ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαιτητική σφαγή-νευρικότητα =αποκλεισμός

Με ηγέτες τους τρεις διαιτητές και τους Ρίβερς-Τζέιμς-Γκάμπριελ, ο Παναθηναϊκός  νίκησε τον Ολυμπιακό με 77-67 στο ΣΕΦ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας . Αγωνιστικά έβγαλαν νευρικότητα οι Πειραιώτες που “πληγώθηκαν” από τα πράσινα τρίποντα.

Ηταν ένα ματς που είχε μέσα αρκετή τακτική από το ξεκίνημα έως το τέλος του. Τα τρικ ανάμεσα στους δύο προπονητές ήταν πολλά, με τον Πασκουάλ να κάνει κάτι που ΄δεν έκανε ποτέ επι ημέρων του σε ξεκίνημα αγώνα με ταυτόχρονη παρουσία Σίνκλερτον-Μπουρούση ,ενώ πήρε και τον Γκάμπριελ αντί του Νίκολς.

Το ματς ήταν ιδιαίτερα νευρικό στο ξεκίνημα του μέχρι που Γκάμπριελ άρχισε να γίνεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής οδηγώντας τον Παναθηναϊκό, ενώ από τον Ολυμπιακό οι λύσεις έρχονταν από τους Μάντζαρη και Γιάνγκ .

Την ίδια ώρα οι τρεις διαιτητές, άφηναν το ανείπωτο ξύλο από την άμυνα του Παναθηναϊκού και όταν ο Ρίβερς μπήκε μέσα, θυμίζοντας τον παίκτη που σκόραρε απο παντού στο προηγούμενο ματς της Ευρωλίγκα,με τους Πρωταθλητές να “ματώνουν” στην επίθεση για να βάλουν καλάθι, το 21-27 έφερνε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού. Με το ημίχρονο να τελειώνει στο 28-29.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με πιο μεγάλη ενέργεια ,προηγήθηκε με 34-40, αλλά η καλή άμυνα και οι λύσεις στην επίθεση έφεραν το 41-40 με τρίποντο του Σπανούλη.

Τα ποσταρίσματα του Ρίβερς, η προβληματική περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού πάνω στον Τζέιμς και η αστοχία έφεραν τον Παναθηναϊκό και πάλι μπροστά στο σκορ με 45-52.

Στην 4η περίοδο, δεν άλλαξε κάτι εντυπωσιακά. Ρίβερς -Γκάμπριελ κατά πρώτο λόγο και λίγο Φέλντειν που έβαλε ένα απίστευτο τρίποντο καρατώντας τη διαφορά δημιούργησαν μία κατάσταση στην οποία ο Ολυμπιακός έμοιαζε ανίκανος να αντιδράσει με τους διαιτητές βέβαια να αφήνουν οτυς παίκτες του Πασκουάλ να παίζουν ξύλο.

Ακόμα και έτσι όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να απειλήσει και να αγχώσει τον Παναθηναϊκό αλλά τότε η διαιτητική τριάδα των Σχινα-Καρακατσούνη και Μάνου, “μίλησαν”.

Με το σκορ στο 65-70, ο Καλάθης έκανε μπρός πίσω, οι διαιτητές έβλεπαν αλλού και εν συνεχεία δόθηκε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού με το ματς να τελειώνει εκεί.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77

Ολυμπιακός: Μπιρτς, Σπανούλης 7, Πρίντεζης 13, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 16, Γκριν 3, Γιανγκ 6, Παπαπέτρου 5, Ουότερς 3, Μιλουτίνοφ 2, Λοτζέσκι 8.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 11, Φελντέιν 5, Τζεντίλε, Μπουρούσης 4, Καλάθης 11, Ρίβερς 27 (11/15 σουτ), Τζέιμς 5, Φώτσης, Γκάμπριελ 14

Σχετικά Άρθρα

Back to top button