Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Είμαι ενθουσιασμένος στον Ολυμπιακό!»

alberto-de-la-bella-olympiakos-1

Την ευτυχία του από τις συνθήκες που επικρατούν στους πρωταθλητές Ελλάδας εξέφρασε ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ως ευκαιρία να πετύχει μία σπουδαία καριέρα με τη φανέλα του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια την μεταγραφή του στους πρωταθλητές Ελλάδας!

Ο 31χρονος Ισπανός μπακ, ο οποίςο για επτά συνεχόμενα χρόνια κοσμούσε το ρόστερ της Ρεάλ Σοσιεδάδ, παραχώρησε συνέντευξη στη «Mundo Deportivo» και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες που έχει συναντήσει στους «ερυθρόλευκους» αυτούς τους πρώτους μήνες παρουσίας του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πώς πάει η προσαρμογή σου;

«Η αλήθεια είναι ότι πήγε πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος. Προσαρμόστηκα στην ομάδα μια χαρά.»

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα σου λόγω του αποκλεισμού στο Champions League.

«Ναι. Ήταν ένα σοκ για εμάς ο αποκλεισμός. Τόσο ο σύλλογος, όσο και οι παίκτες δεν περίμεναν ότι θα αποκλειστούμε, επειδή κάθε χρόνο ήμασταν συνηθισμένοι να παίζουμε στους ομίλους. Η όλη διαδικασία των προκριματικών έφερε μεγάλη πίεση στην ομάδα και προφανώς δεν ήμασταν έτοιμοι πνευματικά και σωματικά. Ήταν ντροπή, γιατί θα ήταν όμορφο να συνεχίζαμε στο Champions League.»

Μετά τον αποκλεισμό έχασε τη θέση του ο Βίκτορ. Πώς έζησες αυτή την κατάσταση;

«Απόρροια του αποκλεισμού ήταν να πάρει ο σύλλογος αυτή την απόφαση. Όλο το τεχνικό τιμ ήταν ισπανικό. Προσπαθούσαμε να μάθουμε τον τρόπο προπόνησής τους. Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξουμε μπροστά. Έχω τον ίδιο ενθουσιασμό και τώρα με τον Πάουλο Μπέντο και το πορτογαλικό τιμ που έχει φέρει. Είμαι ενθουσιασμένος. Ηρθα εδώ για να διασκεδάσω το ποδόσφαιρο και να δίνω τα πάντα ως συνήθως. Ο προπονητής είναι πάντοτε σημαντικός, αλλά εξαρτάται περισσότερο στον καθένα μας για το πώς θα πάει η ομάδα.»

Τι αλλαγές έφερε η άφιξη του Πάουλο Μπέντο;

«Εκ των προτέρων, θέλει να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να προσπαθήσουμε να πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο. Θέλει να παίζουμε ως μία ομάδα που πάντα θα πηγαίνει να κερδίζει. Ο Ολυμπιακό είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θα πρέπει να πηγαίνουμε για τη νίκη σε κάθε ματς. Ξέρουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ.»

Δεν μπήκατε στο Champions League, αλλά στο Europa League. Τι πιστεύεις;

«Θα είναι δύσκολα. Αποφύγαμε βέβαια ομάδες επιπέδου Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Νομίζω ότι θα έχουμε καλό τουρνουά. Πρέπει να παίξουμε με τις Αστάνα, Γιουνγκ Μπόις και ΑΠΟΕΛ. Έχουμε πιθανότητες να περάσουμε, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε σε κάθε ματς, να προσπαθήσουμε και να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.»

Το όνειρό σας στο Europa League;

«Θα ήταν ωραίο να φτάσουμε ψηλά, αλλά είναι δύσκολο. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσουμε με τα ματς των ομίλων. Κι όταν φτάσουμε στα νοκ άουτ θα τα δώσουμε όλα.»

Τι συμβαίνει με την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Υπάρχει αναβολή των πρώτων δύο αγωνιστικών λόγω διαφωνιών του Υφυπουργού με τους ανθρώπους ασφαλείας των γηπέδων!»

Νιώθετε ασφαλείς στην Ελλάδα;

«Είμαι πολύ ήρεμος όταν πηγαίνω στην προπόνηση. Η αλήθεια είναι ότι στα ντέρμπι είναι συνήθως καυτές οι προπονήσεις με πολλούς φανατικούς οπαδούς. Ακόμα δεν έχω παίξει. Παίξαμε κάποια φιλικά και ο κόσμος με υποδέχθηκε πολύ καλά.»

Πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα;

«Μετά από αυτή τη διακοπή του πρωταθλήματος, νομίζω ότι θα ξεκινήσει. Στις 11 Σεπτεμβρίου θα απολαύσουμε το πρωτάθλημα και αυτό βλέπουμε μπροστά μας.»

Σας επηρεάζει αυτή η αναβολή;

«Επηρεάζει την ομάδα γιατί ήθελε να παίζει επίσημα ματς και όχι φιλικά. Είναι αλήθεια ότι έχουμε τέσσερα επίσημα ματς. Θέλω να ξεκινήσω να απολαμβάνω το ελληνικό πρωτάθλημα και να προσπαθήσω να παίξω όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίσουμε».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button