ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκεί το ήθελαν… Και εκεί το πήραμε!

Να ξαναμιλήσουμε για τα κατορθώματα του Ερασιτέχνη τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει λόγος! Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές και είναι πράγματα πλέον γνωστά. Για αυτό από ένα σημείο και πέρα, που τα τμήματα έγιναν οικονομικά εύρωστα και πετυχημένα, σταματήσαμε να κοιτάμε το παρελθόν και με αγάπη, φροντίδα και πάνω από όλα “τρέλλα”, αυτή την ωραία ερυθρόλευκη τρέλα, συνεχίσαμε να σχεδιάζουμε ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

Το συγκεκριμένο κείμενο όμως δεν έχει να κάνει με αυτό. Έχει να κάνει με την κατάκτηση ενός τίτλου, του δεύτερου τη τάξει στο ελληνικό βόλεϊ που είναι το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός το κατέκτησε. Αυτό βέβαια μπορεί να μην αποτελεί είδηση αφού έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια, όμως είδηση αποτελεί η κατάκτησή του μέσα στην Θεσσαλονίκη. Την πόλη του περσινού πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο οποίος διαρκώς και επίμονα ζητούσε και ήθελε την διεξαγωγή του Final Four στην όμορφη αυτή πόλη.

Αποφασίστηκε φέτος. Εντός έδρας δηλαδή του Δικεφάλου, έστω κι αν το Αλεξάνδρειο ανήκει στον Άρη.

Τι συνέβη στην πραγματικότητα; Το Κύπελλο κατακτήθηκε το Σάββατο.

Με πλήρη σεβασμό προς την αξιόμαχη ομάδα της Κηφισιάς, ο τίτλος αυτός έπιασε Λιμάνι από το Σάββατο, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε και κατανίκησε τον Δικέφαλο του Βορρά μπροστά στο κοινό του και μέσα στην πόλη του. Τίμια, καθαρά και δίκαια, δίχως να αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Δεν έγινε στην Γλυφάδα, δεν έγινε στην Σύρο. Έγινε στην Θεσσαλονίκη. Ένα Final Four 100% εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό.

Και το να μην “μασήσεις” μπροστά σε αντίπαλο κοινό, καθόλου… φιλικό προς το σωματείο σου, το να φτάσεις σε μία πανάξια νίκη είναι μεγαλύτερος τίτλος και από τον τίτλο που κατακτάς. Για αυτό ο Ολυμπιακός έφυγε… δύο φορές τροπαιούχος από την Θεσσαλονίκη. Μία νικώντας τον ΠΑΟΚ το Σάββατο και μία παίρνοντας το τρόπαιο την Κυριακή κόντρα στην Κηφισιά.

Τι μεγάλη ευτυχία!

Κι όταν βέβαια κάνεις αυτό το πράγμα στην πόλη του βασικού σου διεκδικητή για το πρωτάθλημα, άντε να το βγάλεις από το μυαλό του κάθε Ολυμπιακού πως ΚΑΙ αυτός ο τίτλος θα πιάσει… λιμάνι!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button