ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όλα στον αέρα για το Λιγκ Καπ στην Κύπρο

Ο φόβος επεισοδίων εξώθησε τους Κύπριους να βάλουν πίσω την διοργάνωση του Final-4 του Λιγκ Καπ στο βόλεϊ.

 

Τραντάζονται για τα καλά τα θεμέλια του ελληνικού βόλεϊ, όσον αφορά την διεξαγωγή του φετινού Λιγκ Καπ.

Την στιγμή, όπου όλα ήταν έτοιμα για την διεξαγωγή του Final-4 στην Λευκωσία με τη συμμετοχή των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Ηρακλή, όλα δείχνουν ότι οδύουμε προς αναβολή!

Ο φόβος επεισοδίων ανάγκασε του Κύπριους να κάνουν πίσω και κατά 99% το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ δεν θα γίνει στην Μεγαλόνησο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι όποιες ελπίδες να διαδοροποιηθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα,  είναι να πα΄ρει επάνω του την όλη κατάσταση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά τις επαφές.

 

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Η ΕΣΑΠ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση με την οποία αναφέρει:

«Σε ματαίωση των αγώνων του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που προγραμματίστηκαν στην Κύπρο 26-27 Ιανουαρίου οδηγούνται η ΕΣΑΠ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ).

 

Λίγες ώρες μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τρίτη στο Ολυμπιακό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος σχετικά με την γιορτή του βόλεϊ που έχει προγραμματιστεί στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Ιωνάς Νικολάου εξέφρασε και επίσημα την άρνηση του να αναλάβει την ευθύνη για την ασφάλεια των αγώνων στη Μεγαλόννησο επικαλούμενος πληροφορίες για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των ομάδων.

Η οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί απόψε από την κυπριακή κυβέρνηση, ενώ προσπάθεια υπέρ της διεξαγωγής των αγώνων επιχείρησε ο ΓΓΑ Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος από την Κύπρο όπου βρέθηκε για τις ανάγκες της συνέντευξης Τύπου δήλωσε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της NOVA: «Τα νέα δεν είναι αισιόδοξα. Ενώ κάναμε την συνέντευξη Τύπου και ήταν όλα έτοιμα για την διεξαγωγή του Final 4 στην Κύπρο, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως επιμένει στην εκτίμηση του πως θα γίνουν επεισόδια. Ο ίδιος δεν δέχτηκε ούτε καν να μας δει. Τα μέλη της ΚΟΠΕ προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να είναι ενήμερος.

Αρχικά η αστυνομία είχε επιφυλάξεις, αλλά ορίστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και συμφωνήσαν τελικά να γίνει κανονικά η διοργάνωση. Εκ των υστέρων ήρθε ο υπουργός και τα ανέτρεψε όλα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Λιγκ Καπ είναι εκτός Κύπρου. Υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Την Πέμπτη θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου. Όλα τινάζονται στον αέρα για το καπρίτσιο ενός υπουργού».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button