ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΚώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δεν άντεξαν στην Πόλη…

doguolympiacos

Το κάκιστο τέταρτο δεκάλεπτο ώθησε την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην δεύτερή της ήττα από την Γιάκιν Ντογκού στο Euro Cup με 83-63.

 

Στην δεύτερή της ήττα στη φάση των ομίλων του Euro Cup υποχρεώθηκε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού από την Γιακίν Ντόγκου με 83-63

Οι νταμπλούχες Ελλάδας παρόντος του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη υπέκυψαν στην ανωτερότητα της τουρκικής ομάδας από την οποία ηττήθηκαν με   στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Euro Cup  και πλέον θα παλέψουν για την πρόκριση στις δύο εναπομείνασες αναμετρήσεις.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκες» απώλεσαν και τις τελευταίες τους ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου δεδομένου ότι και οι δύο ήττες ήρθαν με θύτη την πανίσχυρη τουρκική ομάδα.

Καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του αποτελέσματος διαδραμάτισε η πολύ κακή απόδοση επιθετικά των κοριτσιών της Ελένης Καπογιάννη στο τέταρτο καθοριστικό δεκάλεπτο Διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός πέτυχε έξι μόλις πόντους  ένατι 25 της τουρκικής ομάδας, η οποία μάλιστα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη επιτυχία της.

Οι γηπεδούχες μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση με όπλο τις πολλές ποιοτικές τους λύσεις στην επίθεση, είχαν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα στο σκορ. Κάπως έτσι, η Γιακιν έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη 19-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η τουρκική ομάδα πίεσε ακόμη περισσότερο στην άμυνα, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και αυτό την βοήθησε να κλείσεi το πρώτο μέρος αποκτώντας διαφορά οκτώ πόντων (41-33).

Ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε τα όπλα και με την Μάλτση, Δημητράκου και Τζόνσον να πετυχαίνουν καθοριστικούς πόντους μπήκαν γερά στην διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας με την λήξη της τρίτης περιόδου σε 58-57. Στην τέταρτη περίοδο όμως ήρθε το … μπλακ άουτ για τις «ερυθρόλευκες», αφού σημείωσαν μόλις έξι πόντους, δίνοντας την δυνατότητα στην Γιακίν να φτάσει τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 83-63.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-33, 58-57, 83-63.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button