ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για εκείνη τη νοοτροπία που λέγαμε…

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, κανένας άνθρωπος ερυθρόλευκων φρονημάτων δεν είναι ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και έχει κάθε λόγο να μην είναι. Κι αυτό γιατί η σεζόν ξεκίνησε με πολύ υψηλές προσδοκίες, με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί ένα πολύ δυνατό ρόστερ, ένα πάρα πολύ ποιοτικό και ακριβό ρόστερ, το οποίο θα του επέτρεπε να διεκδικήσει με τις καλύτερες πιθανότητες τους στόχους του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο Ολυμπιακός εβαζε τα πιο γερά θεμέλια για να επιστρέψει στην φάση των ομίλων του Champions League. Και μπήκε με το δεξί στο ελληνικό πρωτάθλημα νικώντας την Λάρισα 4-1. Απο κει και ύστερα παρατηρήθηκε μία ανεξήγητη πτώση στην απόδοση που επηρέασε στο σύνολό της την εικόνα της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει μακράν το πιο ποιοτικό ρόστερ και βρίσκεται μίλια μακριά από τους υπόλοιπους αντιπάλους εντός των συνόρων. Όμως από την Λαμία και μετά είδαμε τα δείγματα στα οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Ήταν πριν περίπου δέκα μέρες, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στου Ρέντη και ζήτησε από την ομάδα να παίζει δυνατά και να προσφέρει θέαμα το οποίο να ευχαριστεί τον κόσμο. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να ζητήσει προκειμένου να χαρίσει χαμόγελα στον κόσμο και την αίσθηση ασφάλειας ότι ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος και μπορεί να το βγάζει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Απεναντίας, εδώ και δύο παιχνίδια αυτό δεν το βλέπουμε. Βλέπουμε έναν Ολυμπιακό άνευρο, άτολμο και “χαλαρό” να αφήνει κάποιες στιγμές τα πράγματα στην μοίρα τους και να μην κάνει μία προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση. Και καλά, απέναντι στην Σπόρτινγκ μπορείς να πεις ότι ήταν ευρωπαϊκό παιχνίδι, είχε πίεση, δέχθηκε και νωρίς το γκολ και έγινε ότι έγινε. Όμως είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουμε μία αντίδραση για ένα ολόκληρο ημίχρονο και κάτι, με τους ποδοσφαιριστές και τον Μπέσνικ Χάσι να αφήνουν εντελώς τα πράγματα στην τύχη τους. Αν αυτό έγινε με την Σπόρτινγκ, τότε αυτό που έγινε με τον Αστέρα ήταν αδιανόητο. Αυτές οι αναμετρήσεις είναι από εκείνες που δίνουν πρωταθλήματα και μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δεν εννοείται να πετάει βαθμούς με αυτόν το τρόπο.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε την “δικαιολογία” της κούρασης, γιατί ο Ολυμπιακός όλο το καλοκαίρι δαπάνησε ένα σκασμό λεφτά για να μπορεί να έχει παίκτες που θα του προσφέρουν με επιτυχία το rotation. Χθες χρειαζόταν αυτό. Αντί αυτού, είδαμε ποδοσφαιριστές “σκασμένους” και αβοήθητους από την άκρη του πάγκου να προσπαθούν να μαζέψουν ξαφνικά τα ασυμμάζευτα. Δεν είδαμε φαντασία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, παρά μόνο παικτες που προσπαθούσαν “ρομποτικά” να φτάσουν στην εστία του αντιπάλου.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την νοοτροπία, που πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό, διότι δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια του χρόνου αφενός, κι αφετέρου δεν θα… περιμένουν οι αντίπαλοι πότε ο Ολυμπιακός θα αλλάξει τη νοοτροπία του. Η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι απλά η ομάδα μοιάζει να “πειραματίζεται” λες κι ακόμη είναι φιλικά προετοιμασίας. Πιθανώς να μην έχουν συνειδητοποιήσει μερικοί πως βρισκόμαστε στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και στα μέσα Σεπτεμβρίου και πως αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα η εκ νέου απώλεια βαθμών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Για αυτό η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει τάχιστα και η ομάδα να ανασυνταχθεί. Για να επιστρέψει στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button