ΔΙΑΦΟΡΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελληνικό ποδόσφαιρο έχω μια απορία…!

1223343

Γράφει ο Στέφανος Κορακιανίτης

Τις τελευταίες μέρες η αθλητική επικαιρότητα επικεντρώνεται στο EURO της Γαλλίας, στο Copa Αmerica Centenario που διοργανώνεται στις Η.Π.Α. και φυσικά στο αγαπημένο χόμπι του καλοκαιριού, τις μεταγραφολογίες. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν μου τράβηξαν το ενδιαφέρον ή δεν με προβλημάτισαν, όσο το γεγονός ότι ο Ρομπέρτο Χιμένεθ φεύγει από τον Ολυμπιακό και πάει στην Εσπανιόλ.

Φυσικά και όλοι άρχισαν να ασχολούνται, καλά καλά δεν υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις, με τον αντικαταστάτη του Ρομπέρτο και το ποιος θα είναι ισάξιος για τα γκολπόστ του Ολυμπιακού. Φυσικά ο σύλλογος έχει τον πρώτο λόγο και όχι όλοι εμείς που βιαζόμαστε να δούμε το μέλλον μέσα από την γυάλινη σφαίρα. Για αυτόν τον λόγο και εγώ θέλω να γράψω από προσωπική εμπειρία και να κάνω και μια ερώτηση που την έχω απορία προς το… ελληνικό ποδόσφαιρο!

Γιατί ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γουστάρεις τους μεγάλους(με όλη την έννοια) ποδοσφαιριστές, που γουστάρουν να παίζουν σε εσένα;

Η αφορμή που κάνω αυτήν την ερώτηση είναι ο Ρομπέρτο. Και ξέρω ότι πολλοί πιστεύουν ότι φεύγει για τα παιδιά του και την οικογένειά του, άλλοι γιατί έχει λησμονήσει την πατρίδα του, λιγότεροι γιατί  θεωρούν πως αναζητεί καινούριες εμπειρίες και κάποιοι περισσότεροι, μέσα σε αυτούς και εγώ, διότι απλά βλέπει το μέλλον δυσοίωνο στην χώρα μας και στο ποδόσφαιρό μας(και όχι μόνο…).

pegasus_LARGE_t_1041_106396891

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστές σαν και αυτόν κοσμούν τα ελληνικά γήπεδα και όχι μόνο για την αξία τους στο χορτάρι. Αυτή είναι αδιαμφισβήτητα καλή με αποδείξεις σε πολλούς μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες στο τοπ επίπεδο. Ξεχωρίζει η ποιότητά τους, ο επαγγελματισμός τους, η αντικειμενικότητά τους, το αθλητικό πνεύμα τους και βέβαια η προσωπικότητά τους. Και ναι ο Ρομπέρτο τα έχει όλα αυτά και σε μεγάλο βαθμό. Εδώ κολλάει και η μικρή εμπειρία που είχα να πω δύο κουβέντες μαζί του δύο φορές που τον συνάντησα. Μία στο “Γ. Καραϊσκάκης” με τον Ηρακλή και μία στο Τορίνο, σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Γιουβέντους.

 

Και τις δύο φορές που τον πλησίασα ήταν καταρχάς ανοικτός και δέχτηκε να μου μιλήσει με ευχαρίστηση. Θυμάμαι ότι λίγο μετά την μεικτή ζώνη του Γ. Καραϊσκάκης τον βρήκα μόνο του και τον ρώτησα για το επόμενο παιχνίδι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό, αν σκέφτεται την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσει, τι περιμένει και τι πιστεύει. Τελικά το ματς δεν έγινε μετά από όλα αυτά τα ντροπιαστικά για την χώρα μας επεισόδια. Ο ίδιος γελαστός τότε και με διάθεση μου απάντησε ότι του αρέσει η ατμόσφαιρα στα ντέρμπι και αυτό κάνει τους ποδοσφαιριστές πιο ζωντανούς και πιο έτοιμους. Μου είπε πως ξέρει τα τελευταία δύο χρόνια την αντιπαλότητα των δύο ομάδων και πως περιμένει μια δυνατή ατμόσφαιρα μέσα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια. Για το τι περίμενε; Απλά να νικήσει η ομάδα που το αξίζει και ελπίζει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα πέρνανε τη νίκη με μια καλή εμφάνιση.

