ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επεκτείνεται στην Ρουμανία η Stoiximan

13293169_10208817195581217_1064888888_n

Την λειτουργία της στην βαλκανική χώρα ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η γνωστή εταιρία που αποτελεί και τον βασικό χορηγό της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.

Η εταιρεία Stoiximan, υλοποιώντας το στρατηγικό πλάνο επέκτασής της σε ξένες αγορές, ξεκίνησε τη λειτουργία της, πριν από λίγες ημέρες, και στην Ρουμανία, με την ιστοσελίδα Betano.com

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη δραστηριoποίησή της στη χώρα μας, που την εδραίωσε στο ελληνικό κοινό ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο, επεκτείνεται στην αγορά της Ρουμανίας, η οποία ευθυγραμμίστηκε προσφάτως με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες Διαδικτυακών Τυχερών Παιγνίων, με αποτέλεσμα το άνοιγμα της εν λόγω αγοράς.

Η επένδυση της Stoiximan σε ξένες αγορές, ακολουθεί τη συνεχή επέκτασή της στην ελληνική αγορά, που της επιτρέπει την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, έχοντας καταβάλει περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ, σε φόρους το 2015, ενώ ήδη το 2016 έχει καταβάλει φόρους ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας της Stoiximan στην Ρουμανία, υπογράμμισε: ‘Η Ρουμανία αποτελεί το πρώτο βήμα στο πλάνο επέκτασης της Stoiximan και σε άλλες χώρες του εξωτερικού που διαθέτουν μόνιμο και σταθερό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων. Παράλληλα με την επέκτασή μας στο εξωτερικό, ισχυροποιούμε την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην Ελλάδα, όχι μόνο στην παροχή των υπηρεσιών μας αλλά και διευρύνοντας την στήριξή μας στον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία, κάτι που εντάσσεται στην κεντρική μας φιλοσοφία’.

Η Stoiximan, στηρίζει χορηγικά επαγγελματικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους (ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΕ Βέροια, ΠΑΕ Πανθρακικός, ΠΑΕ Πλατανιάς, ΑΣ ΑΡΗΣ), τις Εθνικές Ομάδες Πόλο ανδρών και γυναικών, τις Εθνικές Ομάδες Βόλει ανδρών και γυναικών, αθλητές στην προσπάθειά τους για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (Λ.Πετρούνιας, Κ.Στεφανίδη, Β.Μιλλούση, Β.Βουγιούκα, Α.Κορακάκη, Κ.Ιωάννου, Ρ.Ρεμπούλη), αθλητικές διοργανώσεις, όπως ο Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και η φιλανθρωπική αθλητική δράση ‘Τρέξε Χωρίς Τερματισμό’, ενώ είναι υποστηρικτής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Παράλληλα, ενισχύει, μέσα από δράσεις και δωρεές, το σημαντικό έργο συλλόγων και κοινωφελών ιδρυμάτων, όπως η Φλόγα, ο Σύλλογος Ελπίδα, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, το Ορφανοτροφείο Θηλέων ‘Μέλισσα’, τους Γιατρούς του Κόσμου, τον Σύλλογο Ατόμων με κινητικά προβλήματα ‘Περπατώ’, το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι η Ρουμανία αποτελεί μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησαν σε τελική ρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας του διαδικτυακού στοιχήματος, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Οι αγορές που διαθέτουν τελικές ρυθμίσεις για το διαδικτυακό στοίχημα αποτελούν πόλο έλξης διεθνών παρόχων, λόγω του κλίματος επενδυτικής και φορολογικής σταθερότητας που δημιουργούν. Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων της μέσω της ρύθμισης της αγοράς, η Ρουμανία επέβαλε 16% φόρο επί των μεικτών κερδών, προσελκύοντας διεθνείς εταιρείες του κλάδου.

Στην Ελλάδα, η σχετική φορολογία παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη, στο 30% επί των μεικτών εσόδων, ενώ εκκρεμεί η τελική της ρύθμιση, δεδομένα που λειτουργούν αποτρεπτικά για την προσέλκυση από το εξωτερικό επενδύσεων οι οποίες θα οδηγούσαν σε ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου και αύξηση των θέσεων εργασίας για νέους ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button