Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαστημικός Θρύλος!

Με εντυπωσιακή απόδοση, ο Ολυμπιακός πέρασε με θριαμβευτικό τρόπο από την Πάτρα συντρίβοντας με 70-87 τον τοπικό Απόλλωνα και διατηρήθηκε ακλόνητος στην κορυφή της Α1.

 

Την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηης του τρίτου συνεχόμενου τίτλου στην Α1 συνέχισε ακάθεκτος ο Ολυμπιακός!

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αποδίδοντας εξαιρειτκά σε άμυνα κι επίθεση κι έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους Έρικ Γκριν, Ιωάννη Παπαπέτρου, Κώστα Παπανικολάου και τον Ματ Λοτζέσκι, πέρασαν με θριαμβευτικό τρόπο από την Πάτρα συντρίβοντας τον τοπικό Απόλλωνα με 70-87. Γεγονός, το οποίο τους επέτρεψε να παραμείνουν ακλόνητοι στη κορυφή της Α1, πετυχαίνοντας την 18η νίκη τους σε 19 αναμετρήσεις.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση. Με τους Γκριν και Μπιρτς να παίρνουν … φωτιά και με μότο την σκληρή και πολύ πιεστική τους άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, βγάζοντας όμορφες συνεργασίες και μόλις στο 5’ βρέθηκαν να προηγούντια 6-15.

Στην συνέχεια στην επιθετική εξίσωση μπήκαν Παπανικολάου, Μιλουτίοοφ… Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, με τον Ματ Λοτζέσκι να πετυχαίνει το 15-26, με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε πολύ δυνατά και την δεύτερη περίοδο. Με την άμυνά του να συνεχίζει να είναι πολύ πιεστική, τον Μιλουτίνοφ να ελέγχει πλήρως τον τομέα των ριμπάουντ πήρε πλήρως τα ηνία της αανμέτρησης. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Παππέτρου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 15-31 στο 11’, δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις του, για να φθάσει να προγηηεθί ακόμη και με διαφορά 22 πόντων στο 13 (18-40), με τους Μιλουτίνοφ και Ουότερς να δίνου λύσεις στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι, μην έχοντας τίποτα να χάνουν επιδόηκαν σε ρεσιτάλ ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων και με συθνεχόμενες «βόμβες» των Χίκι, Τσιάρα και Κουζέλογλου μείωσαν σε 36-44 στο 19’΄, με τον Ολυμπιακό στο ίδιο διάστημα να έχει πάρει σκορ μόνο από τους Μάντζαρη και Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την δεύτερη περίοδο προηγούμενος 40-48 με καλάθι του Ματ Λοτζέσκι στην εκπνοή.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν το τρίτο δεκάλεπτο, με τρίποντο του Παπανικολάου (40-51), ωστόσο κάποια κενά στην απόδοσή τους επέτρεψαν στον Απόλλωνα Πατρών να αναθαρρήσει και να μειώσει σε 48-55 στο 25’. Σ’ εκείνο το σημείο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μπροστά και με ένα αναπάντητο 0-11 στο οποίο ηγήθηκαν Μπιρτς, Μιλουτίνοφ, Λοτζέσκι και Παπαπέτρου έφτασαν να προηγούνται 48-66. Με αιφνιδιασμό του Παπαπέτρου

Δύο εκπληκτικά καλάθια του Γκριν έφεραν τον Ολυμπιακό να προηγείται 51-70 στο 29’, όμως σ’ εκείνο το σημείο ο Αμερικανός γκαρντ του Θρύλου χρεώθηκε με πολύ αυστηρό τέταρτο φάουλ.

Η τρίτη περίοδος βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 53-70 και ουσιαστικά να βάζουν γερές βάσεις για την πολύ σπουδαία τους επικράτηση.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ από την περιφέρεια από τους Παπαπέτρου, Αθηναίου και Αγραβάνη διατηρώντας το προβάδισμά του, ενώ στο 37’ ο Πάτρικ Γιανγκ μπήκε στο παρκέ καταγράφοντας την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους μετά από διάστημα ενός σχεδόν μήνα.

Κάπως έτσι, ο Θρύλος έφτασε άνετα στη ευρεία νίκη με 70-87 με την οποία παρέμεινε ακάθκετος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 40-48, 53-70, 70-87.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button