ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εγκλημα και τιμωρία

Για ακόμα ένα ντέρμπι, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που έπρεπε. Το τελικό 1-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό ,μπορεί να μην είναι δίκαιο βάσει ευκαιριών των Πειραιωτών, αλλά είναι αλήθεια ότι συνολικά οι “Ερυθρόλευκοι” σε ακόμα ένα μεγάλο ματς δεν μπόρεσαν να καταδείξουν και βάσει αποτελέσματος την ανωτερότητα τους.  Εχασαν ακόμα ένα  πρώτο ημίχρονο, δέχτηκαν το σοκ με το γκολ του Κάτσε και όταν “ξύπνησαν” ισοφάρισαν και έχασαν μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία..

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το Νάτχο στην 11άδα ,σε ρόλο  δεκαριού με τον Φορτούνη να κινείται από  αριστερά , τον Ποντένσε δεξιά και τον Χασάν σε ρόλο φορ. Στη μεσαία γραμμή  Γκιγέρμε-Μπουχαλάκης, Ομάρ-Κούτρης στα άκρα της άμυνας με Βούκοβιτς-Σισέ αμυντικό δίδυμο και τον Σα κάτω από τα δοκάρια,.

 

Ο Ολυμπιακός  είχε τον έλεγχο του αγώνα, προσπαθούσε με πολύ παιχνίδι από τα άκρα και κυρίως τον  Ποντένσε να κάνει κάτι, όπως και με το Νάτχο  που όποτε έπαιρνε τη μπάλα έβγαζε τρόπους για να «ανοίξει» το παιχνίδι  αλλά ο Παναθηναϊκός είχε καλά κλεισμένους τους χώρους στην άμυνα του  με πίεση κάτω από το χώρο του κέντρου και προσπάθεια  γρήγορου τρανζίσιον ,  χωρίς πάντως να απειλήσει τον Σα.

Η σπουδαιότερη φάση ,πάντως για τους Πειραιώτες έγινε  στο 39 , όταν  ο  Φορτούνης έβγαλε για τον Ποντένσε, ο Πορτογάλος βγήκε από αριστερά ,αλλά το τελείωμα που προσπάθησε να κάνει τσιμπώντας τη μπάλα, βρήκε σε ετοιμότητα τον Διούδη.

Οσο και αν ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «σπάσει» την άμυνα των «Πράσινων»  δεν τα κατάφερνε και κάπως έτσι μείναμε στο 0-0 του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο   ξεκίνησε με μία αναγκαστική αλλαγή ,καθώς ο Χασάν ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και έγινε αλλαγή με τον Χριστοδουλόπουλο να παίρνει τη θέση του.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του β ημιχρόνου  ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς μετά τη σέντρα που έγινε από δεξιά , ο Διούδης  έκανε έξοδο  και έπεσε πάνω στο πόδι του Νάτχο με  αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά καθώς του γύρισε η γλώσσα , αλλά με τη παρέμβαση του ιατρικού τιμ και των δύο ομάδων ,αλλά και του γιατρού του αγώνα ο κίπερ του Παναθηναϊκού πήρε τις πρώτες βοήθειες και διέφυγε τον κίνδυνο, με τον Κότσαρη να παίρνει τη θέση του.

Η ανορθόδοξη δημιουργία του Ολυμπιακού συνέχιζε να μην φέρνει αποτέλεσμα και κάπου εκεί ήρθε και  το γκολ του Κάτσε, στο 61,  με μία πραγματική φωτοβολίδα έξω από την περιοχή με τον Σα να ακουμπάει τη μπάλα αλλά να μην μπορεί να τη διώξει με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στο δεξί του παραθυράκι του

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει χειρότερα για τον Ολυμπιακό όταν στο 63, οι «Πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 0-2..Ο  Χατζηγιοβάνης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σα πρόλαβε τον Μακέντα, η μπάλα έφτασε στον Ινσούα, αλλά το αριστερό του σουτ κατέληξε ψηλά άουτ. Το  παιχνίδι  είχε ξεφύγει από τα χέρια του Ολυμπιακου με τον Μαρτίνς να βάζει Μάνο αντί  Μπουχαλάκη και Καμαρά αντι Νάτχο, και το τελευταία δεκάλεπτο να βρίσκει τον  Ολυμπιακο να παίζει με σέντρες οι οποίες ήταν βούτυρο στο ψωμί της πολυπρόσωπης άμυνας του Παναθηναϊκού ,που πάλευε με νύχια και με δόντια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο  το Καραϊσκάκη ..κατηφόρισε….Ο Ολυμπιακός  πίεζε αφόρητα, αλλά πρώτα ο Κότσαρης στο φάουλ  του Λάζαρου στο 81, εν συνεχεία το δοκάρι  στο σουτ του Ομάρ στο 86, με τη μπάλα να ακουμπάει και στον Σισέ ,μετά ο Ελβετός ρέφερι που δεν έδωσε δύο απόλυτα ξεκάθαρα πέναλτι ,πρώτα στο χέρι του Μακέντα στο 85 και εν συνεχεία τη μανσέτα κακής ποιότητας του  Χατζηγιοβάννη κρατούσαν το 0-1…

Με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 96, όταν  ο Ομάρ έκανε κίνηση από δεξιά και ο Σισε με προβολή ισοφάρισε. Ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης  βρέθηκε σε θέση βολής ,κάνοντας κεφαλιά καρφωτή  αλλά ο Κότσαρης έδιωξε ενστικτωδώς κρατώντας το 1-1..

 

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης – Φορτούνης, Νάτχο, Ποντένσε – Χασάν(46 Χριστοδουλόπουλος)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης( 54’ Κότσαρης), Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Ινσούα, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button