ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν τον «πάνε» τα γκρι στην Ευρώπη! (Videos)

1505611

Με αφορμή τον χθεσινό ντροπιαστικό αποκλεισμό και την ενδυματολογική «πρόταση» των Πειραιωτών, το Redaroume σας θυμίζει όλους τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς όσες φορές οι πρωταθλητές Ελλάδας επέλεξαν την γκρίζα εμφάνιση.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά και μάλιστα με τελείως ντροπιαστικό τρόπο αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός πρόωρα το Champions League…

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπεσαν θύμα έκπληξης, αφού τέθηκαν εκτός νυμφώνος από τη Χάποελ Μπεερ Σεβά αφήνοντας τα όποια …όνειρά τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να χαθούν στην έρημο της Ιερουσαλήμ…

Με αφορμή την χθεσινή ήττα με 1-0 από την Χάποελ Μπερρ Σεβά και την ενδυματολογική «πρόταση» του Ολυμπιακού, ο οποίος επέλεξε την γκρίζα εμφάνιση (σ..σ λόγω και του γεγονότος ότι η γηπεδούχος πρωταθλήτρια Ισραήλ φόρεσε την παραδοσιακή κόκκινη εμφάνιση)

Το redaroume σας υπενθυμίζει τις τρεις καταδικαστικές ήττες που έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός στην ιστορία του τα τελευταία 16 χρόνια στις ισάριθμες περιπτώσεις, όπου είχ εεπιλέξει την γκρίζα εμφάνιση… Και μάλιστα χωρίς να πετύχει ούτε ένα γκολ!

Η αρχή είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2000 όταν για την φάση των ομίλων και συγκεκριμένα το πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής (σ.σ. σε όμιλο με την δύο συνεχόμενες σεζόν φιναλίστ Βαλένθια, και την Λιόν)  ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στην Ολλανδία την «σταχτοπούτα» Χέρενφεν στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους και έπεσαν θύμα έκπληξης χάνοντας 1-0 από την ολλανδική ομάδα, χάρη σε γκολ του Γιένσεν στο 84’ με κεφαλιά.

Η Χέρενφεν να σημειωθεί ότι πανηγύριζε την παρθενική της νίκη στο Champions League! Μία ήττα  η οποία ουσιαστικά σήμανε και τον αποκλεισμό των Πειραιωτών από την συνέχεια του Champions League, αφού υστερούσαν στην τελική ισοβαθμία τους με την δεύτερη Λιόν (σ.σ. με 9 πόντους..)

Η δεύτερη φορά, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιλέξει την ..γκρίζα εκδοχή μας φέρνει στις 7 Δεκεμβρίου του 2000.

Ο Ολυμπιακός όντας τρίτος από το Champions League συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και αντιμετώπισε την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ. Με … λάφυρο το 2-2 του πρώτου αγώνα του ΟΑΚΑ, απόρροια δύο υπέροχων τερμάτων του Αλέξη Αλεξανδρή, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαιναν στην καυτή έδρα της αγγλικής ομάδας αποφασισμένοι να παλέψουν για την πρόκριση. Δεν τα κατάφεραν όμως, χάνοντας με 2-0, έχοντας  ωστόσο πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Όπως θα θυμάστε, εκείνη τη σεζόν η Λίβερπουλ κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ επικρατώνταςε με 5-4 στην παράταση της Αλαβές…

Η τρίτη εκδοχή της γκρίζας εμφάνιση μας φέρνει το χθεσινό παιχνίδι…

 

Πάμε λοιπόν:

 

Σεζόν 2000-01

Φάση ομίλων Champions League

Χέρενφεν – Ολυμπιακός 1-0

 

Σεζόν 2000-01

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Λίβερπουλ – Ολυμπιακός 2-0

 

Σεζόν 2016-17

Γ’ Προκριματικός γύρος Champions League

Χάποελ Μπεερ Σεβά – Ολυμπιακός 1-0

 

https://youtu.be/-Cmv7jNXfrw

 

https://youtu.be/O0doYpvHwhw

https://youtu.be/w9dtp0BetQY

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button