ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωδέκατη η Ελλάδα χάρη στον Θρύλο!

Οι πόντοι και οι δύο μαζεμένες προκρίσεις του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League επέτρεψαν στην χώρα μας να αναρριχηθεί στην προνομιούχο 12 η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

 

Ο Ολυμπιακός αποδεικνύεται ότι αποτελεί τον κορυφαίο πρέσβη του ελληνικού ποδοσφαίρου! Την ομάδα με την μεγαλύτερη συνέπεια στα μεγάλα ευρωπαίκά ραντεβού. Τον σύλλογο, που κάνει εκατομμύρια πιστούς οπαδούς του υπερήφανους.

Η νέα πρόκριση των πρωταθλητών Ελλάδας, αυτή τη φορά σε βάρος της Ριέκα, αλλά ακι το μπόνους, που αφορά την επιστροφή των «ερυθρόλευκων»« στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, επέτρεψε στη χώρα μας να κάνει άλμα δύο θέσεων στην ειδική βαθμολογία της UEFA, αφού προσμπέρασε τόσο την Τσεχία, που κατείχε την 13η θέση, όσο και την Αυστρία, που μέχρι πρότινος ήταν στη 12η θέση

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες πρόσθεσαν στη δική τους βαθμολογία άλλους 200 πολύτιμους βαθμούς στο …σακούλι τους από την επικράτησή τους, αλλά και 800 ως μπόνους, έτσι η Ελλάδα έφτασε τους συνολικά 26.400 βαθμούς.

Αν διατηρήσει αυτή τη θέση η χώρα μας, τότε την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει στα πλέι-οφ του Champions League. Με άλλα λόγια, στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Όσον αφορά την ομάδα που τερματίσει στη δεύτερη θέση στη φετινή Super League θα ξεκινήσει την προσπάθειά της από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League ο Κυπελλούχος θα μπει απευθείας στα γκρουπ του Europa, ενώ ο τρίτος θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa και ο τέταρτος από τον δεύτερο.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button