ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ετοιμος από καιρό ο Τάκης

Βλέπω-διαβάζω -ακούω για τα “μαγικά” του Τάκη Λεμονή και την αλλαγή που έφερε στον Ολυμπιακό, μόλις μέσα σε 24 ώρες ,με αποτέλεσμα να δούμε μία “άλλη” ομάδα κόντρα στη Γιουβέντους. Νομίζω ότι ακόμα και ο ίδιος ο προπονητής θα ..γελάει με κάποια πράγματα που διαβάζει γιατί πολύ απλά δεν έκανε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα  που σκέφτεται όποιος είναι σοβαρός κοουτς και σέβεται τη δουλειά του. Επειδή όμως είμαστε σε αυτή τη χώρα και επειδή υπάρχουν κάτι προπονητές σαν τον Χάσι που θα μας κάνουν να πάθουμε Αλτζχάιμερ , ε τότε ναι..Πανηγυρίζουμε το αυτονόητο. Γράφει ο Redistas.

Για να επανέλθουμε στον Λεμονή που είναι η επιτομή του “Τάκη -Ψυχάρα-Ολυμπιακάρα” ,είμαι σίγουρος  ότι στις παρέες του και πριν από κάθε ματς του Ολυμπιακού, όταν έβλεπε τα παιχνίδια από την τηλεόραση θα ήταν κάτι σαν θηρίο μέσα στο κλουβί. Είμαι σίγουρος πως όταν έφυγε το καλοκαίρι, γιατί η διοίκηση δεν του εμπιστεύτηκε το τιμόνι της νέας σεζόν, ο Λεμονής έβλεπε και “διάβαζε”  όλες τις κινήσεις των παικτών και βλέποντας τα χάλια επί Χάσι ήταν σίγουρος ότι θα ξαναγύριζε για ακόμα μία φορά.

Ο άνθρωπος, λοιπόν, λέγοντας ναι στο κάλεσμα της διοίκησης ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να βγάλει την ομάδα απέναντι στη Γιουβέντους. Επρεπε να παίξει άμυνα και να βγάλει  αντεπιθέσεις. Αλλά για να παίξεις άμυνα πρέπει να το κάνει έξυπνα ,να μη δώσεις χώρους και να εκμετταλλευτείς ότι μπορείς. Τι άλλο δηλαδή να κάνει ένας προπονητής.

Κυρίως -όμως- ο Λεμονής έδωσε κίνητρο στον κάθε παίκτη και σε όλη την ομάδα. Τους μιλούσε, τους “έφτιαξε” και τους “φώναξε” ότι τους εμπιστεύεται. Στο κομμάτι με τα υπόλοιπα “αυτονόητα” τα πράγματα είναι απλά. Οι παίκτες έπαιξαν στις θέσεις τους, ο καημένος ο Ενγκελς έδειξε ότι με κανονικό στόπερ δίπλα του δεν είναι τόσο κακό όσο φαινόταν με τον Ρομαό, ο  οποίος παίζοντας στα χαφ “γέμισε” με ενέργεια και ποιότητα την μεσαία γραμμή, ενώ πολύ μου άρεσε και ο Ζντιέλαρ που είναι περίπτωση σπουδαίου παίκτη.

Από κει και πέρα, και ο ίδιος ο Λεμονής ξέρει ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Γιατί πέραν της αμυντικής λειτουργίας, η ομάδα πρέπει να βρει ισορροπία και στην επιθετική της λειτουργία. Και βέβαια, στο κομμάτι δημιουργία. Εκεί όπου η ομάδα  έχει μεγάλο πρόβλημα και ο 57 χρονος κόουτς πρέπει να βρεί τις λύσεις. Και σε αυτό το κομμάτι μεγάλο ρόλο παίζει ο Φορτούνης. Πλέον, όντας στο -5 η ομάδα πρέπει να κερδίζει και να ελπίζει στις γκέλες των απο πάνω. Βέβαια, είναι νωρίς ακόμα, αλλά όταν ξεκινάς την 5η αγωνιστική με 2 νίκες-2 ισοπαλίες και μία ήττα και οι απώλειες σου είναι 3 σερί ,πρέπει να …τρέξεις.

Πάμε και στον κόσμο που βρέθηκε στο Τορίνο και ήταν αυτός που έπρεπε. Δύναμη-φωνή-παλμός  που ακουγόταν μέσα στο  γήπεδο της Γιουβέντους με την ιαχή “Ολυμπιακός-Ολυμπιακός” να δονεί την ατμόσφαιρα. Πάλψε και αυτός και έδωσε τη μάχη του και αξίζει ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button