ πάρα πολύ». Τόνισε ο Σωκράτης Κόκκαλης,ο οποίος υποστήριξε ότι η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η πλέον κατάλληλη για τον Ολυμπαικό σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο.

 

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Είναι μια μεγάλη μέρα, δεν μπορώ να την πω αλλαγή σελίδας, αλλά συνεχίζουμε ότι ακριβώς έχει συμβεί ως σήμερα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Ολυμπιακού. Η αγωνία των φιλάθλων ήταν το βασικό κίνητρο για να ασχοληθώ πιο ενεργά. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Σωκράτη Κόκκαλη για τις επιτυχίες και τις αμέτρητες χαρές. Κοινός μας σκοπός είναι να οδηγήσουμε Ολυμπιακό μας στον δρόμο επιτυχιών.

Στους φιλάθλους μας που βρίσκονται κάθε γωνιά, να απευθύνουμε ένα μήνυμα: Το μέλλον θα είναι το ίδιο λαμπρό με το ιστορικό παρελθόν. Να ζητήσω κάτι απλό. Να μεταφέρετε το μήνυμα της αισιοδοξίας σε όλο τον ερυθρόλευκοι κόσμο. Είμαστε ενωμένοι και είμαστε δυνατοί. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί είμαστε πάνω από όλα Ολυμπιακοί. Να ξεχωρίσω την παρουσία του κ. Σταύρου Νταϊφά.

Τον θυμάμαι στα πρώτα μου βήματα, που κάθισα στον πάγκο που πανηγύρισα γκολ. Τότε που άρχισα να ζω το όνειρο. Ήμουν μικρό παιδί. Εδώ ήταν στο σπίτι μας. Το πάθος μας και η μεγάλη μας αγάπη. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί μου έρχονται στιγμές και συγχωρέστε με για τη συγκίνηση… Ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης μου μετέδωσε την αφοσίωση και την αγάπη. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι τα νέα παιδιά θα ζήσουν χαρές που ζήσαμε όλοι εμείς.

Χρειάζεται μακροχρόνιο πλάνο. Η εποχή δεν προσφέρεται για μεγάλα ανοίγματα. Παίρνω ρίσκο να συνεισφέρω πολλά χρήματα και με πράξεις θα υλοποιώ αυτό που έλεγα πάντα. Ήμουν και είμαι παρών. Χρειάζεται συλλογικότητα για να στηρίξουμε το όνειρό μας»

.Απολαύστε στο παρακάτω video ολόκληρη την ιστορική συνέντευξη Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button