Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διοργάνωση μοντέλο την κάνατε…

1559290

Ο Κώστας Παλαιολόγος εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το πού οδεύει το οικοδόμημα του Τζόρντι Μπερτομέου και για τον τρόπο με τον οποίο σφυρίζουν τους φετινούς αγώνες της Ευρωλίγκα οι διαιτητές…

 

Ένα θέατρο του παραλόγου παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την εφαρμογή των νέων κανονισμών που έχουν τεθεί σε λειτουργία στην φετινή Ευρωλίγκα.

Οι διαιτητές που έχουν κληθεί σε διευθύνουν παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης σε αυτές τις πέντε πρώτε «στροφές» της πιο απαιτητικής και ταυτόχρονα εξοντωτικής Ευρωλίγκα όλων των εποχών  φαίνεται να έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια, αποφασίζοντας πολλές φορές κατά το …δοκούν και κρίνοντας αποτελέσματα!

Σε άλλες περιπτώσεις καταλογίζουν, όπως οφείλουν, τα αντιαθλητικά φάουλ τη στιγμή, όπου ο αμυντικός επιχειρεί να ανακόψει με αντικανονικό τρόπο. Με ξεκάθαρη πρόθεση να μην επιτρέψει συνθήκες αιφνιδιασμού, ενώ σε άλλες, κάνουν το …κορόιδο, δημιουργώντας πολλές αμφιβολίες για τη χρησιμότητα και τους σκοπούς που εξυπηρετεί η εφαρμογή του συγκεκριμένου νέου κανονισμού.

Με βάση τα όσα δέχουμε παρατηρήσει στο ξεκίνημα αυτού του «μαραθωνίου», διαπιστώνουμε  ότι έχει ξεκινήσει μία συντονισμένη προσπάθεια από κάποιους συγκεκριμένους διαιτητές να κατατροπωθεί διαιτητικά ο Ολυμπιακός!

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ιταλός Λαμόνικα … ανέλαβε δράση να …, περάσει τους Πειραιώτες από χειρουργείο χωρίς αναισθητικό, και με πρωτοφανείς αποφάσεις να χαρίσει στους Καστιγιάνους την νίκη, κλείνοντας τα μάτια σε πεντακάθαρο αντιαθλητικό φάουλ, που είχε γίνει πάνω στον Μάντζαρη στο 25’ και με το σκορ στο 49-51 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο ματς της; Πέμτπης κόντρα στην ΤΣΑΚΑ Μόσχας, ο Σλοβένος Γιαβόρ με .. προσωπικά σφυρίγματα κατακρεούργησε τους «ερυθρόλευκους» , δίνοντας τη δυνατότητα στην «ρώσικη αρκούδα» να φύγει νικήτρια από το ΣΕΦ, εκμεταλλευόμενη στη συνέχεια και τον δικαιολογημένο εκνευρισμό και το … δηλητηριασμένο μυαλό των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ειλικρινά, είναι να απορεί κανείς γιατί δεν το έχουμε ξαναδεί….

Πώς γίνεται ο Σπανούλης να φεύγει στον αιφνιδιασμό, να του γίνετια αντιαθλητικό φάουλ στη σέντρα του γηπέδου  (σ.σ. με τον παλαιότερο και με τον νεότερο όρο της ποινής) και τελικά να χρεώνεται με τεχνική ποινή ο αρχηγός του Ολυμπιακού, γιατί είχε το …θάρρος να απορήσει για την απόφαση των διαιτητών να μην χρεώσουν με αντιαθλητικό το …τάκλιν!

Και μάλιστα σε μία χρονική στοιμγή, όπου το ματς το ήλεγχε απόλυτα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δεν είχε καμία ανάγκη την ..εύνοια των διαιτητών!.

Επίσης, δεν γίνεται να μην σταθούμε στην ευκολία, με τη οποία οι διαιτητές χρέωσαν με βήματα τον Βασίλη Σπανούλη 2’10 ‘’ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε τη συνηθισμένη του κίνηση με το πίσω βηματάκι πριν εκτελέσει για τρεις…

Συμπερασματικά, η Ευρωλίγκα, που ορέγεται ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι στενοί του συνεργάτες έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον … έλεγχο των διαιτητών και ήδη έχουμε εντοπίσει διάφορα ανεξήγητα πράγματα

Υ.Γ.1: Περιμένουμε άμεση αντίδραση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την προκλητικά εχθρική διαιτησία που αντιμετωπίζει η ομάδα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.

Υ.Γ.2; Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν! Άλλωστε, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πέρασμα των τελευταίων ετών την νικάει σε παιχνίδια «Do or die»! Πολύ απλά, διότι είναι φτιαγμένος για τέτοια ματς!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button