Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γι’ αυτό σου λέω, «σβήσε» το φως!

Ο Κώστας Παλαιολόγος επικεντρώνεται στο εκπληκτικό κόψιμο του Παπανικολάου πάνω στον Ρίβερς κι αναλύει για ποιόν λόγο η συγκεκριμενη φάση ίσως διαδραματίσει ρόλο στην συνέχεια των τελικών.

 

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός με την δύσκολη, όσο ιδιαίτερα σημαντική νίκη επί του Παναθηναϊκού με 63-58.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας αν και δεν βρέθηκαν στην καλύτερη δυνατή βραδιά και με την πνευματική κόπωση από το πρόσφατο Final-4  της Κωνσταντινούπολης να «σημαδεύει» τις προσπάθειές τους, εντούτοις στα καθοριστικά σημεία του αγώνα απέδειξαν ότι διαθέτουν στον μέγιστο βαθμό το πνεύμα του νικητή.

Μία από τις φάσεις που «σημάδεψαν» τον συγκλονιστικό σε εξέλιξη πρώτο τελικό του ΣΕΦ ήταν χωρίς αμφισβήτηση το εκπληκτικό κόμιψο του Κώστα Παπανικολάου πάνω στο Κέισι Ρίβερς στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης!

Με το σκορ να είναι στο 61-58 ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού επιχειρήσε σουτ τριων πόντων ψάχνοντας την ισοφάριση, όμως ο «Air-Pap» με μεγαλοπρεπέστατο κόψιμο ισωπέδωσε τον Ρίβερς, βάζοντας ένα πελώριο απαγορευτικό στις … ορέξεις  του Αμερικανού γκαρντ των «πρασίνων» και ουσιαστικά «καθάρισε» την νίκη για τον Ολυμπιακό!

Έχει τη δική της σημειολογία η συγκεκριμένη ..  τάπα του Παπανικολάου! Και προσέξτε σε ποιόν παίκτη!

Στον Ρίβερς, ο οποίος στις τρεις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων που είχαν προηγηθεί μέσα στο 2017 (Ευρωλίγκα, Κυπελλο και Πρωτάθλημα) ήταν αυτός, που με την εκνευριστική του ευστοχία από την περιφέρεια, είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, όπως αποδεικνύουν οι 86 πόντοι, που είχε σημειώσει (σ.σ. 23, 27 και 26 πόντους αντίστοιχα)

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, ο Ρίβερς λίγο έλειψε να αποτελέσει το καθοριστικό παράγοντα που κρατούσε τον … προβληματικό Παναθηναϊκό στο παιχνίδι στον πρώτο τελικό της Κυριακής χάρη στους 16 πόντους του.

Όμως, ο Αμερικανός φαίνεται ότι βρήκε τον … μάστορά του! Με τον Κώστα Παπανικολάου να δίνει σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, όσον αφορα τη συνέχεια των τελικών!

Υ.Γ.1: Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον πιο κρίσιμο από τους τελικούς μέχρι τον επόμενο! Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, αξίζει να τους υπενθυμίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός σε τέσσερις περιπτώσεις είχε σπάσει την έδρα των «ερυθρόλευκων» στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ! Ακόμη και πέρυσι, στην πορεία του Θρύλου προς τον δεύτερο συνεχόμενο τίιλο, στην πιο συγκλονιστική σειρά όλων των εποχών!

Υ.Γ.2: Πέραν από την νίκη, ο Ολυμπιακός απέκτησε ψυχολογία και το κυριότερο ηρεμία, μεταφέροντας το άγχος στην απέναντι πλευρά. Και πάει πλέον στο ΟΑΚΑ αποφασισμένος για το 2-0!

Υ.Γ.3: Ακόμη πιο «ζαλισμένοι» όμως από τον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ αποχώρησαν  οι Αναστόπουλος, Σώμος, Ψαριανός, που συνέθεσαν το διαιτητικό τρίτο του πρώου τελικού. Οι συγκεκριμένοι ρέφερι ευνόησαν σε προκλητικό βαθμό τον Παναθηναϊκό, όμως δεν αρκούσαν, ώστε η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να γλιτώσει την ήττα από τον Θρύλο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button