ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γελάει ο Πλανήτης με τους εξυγιαντές…

Σε ένα ντέρμπι που αντί να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο ρέφερι Σταύρος Μάνταλος και οι επόπτες του, που άφησαν τους παίκτες της “Ενωσης” να παίζουν ξύλο ενώ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Μποτία στο 50, η γηπεδούχος ομάδα νίκησε με 1-0 τον Πρωταθλητή Ελλάδας. 

 

O Πάουλο Μπέντο επέλεξε να βάλει όλα τα …βαριά χαρτιά μέσα στην ομάδα επαναφέροντας στην άμυνα το Ντα Κόστα, βάζοντας το Ρομαό αντί του Ρέτσου με παρτενέρ τον Μάρτινς , Ελ Γιουνούσι,Σεμπά στα άκρα και τον Ιντέγε φορ, με τερματοφύλακα το Λεάλι, στα άκρα της άμυνας Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια ,δεξιά και αριστερά αντίστοιχα με τον Φορτούνη 10άρι.

Το πρώτο τέταρτο ήταν ουσιαστικά αναγνωριστικό με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να παίξει το γνωστό του παιχνίδι απο τά άκρα με τα ανεβάσματα των μπακ του, ενώ η ΑΕΚ προσπαθούσε να κλείσει χώρους και με τους Μάνταλο -Αραούχο και Πατίτο να βγεί μπροστά για να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Στο 12 ,χάθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Πρωταθλητή με τον Φιγκέιρας να μην “τελειώνει” σωστά τη φάση παίρνοντας τη μπάλα από τον Φορτούνη.

Η ΑΕΚ “απάντησε” ένα λεπτό μετά με το σουτ του Πατίτο μέσα απο την περιοχή που μπλόκαρε ο Λεάλι.

Το ματς κυλούσε με τους παίκτες της “Ενωσης” να παίζουν ξύλο στην άμυνα τους και ο Μάνταλος να μη δίνει ούτε κάρτα, την ίδια ώρα που κάθε επαφή παίκτη του Ολυμπιακού με της ΑΕΚ δινόταν φάουλ και κάρτα.

Αποκορύφωμα ήταν η φάση του 30 ,όταν 3 παίκτες της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ,αλλά ο Μάνταλος και ο επόπτης Ακρίβος να μην υποδεικνύουν οφσάιντ.

Στο 33,η ΑΕΚ κέρδισε φάολυ έξω απο την περιοχή και στην ευθεία του τέρματος του Λεάλι, που εκτέλεσε ο Αιντάρεβιτς, με τη μπάλα να χτυπάει πάνω στο κεφάλι του Ντα Κόστα, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα πριν το φάουλ αποβλήθηκε ο Μοντέστο από τον πάγκο για διαμαρτυρία.

5 λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει ,όταν ο Σεμπά έβγαλε για το Ντε Λα Μπέγια που μπήκε σε ρόλο φορ απο αριστερά και μέσα στην περιοχή ,αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα.

5 λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης , ο Μάνταλος που πριν το ξεκίνημα του β ημιχρόνου, απέβαλλε και τον Σάββα Θεοδωρίδη από τον πάγκο του Ολυμπιακού, αρνήθηκε ξεκάθαρο πέναλτι του Λαμπρόπουλου στον Μποτία .

Οι Πρωταθλητές, είναι αλήθεια ότι για ακόμα ένα ματς εμφάνισαν πρόβλημα στο να δημιουργήσουν φάσεις ,ενώ η ΑΕΚ πρόσεχε την άμυνα της και προσπαθούσε να βγεί σε γρήγορες αντεπιθέσεις.

Στο 65, μάλιστα, θα μπορούσε να είχε σκοράρει ο Αραούχο, όταν γύρισε το σώμα του για να αποφύγει τον Μποτία, στο κοντρόλ πρέπει και να χρησιμοποίησε χέρι αλλά το σουτ που έκανε έδιωξε ο Λεάλι.

Ο Μπέντο με την είσοδο των Ανδρούτσου και Μανθάτη αντί των Ρομαό και ΕλΓιουνούσι ,θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα επιζητώντας περισσότερο τρέξιμο και δημιουργία φάσεων απο τα άκρα με τον δεύτερο, αλλά οι ατομικές ενέργειες δεν αποδείχτηκαν αρκετές. Με τον Ολυμπιακό να αναγκάζεται από το 76 να παίζει με 10 λόγω αποβολής του Μποτία με δεύτερη κίτρινη..

Σχετικά Άρθρα

Back to top button