ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δεν πρέπει να φωνάζουν για τη διαιτησία»

1199454
«Ηχηρή» απάντηση στα … αδικαιολόγητα παράπονα των ανθρώπων του ΠΑΟ για τη διαιτησία έδωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Πληρωμένη» απάντηση στα …δήθεν παράπονα των παραγόντνω του ΠΑΟ – καθαρά για λόγους εντυπώσεων – έδωσε Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στο παλίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε του θριαμβευτικού 77-72 επί των «πρασίνων» στον τρίτο τελικό του ΣΕΦ επίσης, στάθηκε στην αξία της νέας νίκης, που φέρνει τον Αυτοκράτορα Θρύλο ένα μόλις βήμα πριν από την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

Είναι μία μεγάλη νίκη που μας δίνει προβάδισμα. Πιστεύω ότι μετά το δεύτερο παιχνίδι όπου πήραμε πίσω το πλεονέκτημα φάνηκε ότι είχαμε μία επιπρόσθετη πίεση και άγχος κάτι που μας ανάγκασε να ψάξουμε για να βρούμε λύσεις. Η άμυνα μας δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι η άμυνα μας στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αυτή που μας έδωσε τελικά τη νίκη. Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός πέτυχε 10 πόντους και δείξαμε χαρακτήρα με τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά. Έδειξαν εμπειρία και θέληση για τη νίκη. Φάνηκε πόσο μέταλλο έχει αυτή η ομάδα. Κρατάμε χαμηλούς τόνους γιατί μπροστά μας έχουμε δύσκολη συνέχεια. Το επόμενο παιχνίδι είναι στην έδρα του αντιπάλου και τώρα η πίεση μεταφέρεται στο αντίπαλο στρατόπεδο. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά μας ακόμα κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Μας στήριξε χωρίς έκτροπα.

Ο Λοτζέσκι μας έλειψε πολύ όλη τη χρονιά. Βλέπουμε ακόμα κι εδώ πόσο χρήσιμος είναι γιατί δημιουργεί και σκοράρει. Όταν βρίσκεται στο «2» έχει περισσότερη δημιουργία κάτι που χρειαζόμαστε. Είναι ένα επιπλέον στοιχείο που βοηθάει την ομάδα. Μας είχε λείψει αρκετά.

Ο Πρίντεζης έχει φύγει για εξετάσεις. Το βράδυ ή το αργότερο μέχρι αύριο θα ξέρουμε περισσότερο. Έπεσε άτσαλα στο παρκέ και χτύπησε στο πόδι που είχε ήδη το πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός, όμως δεν δείχνει να είναι καλά.

Το να φωνάζουμε τώρα για τη διαιτησία γίνεται για να επηρεάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός και ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως εμείς προηγηθήκαμε με τα μεγάλα σουτ του Σπανούλη, του Παπαπέτρου και των άλλων παιδιών. Αυτά δεν μπήκαν με τη διαιτησία. Στο δεύτερο ματς που οι βολές ήταν 27-15 εμείς δεν είπαμε τίποτα και πήγαμε και νικήσαμε.

Πρέπει να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις. Παίζεις στην έδρα σου και είναι ακόμα μεγαλύτερη η πίεση. Προσπαθήσαμε στην ανάπαυλα και τα τάιμ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο να ηρεμήσουμε την ομάδα και να μην αγχώνεται για να φτάσει στο σκορ. Ημασταν πολύ πιεσμένοι για το αποτέλεσμα. Η επίθεση επηρέαζε την άμυνα Δεχτήκαμε εύκολους πόντους γιατί επιθετικά δεν ήμασταν καλοί. Μέλημα ήταν να ηρεμήσομε τους παίκτες για να πάρουν σωστές αποφάσεις. Μίλησε και η εμπειρία των παικτών και το μέταλλο της ομάδας. Δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε παλικαρίσια νίκη».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button