ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για αυτό Θρύλε, πρέπει να νικήσεις!

Τα ψέμματα τελειώσαν. Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Ολυμπιακό και φέτος ξέρουν πάρα πολύ καλά όλοι τι πρέπει να κάνουν.

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή ημέρα για τον Ολυμπιακό. Μπορεί το πρώτο παιχνίδι της σεζόν να ξεκινά κάπως πρόωρα αλλά δεν παύει να είναι η πρεμιέρα της σεζόν 2017-2018. Και το ταξίδι ξεκινάει από εκτός των τειχών στο “αφιλόξενο” φιλόξενο Βελιγράδι. Αφιλόξενο γιατί ο Ολυμπιακός θα έχει να αντιμετωπίσει και την έδρα της Παρτίζαν με τους “ορκισμένους” αντιπάλους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα, άρα και των πρωταθλητών Ελλάδας, και φιλόξενο γιατί οι σκέψεις του… άλλου μισού θα είναι με τον Ολυμπιακό, μιας και εκείνοι του Αστέρα θα καλοδεχτούν μία ήττα και έναν αποκκλεισμό της αντιπάλου τους Παρτίζαν και δη από τον Ολυμπιακό!

Πριν περάσουμε στο προκείμενο, δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει να “φοβηθεί” κάτι από το Στάντιον Παρτιζάνα. Εξάλλου οι πρωταθλητές έχουν παίξει μπάλα σε άλλες μεγαλύτερες και πιο παθιασμένες έδρες και τα κατάφεραν πολύ καλά. Οπότε, με το σφύριγμα της σέντρας, όλα αυτά παύουν να υφίστανται. Τα μάτια και τα αυτιά των παικτών βλέπουν και ακούν μόνο σε μία λέξη. Την πρόκριση στην επόμενη φάση που είναι τα μπαράζ για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και ο Ολυμπιακός μας πρέπει να βρίσκεται εκεί. Για πολλούς και διαφόρους λόγους που θα προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε.

Πρώτα από όλα, έχει ιερό καθήκον απέναντι στην Ιστορία του να βρίσκεται στις μεγάλες διοργανώσεις και να κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία στο εξωτερικό. Στις μέρες μας ειδικά που ο κόσμος περνάει δύσκολες στιγμές και έχει σαν μία από τις διεξόδους του το ποδόσφαιρο, στην χώρα μας που το ποδόσφαιρο έχει γνωρίσει μία τρομακτική υποβάθμιση από αρκετούς, ο Ολυμπιακός πρέπει να αποτελεί την λαμπρή εξαίρεση, ως οφείλει!

Για τον κόσμο του. Η στενοχώρια πέρσι ήταν πολύ μεγάλη με τον άδοξο αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά, όταν η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν και κάτι τέτοιο δεν αξίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αυτός ο λαός αξίζει τα καλύτερα και κάθε χαμόγελο από τον πρωταθλητή Ελλάδος.

Γιατί έλειψε από τους ομίλους. Όμιλοι και Ολυμπιακός πηγαίνουν μαζί. Αυτό συμβαίνει από το 1997 με εξαίρεση τις σεζόν 2008-2009, 2010-2011 και 2016-2017. Δεν εννοούνται όμιλοι χωρίς την συμμετοχή της πρωταθλήτριας ομάδας της Ελλάδας. Και ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται εκεί.

Επίσης ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για τους ομίλους με τους παίκτες και τον Μπέσνικ Χάσι να ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη που τους έχει δείξει ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, η διοίκηση σύσσωμη και οι φίλαθλοι. Με το τέλος της χρονιάς είχε δοθεί η υπόσχεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στα προκριματικά, με τις μεταγραφές της, τις ποιοτικές μεταγραφές της και είναι. Όλα έχουν γίνει σωστά μέχρις εδώ και δεν απομένει παρά να αποτυπωθούν στο χορτάρι.

Τέλος, για εκείνον τον άνθρωπο που μας έμαθε τι είναι ο Ολυμπιακός. Για την μεγάλη δόξα του Ολυμπιακού, τον Θανάση Μπέμπη, ο οποίος “έφυγε” από κοντά μας πριν από δύο ημέρες για το μεγάλο ταξίδι στην “Γειτονιά των Αγγέλων”. Και αυτόν πρέπει να τιμήσει απόψε ο Θρύλος παίζοντας μπάλα και κάνοντας σωστά και σταθερά το πρώτο βήμα προς τους ομίλους. Και για αυτόν τον άνθρωπο που η μόνη φορά που γονάτισε, ήταν για να ασπαστεί την Σημαία του Ολυμπιακού μας. Ναι Θρύλε… Απόψε παίζεις και για τον Θρυλικό Θανάση Μπέμπη.

Όλοι είμαστε δίπλα σου Θρύλε. Μπορείς να τα καταφέρεις. Το ξέρουμε πως μπορείς και οι σκέψεις μας είναι μαζί σου στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Μπορεί ο κόσμος σου να σε προστάζει να παίξεις γερά, να παίξεις με τσαμπουκά, μπορεί όμως να μην τραγουδά απόψε αλλά οι σκέψεις και οι καρδιές του είναι δίπλα σου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΡΥΛΕ ΜΑΣ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button