Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι η δική του Ευρωλίγκα!

1567826-1

Ο Κώστας Παλαιολόγος αποθεώνει τον μοναδικό Βασίλη Σπανούλη με αφορμή την  θρυλική κατάρριψη του φράγματος των 1.000 ασίστ στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπαρτσελόνα κι αναφέρεται στον επερχόμενο εμφύλιο με τον Παναθηναϊκό.

 

Είναι η δική του Ευρωλίγκα και το απολαμβάνει σε κάθε περίσταση, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Για τον μοναδικό και αξεπέραστο αρχηγό του Ολυμπιακού Βασίλη Σπανούλη ο λόγος, ο οποίος συχνά – πυκνά στρέφει επάνω του όλη την λάμψη και τα βλέμματα, με αφορμή τις υψηλές «πτήσεις» θεάματος, που προσφέρει, αλλά και τα εκπληκτικά του επιτεύγματα!

Ο «Kill-Bill» έναντι στην Μπαρτσελόνα έσπασε το φράγμα των 1.000 ασίστ λίγες εβδομάδες μετά το νέο δικό του τεράστιο επίτευγμα, όταν και είχε επεράσει τους 3.000 πόντους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και είναι πλέον ο μοναδικός εν ενεργεία παίκτης, που έχει να επιδείξει δύο τέτοιες τεράστιες διακρίσεις!

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν κάνει τίποτε άλλο μέσα από την πληθωρική του παρουσία στα παρκέ να πιστοποιεί ότι αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ της Ευρώπης και ο παίκτης, που καθοδηγεί μαεστρικά τον Ολυμπιακό προς την Γη της Επαγγελίας!

Ο αρχηγός του Θρύλου διεύρυνε το σερί των καταπληκτικών του εμφανίσεων απέναντι στην Μπαρτσελόνα και παράλληλα ήρθε να … ταλαιπωρήσει το μυαλό και την σκέψη των Παναθηναϊκών για τα όσα τους …ετοιμάζει την ερχόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, λίγους μήνες μετά τα δικά του …όργια και νικηφόρα τρίποντα σε νεκρό χρόνο στους περυσινούς αξέχαστους τελικούς των πλέι – οφ!

 

Επιστράτευσε την γνωστή επιτυχημένη συνταγή!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός έκανε τα απαραιτήτως αναγκαία απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ώστε να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να αποκτήσει ψυχολογία, ενόψει του δέκατου εμφυλίου με τους «πράσινους» στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης!

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστράτευσαν την δοκιμασμένη κι απόλυτα επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενω χρόνων, που δεν είναι άλλη από τη πιεστική τους άμυνα σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ του ΣΕΦ και βοηθούμενοι από 10.000 οπαδούς τους δεν άφησαν την Μπαρτσελόνα να … πάρει ανάσα.

Οι εντολές του Γιάννη Σφαιρόπουλου για πολύ πιεστική άμυνα επάνω στους Ράις και Όλεσον, που αποτελούσαν τους εκφραστές στο δημιουργικό κομμάτι των Καταλανών έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αναγκάζοντας τους; «μπλαουγκράνα» στην χειρότερη βραδιά τους στον εκτελεστικό τομέα, όπως μαρτυρούν και οι μόλις 52 πόντοι, που σημείωσαν.

Από εκεί και πέρα, ανέλαβαν δράση ο Βασίλης Σπανούλης, ο Έρικ Γκριν, ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, πετυχαίνοντας πόντους σε ιδιαίτερα καθοριστικά σημεία του αγώναι βάζοντας ταφόπλακα στα όποια όνειρα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα για «διπλό»

Υ.Γ.1: Ο Ολυμπιακός των αδελφών Αγγελόπουλων αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν ξεχνάει αυτούς, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα, βραβεύοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την κατάκτηση της δεύτερης διαδοχικής Ευρωλίγκα στο Final-4  του Λονδίνου το 2013

Υ.Γ.2: Ο Έρικ Γκριν με την εμφάνισή του κόντρα στην Μπαρτσελόνα απέδειξε ότι επανέρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή σε .. υψηλές πτήσεις κι ετοιμάζεται πλέον να … «βομβαρδίσει» το ΟΑΚΑ!

Υ.Γ.3; Ο Ολυμπιακός έστω και εάν δεν βρέθηκε επιθετικά σε πολύ καλή βραδιά πέτυχε το .. προαπαιτούμενο, δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, ενέργεια και το σημαντικότερο χαρακτήρα νικητή! Πλέον, πηγαίνει στο ΟΑΚΑ, με το μαχαίρι στα δόντια για μία νίκη, που θα τον φέρει σε πολύ πλεονεκτική θέση αναφορικά με το κυνήγι μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων.

Υ.Γ.4: Ο κόσμος του Ολυμπιακού απαίτησε το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, με τους παίκτες να δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ να το κάνουν πράξη το βράδυ της Παρασκευής!

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button