ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργο Ψυχάρα με την ..πεταχτάρα!

Ενα ..πεταχτάρι από αυτά που έκαναν διάσημο  τον Γιώργο Πρίντεζη και χάρισαν στον Ολυμπιακό το Ευρωπαϊκό του 2012, ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον Πρωταθλητή Ελλάδας ,κόντρα στον Ερυθρό  Αστέρα με 64-66, δίνοντας του προβάδισμα για την πρώτη τετράδα. Εκπληκτικό το πρώτο ημίχρονο για τον Πρωταθλητή, κακός στο δεύτερο, με τους Παπανικολάου-Αγραβάνη και Πρίντεζη να αποτελούν την τριάδα της επιτυχίας για τον Θρύλο. 

Oι Πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν εντυπωσιακά το ματς και παρά το γεγονός ότι ο Σπανούλης ξεκίνησε από τον πάγκο, έφτασαν να αντιδρούν εξαιρετικά στην επιθετική άμυνα των Σέρβων που προηγήθηκαν με 6-5  και τελικά με ένα σερί 1-8, έφτασε στο 7-13, χάρις σε τρίποντο του Μάντζαρη!

Με τους Σέρβους να κάνουν πολλά λάθη, κάτι που δεν ταίριαζε στο στιλ τους, μιας και εκείνοι  συνηθίζουν τους αντιπάλους τους να κάνουν λάθη, φτάσαμε στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ,στο 9-17.

Οι Πρωταθλητές, με εξαιρετική άμυνα και   μυαλό στην επίθεση  αλλά και τον Σπανούλη να δίνει ασίστ για εύκολα σουτ, η διαφορά ξεπέρασε  τους  10 πόντους (11-24) για να φτάσουμε στο 17-30 του πρώτου μέρους, κάτι αδιανόητο για τους Σέρβους που είχαν 0/5 τρίποντα, 11 λάθη, ενώ αν ο Ολυμπιακός ήταν πιο εύστοχος η διαφορά θα είχε φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Η επανάληψη έφερε τον Αστέρα να “βρίσκει” τα σουτ από μακριά που του έλειπαν, ειδικά με τον Γουόλτερς ενώ η επιλογή να παίξουν ο Σιμόνοβιτς στο 4 και ο Μπιέλιτσα στο “5” έφεραν προβληματισμό στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και λύσεις στην επίθεση των Σέρβων, “βάζοντας” τους Πειραιώτες μέσα στο καλάθι.

Κάπως έτσι, η διαφορά πήγε στο +4 (28-32). Ωστόσο, οι Πρωταθλητές, με τον Παπανικολάου, ξαναβρήκαν παλμό και με ένα σερί 7-0 έφεραν το 32-42.

Οι Σέρβοι ,όμως σταμάτησαν  να πυροβολούν από την ρακέτα και με ηγέτη τον Γκούντουριτς που έβλεπε τη μπάλα σαν ..βαρέλι,κατάφεραν να επιστρέψουν και να προηγηθούν με 43-42,με 26-12 επιμέρους σκορ!

Η συνέχεια έμοιαζε εφιαλτική. Ο Ολυμπιακός,μένοντας για 9 λεπτά χωρίς καλάθι και με τους Σέρβους να είναι On fire,η πρόσκαιρη “απάντηση” του Αγραβάνη ,έφερε το τρίποντο του Τζένκινς για τη μεγαλύτερη διαφορά του Αστέρα (53-45).

Κάπου εκεί-όμως- άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Αγραβάνη να σκοράρει 11 πόντους και το ματς να πηγαίνει πόντο-πόντο, μιας και οι γηπεδούχοι παρά τη συμπαράσταση του κόσμου έμοιαζαν να χάνουν τον έλεγχο. Ο Γκούντουριτς, με ένα τρίποντο,εκτός λογικής έκανε το 58-55 ,αλλά ο Πρίντεζης με τρίποντο έκανε το 58-58, με τους Σέρβους να χάνουν την επίθεση, αλλά τον Μάντζαρη να μην εκμεταλλεύεται την τελευταία επίθεση και κάπως έτσι πήγαμε στην παράταση.

Με πολύ νευρικότητα, αλλά και εναλλαγές στο σκορ,χωρίς να ξεφεύγει καμία από τις δύο ομάδες, φτάσαμε στα βήματα του Σπανούλη στο 38,8 δευτερόλεπτα και νωρίτερα ένα χαμένο σουτ του Τζένκινς.

Με τους Σέρβους να κάνουν λάθος στην επίθεση τους και το σκορ στο 64-64, οι Πειραιώτες είχαν και πάλι την τελευταία  επίθεση με τον Γκρίν να “τρυπάει” την αντίπαλη άμυνα και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Πρίντεζη που με το πεταχτάρι του, χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη σε ένα ματς γκραν γκινιολ για το 64-66, με τον Τζένκινς να αστοχεί σε σουτ 3 πόντων.

Ερυθρός Αστέρας: Γουόλτερς 7, Τόμπσον 1, Ντάνγκουμπιτς 5, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 2, Σιμόνοβιτς 9, Τζένκινς 13, Γκούντουριτς 14, Κούζμιτς 8, Μπιέλιτσα 4.

Ολυμπιακός: Γκριν 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς 2, Αγραβάνης 16, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 5.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button