ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δε χρειάζεται μόνο η Κ8 και Κ9 μαθήματα ντέρμπι…

Έχουν περάσει λίγες ώρες αφότου το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έληξε και από το οποίο δεν αναδείχθηκε νικήτρια ομάδα. Το τελικό 1-1 ήταν αυτό που “πλήγωσε” πολύ περισσότερο τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, παρά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκάθαρα, όπως παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο προπονητής του, Μαρίνος Ουζουνίδης, ήταν ότι καλύτερο και εν μέρει, ότι πιο ανέλπιστο, μπορούσε να πάρει από το ντέρμπι.

Το κλείσιμο της βραδιάς βρήκε τον Ολυμπιακό να διαμαρτύρεται για την φάση του πέναλτι, και για να τα λέμε όλα, δικαίως διαμαρτύρεται, αφού η παράβαση έγινε έξω από την περιοχή.

ΑΛΛΑ…

Και σε αυτές τις σκόρπιες σκέψεις υπάρχει ένα τεράστιο “αλλά” που εάν δεν χρειαζόταν να το αναφέρουμε, ο Ολυμπιακός απόψε θα είχε νικήσει το ντέρμπι. Αρχικά και πριν προχωρήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε πως το γεγονός ότι η ομάδα δεν παρουσιάστηκε σε ένα ακόμη ντέρμπι όπως θα έπρεπε, δεν αναιρεί σε κανέναν το δικαίωμα να μιλάει για αυτή τη φάση του 87ου λεπτού, που στο φινάλε, διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. Πάμε όμως στο πολύ σημαντικό “αλλά”.

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων κατέβηκε στο Φάληρο να παίξει το ντέρμπι. Για την ακρίβεια, τα “δεύτερα” του Παναθηναϊκού, έτσι όπως τον έχουν καταντήσει οι άνθρωποι που τον διοικούν. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν ξεκαθαρίσει πως αυτό είναι το ντέρμπι ώστε να εφιστήσουν την προσοχή των δικών μας παικτών και να μην υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος έδωσε το έναυσμα, έδειξε την πίστη του στην ομάδα.

Εις μάτην…

Με τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες χαμένες, με έναν Παναθηναϊκό που δεν απείλησε ούτε στιγμή, με ένα πρώτο ημίχρονο που τέλειωσε με μόλις μία ευκαιρία για τον πρωταθλητή Ελλάδος, με τα δεύτερα του Παναθηναϊκού να παίζουν με 10 παίκτες για σχεδόν ένα ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να χάνει στην Τρίπολη, κάτι που θα έπρεπε να δώσει ψυχολογία στην ομάδα, και με μία φάση που ήρθε να “κουμπώσει” σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει!

Αυτό ήταν και το παράπονο εκείνων που έφευγαν από το Καραϊσκάκη, αυτό ήταν και το παράπονο όλων εκείνων που είδαν το ματς από την τηλεόραση.

Μέσα σε αυτές τις σκόρπιες σκέψεις ήρθαν τα λόγια των παιδιών της Κ9 και Κ8 που είδαμε σε ένα εκπληκτικό βιντεάκι χθες. Τα λόγια που κατέγραφαν και προσυπέγραφαν στον πίνακα Δημήτρης Μαυρογενίδης και Γιώργος Βαΐτσης, δύο εμβληματικές ερυθρόλευκες φυσιογνωμίες, κατά την διάρκεια των μαθημάτων ντέρμπι που έδωσαν στους πιτσιρικάδες.

Πίστη, πάθος, δύναμη, θάρρος, εξυπνάδα ήταν τα πέντε σημεία “κλειδιά” που ξεχώρισαν οι μικροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ως απαραίτητη προϋπόθεση να κατακτηθεί ένα ντέρμπι. Τι από αυτά έδειξε χθες ο Ολυμπιακός; Τα ξέρουν τα οκτάχρονα και τα εννιάχρονα και δεν τα ξέρουν ποδοσφαιριστές που παίρνουν μάλιστα ένα σωρό λεφτά από τον σύλλογο, ο οποίος τους παρέχει κάθε άνεση και κάθε οικονομική σιγουριά για να παίξουν την μπάλα τους; Είναι το λιγότερο ασέβεια και προς τον άνθρωπο που τους εμπιστεύτηκε να έρθουν στον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, που τους πληρώνει κάθε μήνα, αλλά και προς τον κόσμο, ο οποίος δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να παίρνει τέτοιες πίκρες. Μήπως τελικά χρειάζονται κάποια μαθήματα ντέρμπι και στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας; Γιατί οι πιτσιρικάδες, οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου γίνεται τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να τα γνωρίζουν.

Κι αντί αυτού τι είδαμε; Έλλειψη πίστης, χαλαρότητα, νωθρότητα, ατολμία και έλλειψη καθαρού μυαλού. Δυστυχώς…

Η νίκη θα είχε έρθει σίγουρα αν ο Ολυμπιακός διέθετε όλα τα παραπάνω. Πίστη, θάρρος, δύναμη, πάθος, εξυπνάδα. Ας καθάριζε μία φάση, διάολε, όχι δύο. Μία… Είχε 86 λεπτά να το καταφέρει. Κι ας σφύριζε κι ο Ευαγγέλου μετά ότι ήθελε. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button