Στο Τορίνο η κουβέντα ήταν σαφώς πιο μικρή. Το μόνο που τον ρώτησα ήταν, πιστεύεις ότι θα νικήσετε την Γιουβέντους; Και μου απάντησε θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θέλουμε να κάνουμε τους οπαδούς μας να χαμογελάσουν. Να υπενθυμίσω ότι απέκρουσε και πέναλτι σε εκείνο το παιχνίδι, που ο Ολυμπιακός έχασε στα σημεία.

roberto_600_319

Ο Ρομπέρτο είναι απλοϊκός, γουστάρει το ποδόσφαιρο και του αρέσει που το χόμπι του έγινε η δουλειά του. Όμως από το 2013  που ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκαναν αυτό το δώρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όλοι προσπάθησαν να κάνουν αυτόν και κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές να θέλουν να φύγουν τρέχοντας. Να ξεκινήσουμε από τα επεισόδια των οπαδών και των χουλιγκάνων; Από τους ακατάλληλους ανθρώπους να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο; Από το ίδιο το σύστημα που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο σάπιο και όλοι λένε πως φταίει ο Ολυμπιακός; Ας κάτσουν να δουν πόσο βοηθάει ο Ολυμπιακός το ποδόσφαιρο με τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές.

Έτσι λοιπόν ο Ρομπέρτο βαρέθηκε, ξενέρωσε και δεν αντέχει να παίζει ποδόσφαιρο σε μια χώρα που δεν ξέρει αν αύριο θα αγωνιστεί, αν θα διακοπεί το πρωτάθλημα, αν την επόμενη αγωνιστική θα παίξει με την τάδε ομάδα, η οποία όμως μπορεί και να μην παίξει γιατί δεν έχει άδεια, αν δεν είναι σίγουρος για την σωματική του ακεραιότητα και όλα αυτά τα(με συγχωρείτε) καραγκιοζιλίκια.

Αυτός είναι επαγγελματίας και γούσταρε που βρισκόταν εδώ και έπαιζε. Του άρεσε η Ελλάδα πολύ και το ξέρω με σιγουριά. Ούτε κανένας από εσάς θα άφηνε τον Ολυμπιακό για να πάει στην Εσπανιόλ που δεν αγωνίζεται καν στην Ευρώπη. Ας τα λέμε όλα ως έχουν. Οι “ερυθρόλευκοι” στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως σε κάποιους δεν αρέσουν τα… Χριστούγεννα!

Υ.Γ Ο Ρομπέρτο φεύγει γιατί μπορεί ακόμα να κάνει μεγάλα πράγματα όπου και να πάει και από την Εσπανιόλ μπορεί να βρεθεί ξανά σε ομάδα που παίζει Τσάμπιονς Λιγκ.

Υ.Γ2 Και ο Τσόρι έχει μεγάλη προσωπικότητα και εμπειρία, αλλά είναι μεγάλος σε ηλικία. Αν ήταν σαν τον Ρομπέρτο μάλλον και αυτός θα είχε αποχαιρετήσει με τα όσα συμβαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ3 Μην αναρωτιόμαστε μετά γιατί στην χώρα μας δεν έρχονται μεγάλοι ποδοσφαιριστές!

Η παρακάτω photo είναι από την μία συνομιλία που είχαμε και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γνώρισα έναν άνθρωπο με ήθος και που έμαθε από την γενέτειρά του πόσο σημαντικό είναι να έχεις τις αρχές για να παίξεις ποδόσφαιρο.

imageedit_4_8470249705

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button