ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι ότι… ποστάρουν; (pics)

“Καλύτερα να συνεχίσετε τις διακοπές σας” είχε πει πριν από λίγο καιρό ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε κάποιους οι οποίοι την είχαν δει “διακοπές” φάση το να αγωνιστούν στον Ολυμπιακό. Δεν περιμέναμε να το θεωρήσουν ύψιστη τιμή να φορέσουν αυτή την ιερή για εμάς ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, αλλά περιμέναμε τουλάχιστον να δούμε κάποιο επαγγελματισμό. Δεν τον είδαμε…

Στην εποχή που ζούμε και με την ταχύτητα που διακινείται η πληροφορία, τα πάντα μπορούν να φτάσουν στα μάτια μας και στα αυτιά μας πολύ γρήγορα. Κι άμα κάνεις μία “γύρα” στα social media διαπιστώνεις ποιοι έχουν βαλθεί να κάνουν πράξη τα λόγια αυτά. Ποιοι δηλαδή θέλησαν να συνεχίσουν τις διακοπές τους που ήδη έκαναν από την ημέρα που ήρθαν. Να παρουσιάσουμε φωτογραφίες και stories από το Instagram δεν υπάρχει λόγος γιατί θα συγχυστούμε όλοι μας. Από την αδιαφορία και από την απάθεια μερικών. Ήρθαν, καλοπληρώθηκαν, δεν σεβάστηκαν ούτε ένα σεντς από αυτά που πήραν από τον Ολυμπιακό, το μόνο οικονομικά τακτοποιημένο σύλλογο στην Ελλάδα, και απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Δε τους κατακρίνουμε. Εξάλλου η σεζόν τελείωσε. Αλλά υπάρχει κι αυτό που λέμε επαγγελματισμός. Το πρωτάθλημα έχει χαθεί και κάποιοι ποστάρουν δίχως δεύτερη σκέψη τις εκδρομές τους, το αραλίκι τους και τις… σαμπάνιες τους μέσα από τα αεροπλάνα.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι. Που αυτή τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο την νιώθουν. Την “πονάνε”. Την αγαπάνε και δεν την βλέπουν σαν ένα κομμάτι πανί στη ντουλάπα τους. Και είναι και Έλληνες και ξένοι. Ναι. Στα stories και στην απάθεια κάποιων δεν θέλουμε και δεν αξίζει να αναφερθούμε. Όμως σε αυτά εδώ, ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούμε και να τα δούμε. Και να επισημάνουμε και κάτι που πολλοί έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν “λαϊκισμό”. Δε πειράζει αρχικά. Την… δουλίτσα τους κάνουν και γράφουν αυτά που τους όρισαν! Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι λίγο καιρό στην χώρα μας. Αλλά έχει μάθει κάποια πράγματα. Αυτοί που πέρασαν εδώ έναν ολόκληρο χρόνο, ίσως και παραπάνω κάποιοι, ποτέ δεν τον αποκάλεσαν “ΘΡΥΛΟ” κι ούτε αναφέρθηκαν στην φιλοσοφία του νικητή. Απλώς έβγαζαν… σέλφι με φόντο τα σεντόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν όμως και οι πιτσιρικάδες που “νιώθουν” τι θα πει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ και ΜΑΓΚΑΣ, και κάποιοι ξένοι όπως ο ένας που έχουμε στο κολάζ ενδεικτικά που μπορεί να βρίσκεται διακοπές αλλά προετοιμάζεται, φορώντας τα ερυθρόλευκα.

Δείτε και θα καταλάβετε:

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button