ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤ

“Ευτυχισμένη που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό”

Δε μπορούσε να κρύψει τη χαρά της για το γεγονός πως επέστρεψε στον Ολυμπιακό η Κατερίνα Σωτηρίου και πως θα αγωνιστεί στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Μιλώντας στο πλαίσιο της πρώτης ανοιχτής προπόνησης έδωσε το έναυσμα για την φετινή σεζόν τους στόχους της με τον Ολυμπιακό και το μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Σωτηρίου:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Νέο κλίμα, νέα ομάδα, ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα στον Ολυμπιακό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη, αν και είναι μια χρονιά που θέλουμε να έχει επιτυχίες και εντός και εκτός συνόρων, επομένως δεν μπορούμε να ενθουσιαζόμαστε τόσο νωρίς. Ομως είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην Ελλάδα, για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ. Με υγεία, να βοηθήσω και εγώ, ώστε η ομάδα να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Ε: Στο εξωτερικό παρακολουθούσες τον Ολυμπιακό γενικότερα, το πώς έχει αλλάξει το επίπεδο στην Ελλάδα και πως ένοιωσες όταν ήρθε αυτή η πρόταση;

Α: Είναι γεγονός ότι αλλάζει τα πράγματα στην Ελλάδα και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ και σαν διεθνής και σαν παίκτρια πλέον μέλος αυτής της ομάδας. Παρακολουθούσα και κυρίως με την προσθήκη του Eurocup στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα ξανά οι συμπαίκτριες μου στην Ιταλία και οι Αμερικανίδες και οι Ιταλίδες άρχισαν να συζητάνε για τον Ολυμπιακό, άρχισαν να ρωτάνε τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ήμουν πολύ χαρούμενη που ξεκινάω και μιλάω πάλι για ένα τόσο καλό σύλλογο και την πορεία του εδώ και εύχομαι με καλά αποτελέσματα και εκτός.

Ε: Θεωρείς ότι δεύτερη χρονιά στο Eurocup για τον Ολυμπιακό θα του δώσει το έναυσμα να κοιτάξει πιο ψηλά, να μπορέσει να κοιτάξει την Ευρωλίγκα και να παίξει με τα μεγαλύτερα κλαμπ;

Α: Νομίζω αυτός είναι ο σκοπός. Σίγουρα πρέπει να κοιτάμε κάθε διοργάνωση και κάθε οργάνωση ξεχωριστά, κύπελλο πρωτάθλημα. Από κει και πέρα η Ευρώπη είναι η χαρά μας και νομίζω το κάτι παραπάνω και το extra motivation και για μένα προσωπικά το να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και σε εμάς τις ίδιες να ζήσουμε μεγάλες στιγμές με αυτό το σύλλογο και στο εξωτερικό. Φυσικά είτε είναι μέσω Eurocup πολύ περισσότερο αν φτάσουμε από του χρόνου στην Ευρωλίγκα που αναφέρατε.

Ε: Το μήνυμα σου προς τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Α: Εγώ για αρχή νιώθω τόσο ευτυχισμένη και χαρούμενη και ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ, επομένως θα ήθελα να ζήσω αυτό το ερυθρόλευκο κοινό, να είναι κοντά μας, να μας στηρίξει εντός και εκτός και θα χαρώ να τους δω όλους το γήπεδο, να συνομιλήσω και να χαρούμε μαζί τις στιγμές του Ολυμπιακού.

Ε: Στο πρωτάθλημα κάποιες ομάδες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν ένα ρόστερ για παραπάνω βλέψεις αλλά θα είναι ευκαιρία για πολλά νεαρά κορίτσια να μπουν να παίξουν, να μάθουν  και να ενσωματωθούν σε κάτι που λέγεται γυναικείο προιόν. Ποια είναι η συμβουλή σου σε αυτές τις μικρές που μπορεί να χάσουν εύκολα τώρα αλλά σίγουρα θα γεμίσουν από εμπειρία.

Α: Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι βάζει βάσεις με κάποια καλά παραδείγματα στο παρελθόν πιστεύω βάζει πολύ ποιο γερές βάσεις για εμάς και για το μέλλον του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ . Αυτό σίγουρα θέλει προσπάθεια από όλους μας τίποτα δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει προσπάθεια σε όλους τους τομείς και από μικρούς φίλους χρειάζεται προσπάθεια, προπόνηση, υπομονή στο να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο να ανεβάσουν και άλλα κλαμπ ίσως για να υπάρχει ανταγωνισμός και να ανέβει και το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button