ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Δείξαμε χαρακτήρα”

sfairopoulos

Στα τεράστια ψυχικά αποθέματα των παικτών του εστίασε ο Γιάνης Σφαιρόπουλος και στους λόγους που ώθησαν τον Ολυμπιακό στον εκτός έδρας θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού.

Στα ουράνια … πετούσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κι απόλυτα δικαιολογημένα λίγη ώρα μετά τον νέο θρίαμβο του Ολυμπιακού σε βάρος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 77-79. Ο Θρύλος πανηγύρισε την πέμπτη του νίκη στην Ευρωλίγκα, που του έδωσε τη δυνατότητα να αναρριχηθεί κι άλο βαθμολογικά, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας να αποθεώνει τους παίκτες του για τον χαρακτήρα που παρουσίασαν κι έφυγαν νικητές:

«Καλησπέρα σε όλους! Με αυτή τη νίκη, καλύψαμε την ήττα μας από τη Γαλατά. Θέλαμε τη νίκη γιατί με τον Παναθηναϊκό, πάντα θέλουμε τη νίκη είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε στην Ευρωλίγκα. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωση μας στην άμυνα και αυτό μας επηρέασε και στην επίθεση. Αντιδράσαμε στις αρχές της τέταρτης περιόδου και το ματς έγινε πραγματικό ντέρμπι και ήταν πάρα πολύ σημαντικό πως στο κρίσιμο σημείο, στην τέταρτη περίοδο, δεχτήκαμε μόνο 14 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί της αναμέτρησης. Και παρά το ότι ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα τριών πόντων, γυρίσαμε το ματς. Αξίζαμε τη νίκη, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε το ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αντέδρασε, αλλά εμείς δείξαμε χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Έχουμε σπουδαίο ρόστερ και αυτό λέω από την αρχή. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες και περιμένω από αυτούς το μάξιμουμ πάντα».

Για το φάουλ του Παπανικολάου στον Καλάθη, απάντησε:

«Ηταν εντολή, ο Καλάθης έχει 57% στις βολές, και είπα να γίνει φάουλ γιατί δεν είχαμε τάιμ άουτ και εάν δεχόμασταν καλάθι δεν θα είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε».

Για τη χρησιμοποίηση του Πάτρικ Γιανγκ:

«Ο Γιανγκ όλο και ανεβαίνει, συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τον τραυματισμό του, συνεχίζει και ανεβαίνει και θα ανεβαίνει συνέχεια».

Σε ερώτηση για το 5-0 επί του Παναθηναϊκού από τους περσινούς τελικούς μέχρι και σήμερα ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος, απάντησε:

«Δεν τα μετράω αυτά, αυτά είναι για εσάς τους δημοσιογράφους».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button