ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν είναι μόνο οι… Μπαρτσελόνες!

Ήταν που ήταν ήδη μεγάλη η όρεξη των φίλων του Ολυμπιακού για να αγοράσουν ένα εισιτήριο διαρκείας, ήρθε και η κλήρωση των ομίλων του Champions League που την μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Όμως, σεζόν έιναι μόνο το Champions League;

Η κάθε σεζόν, στο τέλος της οποίας κάνουμε “ταμείο” και στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν τουλάχιστον ένα τίτλο και μια πολύ καλή ευρωπαϊκή παρουσία, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που συντελούν στην τελική επιτυχία. Κι αυτό είναι, πέρα από την οργάνωση και τις κινήσεις σε επίπεδο ομάδας, είναι και η παρουσία του κόσμου. Του κόσμου αυτού που έχει καταφέρει πολλές φορές να γράψει ιστορία στο πλευρό της ομάδας και να καταπλήξει τους αντιπάλους, αναγκάζοντας και τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να υποκλιθούν και να τους αναγνωρίσουν.

Αυτό είναι προϊόν της αμέριστης αγάπης και στήριξης του φιλάθλου προς την ομάδα. Και όλοι μαζί δημιουργούν τις καλύτερες εξέδρες που έχουμε δει.

Όμως η καλή η κερκίδα δεν φτάνει μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σαφώς και τα ονόματα της Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους, ακόμα ακόμα και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι ικανά να προσελκύσουν πολύ περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να κάνουν ακόμη πιο ανάρπαστα τα εισιτήρια, που ήδη γράψαμε το πρωί πως θα είναι περιορισμένα λόγω κάλυψης των αναγκών των χορηγών της UEFA, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια.

Τουτέστιν. Για κάθε διαρκείας που αγοράζεται από έναν φίλαθλο, κάποιος άλλος σημαίνει πως δεν θα έχει την δυνατότητα σε αυτά τα παιχνίδια να δώσει το “παρών”. Το αυτό ισχύει και για τα άλλα παιχνίδια. Είναι κρίμα λοιπόν να βλέπουμε μόνο το Καραϊσκάκη γεμάτο μόνο στο Champions League. Το ίδιο πρέπει να ισχύει στις υπολοιπες διοργανώσεις. Φανταστείτε ποια θα ήταν η… θλιβερή αντίδραση από τους αντιπάλους και όλους εκείνους που πίστευαν πως ο κόσμος θα γύριζε την πλάτη του στον Ολυμπιακό (ναι, ακόμα γελάμε με αυτό το “θεώρημα”) αν έβλεπαν το γήπεδο Καραϊσκάκη γεμάτο σε κάθε παιχνίδι. Όπως ακριβώς τις πρώτες χρονιές που, τολμώ να πω, η δίψα και η λαχτάρα αγγίζουν τα ίδια επίπεδα. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι αριθμοι, οι οποίοι δεν ψεύδονται!

Δίπλα λοιπον στην ομάδα. Πρέπει. Το χρειάζεται κι εκείνη, το χρειαζόμαστε και μείς για να δίνουμε την καλύτερη ώθηση ώστε να βλέπουμε από τους παίκτες μας αυτό που οι παλιοί ονόμαζαν “νίκας και πολλά γκολ”. Όπως παλιά, όπως τότε, όπως πάντα! Είτε ο αντίπαλος λέγεται Μπαρτσελόνα, είτε λέγεται Παναθηναϊκός, είτε Ατρόμητος, είτε Ξάνθη, είτε… Αναγέννηση Πέρα Ραχούλας!

Παντού και πάντα θα μαστε κοντά όπως λέει και το σύνθημα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button