ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γαλάτης ο Θρύλος!

Συγκλονιστική η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο Βέλγιο της Αστερίξ με 2-3 πετυχαίνοντας τεράστιο βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Challenge Cup.

Τελειωμό δεν έχει το μεγαλείο του Θρύλου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό φρόντισε να το αποδείξει έμπρακτα για ακόμη μία φορά φέτος η ομαδάρα βόλεϊ γυναικών!

Τα θρυλικά κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αποδίδοντας διαστημικό βόλεϊ και με τεράστια ψυχικά αποθέματα θριάμβευσαν στο Μπέβερεν της ισχυρής Αστερίξ με 2-3 σετ (22-25, 25-11, 25-19, 20-25, 12-15) πραγματοποιώντας το πρώτο αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Challenge Cup!

Παράλληλα, διεύρυναν την φετινή εκπληκτική και αήττητη πορεία τους στην Ευρώπη, όπου έχουν να επιδείξουν μόνο νίκες! Είχαν προηγηθεί οι διπλοί θρίαμβοι και οι επικές προκρίσεις απέναντι σε  CSM Βουκουρεστίου (3-0 και 0-3), Τσανάκαλε (2-3 και 3-2) και πλέον, αυτό που απομένει, είναι μία απλή νίκη με οποιοδήποτε σκορ στον επαναληπτικό της 7ης Μαρτίου στο «Μελίνα Μερκούρη», ώστε να πετύχουν την κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση στην ιστορία του τμήματος!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση και από τους πρώτους πόντους, έδειξε περίσσιο θάρρος και ασίγαστο πάθος, βάζοντας δύσκολα στις Βελγίδες!

Το πρώτο σετ το κατέκτησαν οι νταμπλούχες Ελλάδας με 22-25 με άσο της Λαμπρούση αποκτώντας τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας του αγώνα.

Οι γηπεδούχες μετά το αρχικό …σοκ, μπήκαν δυνατά στο δεύτερο σετ, το οποίο και το κατέκτησαν με 25-11.

Στο τρίτο σετ οι Βελγίδες εκμεταλλεύθηκαν ορισμένες ολιγωρίες και έχοντας περισσότερες επιλογές στην επίθεση το κατέκτησαν κι αυτό με 25-19.

Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, όμως δεν πτοήθηκαν! Με την Σάσκια Χίππε να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και άξιες συμπαραστάτριες τις Λαζάρεβιτς, Μαλασάι, Γιώτα έφτασαν στην ισοφάριση κατακτώντας το σετ με 20-25 και ουσιαστικά έθεσαν γερές βάσεις για την πρόκριση ενόψει του επερχόμενου επαναληπτικού.

Στο τάι μπρέικ, οι «ερυθρόλευκες» με καλύτερη ψυχολογία, πίστη και συγκέντρωση, έδειξαν τεράστια ψυχικά χαρίσματα και το κατέκτησαν με 12-15 παίρνοντας τεράστια νίκη επί βελγικού εδάφους και παράλληλα πέτυχαν τεράστιο βήμα πρόκρισης!

Τα σετ: 22-25, 25-11, 25-19, 20-25, 12-15.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button