ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα χάρη στον κ. Μαρινάκη!

Οι διακοπές έστω κι αν αυτές είναι ολιγοήμερες, αποτελούν είδος πολυτελείας στις μέρες μας, τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας. Όμως, χάρη στον ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει δίπλα και στους πολίτες του Πειραιά βοηθώντας όσο και όπως μπορεί, νέοι άνθρωποι απολαμβάνουν αυτό το καλοκαίρι την χαρά και την ξεγνοιασιά των διακοπών που τόσο έχουν ανάγκη.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατόπιν σχετικής οδηγίας του κ. Μαρινάκη, συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και του σπουδαίου κοινωνικού έργου που εκείνη επιτελεί χρόνια τώρα. Ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας και ο ηγέτης του, έχει αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα, την λειτουργία και την τροφοδοσία της κατασκήνωσης, δίνοντάς της ξανά ζωή και επαναφέροντας χιλιάδες χαμόγελα στα πρόσωπα νέων παιδιών!

Η κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς επαναλειτούργησε ύστερα από δύο χρόνια, χάρη στη χρηματική ενίσχυση του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Με τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αγοράστηκαν τρόφιμα αλλά και πυροσβεστικά μέσα, τα οποία έβαζαν μέχρι πρότινος… στοπ, στις καλοκαιρινές διακοπές 2.000-2.500 και πλέον παιδιών του Πειραιά, που φιλοξενούνταν κάθε καλοκαίρι. Πλέον… σφύζει και πάλι από ζωή «γεμίζοντας» με παιδικές φωνές!

Ωστόσο, το πιο σπουδαίο, είναι ότι χάρη στον ηγέτη του Ολυμπιακού μας, αγοράστηκαν πέντε στρέμματα δίπλα από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, για την κατασκευή αθλητικού κέντρου. Ένα αθλητικό κέντρο, το οποίο θα περιλαμβάνει: γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο τένις και μία πισίνα ολυμπιακών εγκαταστάσεων! Σκοπός του κ. Μαρινάκη αλλά και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι ο αθλητισμός να βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων των νέων ανθρώπων, κάνοντάς τον τρόπο ζωής.

Την Παρασκευή (03/8) λοιπόν, αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης (σ.σ.: η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Παιανίας), και ξεναγήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ. Η κατασκήνωση φιλοξενεί παιδιά άπορων, πολύτεκνων και άνεργων οικογενειών του Πειραιά.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, αφού πρώτα καλωσόρισε τους ανθρώπους του Συλλόγου που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, εν συνεχεία τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε και σας υποδεχόμαστε στο… πειραϊκό χωριό. Στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς που εξυπηρετεί τις ανάγκες ψυχαγωγίας, αναψυχής, χαράς και κοινωνικοποίησης των νέων και των νεανίδων του Πειραιά μας. Κάθε χρόνο σ’ αυτές εδώ τις εγκαταστάσεις φιλοξενούνται 2.000-2.500 νέοι και νέες, απόρων, πολυτέκνων και ανέργων οικογενειών του Πειραιά, δωρεάν, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα μέσα σ’ ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, να αισθανθούν την κοινωνικοποίηση. Τι σημαίνει να είσαι συνάνθρωπος, τι σημαίνει να έχεις καλές σχέσεις με τον διπλανό σου, τι σημαίνει να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου, να τον αγαπάς και να φροντίζεις τις ανάγκες του. Δηλαδή, αυτό που επιδιώκει ο πολιτισμός μας και η κοινωνίας μας. Όλα λοιπόν αυτά οφείλονται και το λέω με το χέρι στην καρδιά, χωρίς καμία προσωπική ιδιοτέλεια, αλλά χάρη της αληθείας, στην φιλάνθρωπη και φιλογενή προσπάθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ιδιαιτέρως του αγαπητού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης γαλουχήθηκε με τα ανάματα της φιλογένειας και της φιλοπατρίας από τον μακαριστό πατέρα του, Μιλτιάδη, την εκλεκτή και ερίτιμη μητέρα του και προσφέρει αδιαπτώτως στον Πειραιά και στην πειραϊκή κοινωνία. Όπως όλοι οι Πειραιώτες γνωρίζουν, προσφέρεται κάθε δυνατότητα για να αναπτύσσεται ο λαός μας και η κοινωνία μας.

Θα πρέπει να σας πω, ότι οι κατασκηνώσεις αυτές λειτουργούν με την χρηματική ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Μαρινάκη και ότι φέτος μόνο, για τα τροφεία που χρειάστηκαν αυτά τα παιδιά για να έχουν μία πολύ σοβαρή επάρκεια στην τροφοδοσία τους, δόθηκαν 200.000 ευρώ. Εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι, ότι οι κατασκηνώσεις ήταν κλειστές επί δύο χρόνια διότι δεν υπήρχαν πυροσβεστικά μέσα, τα οποία πάλι με δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη έφθασαν στην επάρκεια που απαιτείται από τον νόμο. Τα νέα πυροσβεστικά μέσα, κόστισαν 200.000 ευρώ. Το τρίτο και πολύ σπουδαίο είναι, ότι πάλι με δωρεά του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αγοράστηκαν πέντε στρέμματα δίπλα από τις κατασκηνωτικές μας εγκαταστάσεις, για να γίνει εκεί το απαιτούμενο αθλητικό κέντρο το οποίο θα περιλαμβάνει: ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο βόλεϊ, ένα γήπεδο τένις και μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Αντιλαμβάνεστε πόσο πολυσήμαντη προσπάθεια επιτελείται σ’ αυτό εδώ το σημείο της Αττικής γης, με την πρόφρονα, φιλογενή και αγαπητική προσφορά, του κ. Μαρινάκη! Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη σας καλοσύνη και κυρίως, απευθύνομαι στον κόσμο του Ολυμπιακού για να του πω, ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ιδέα που διακονεί διαχρονικά το ευ αγωνίζεσθαι, αλλά ταυτόχρονα και τα ζώπυρα της φυλής μας. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο πρέπει όλοι να είμαστε προσηλωμένοι στους μεγάλους αυτούς σκοπούς του Συλλόγου, που είναι συνώνυμος του Πειραιά μας».

Ο Διευθυντής ΕΚΕ της ΠΑΕ Ολυμπιακόςκ. Δομένικος Μασούλας, στο περιθώριο της επίσκεψής του, ανέφερε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο ηγέτης μας κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την Μητρόπολη Πειραιά, αφενός με την καθημερινή σίτιση 7.000 και πλέον ανθρώπων, όπως επίσης και με άλλες δράσεις. Όπως για παράδειγμα, την έμπρακτη στήριξη λειτουργίας και τροφοδοσίας της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στην Παιανία, όπου φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι πάνω από 2.000 παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Ως Ολυμπιακός είμαστε περήφανοι για τη βοήθεια που προσφέρουμε και στηρίζουμε το θεάρεστο έργο της εκκλησίας».

 

ΠΗΓΗ: Olympiacos.org

Σχετικά Άρθρα

Back to top button