Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βούζας, όπως Προτάσοφ!

Το Redaroume.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας θυμιζει πτυχές, που «συνδέουν» τους Βασίλη Βούζα και Όλεγκ Προτάσοφ με την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

 

Μία σειρά από απίστευτες συμπτώσεις συνδέουν τον φετινό Ολυμπιακό με τον αντίστοιχο της περιόδου 2002-03!

Η πιο χαρακτηριστική, έχει να κάνει με τις αλλαγές προσώπων που υπήρξαν τόσο σ’ εκείνη τη  σεζόν όσο και στην φετινή στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων»! Όπως φυσικά και το γεγονός ότι τόσο εκείνη η ομάδα του Ολυμπιακού, όσο και η φετινή, έκανε την προσπάθειά της προς την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης Βούζας, ο οποίος από το απόγευμα της Δευτέρας αποτελεί τον αντικαταστάτη του Πάουλο Μπέντο, συνιστά  τον τέταρτο κατά σειρά προπονητή, που έχει παρελάσει από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο στην διάρκεια της φετινής περιόδου

Τις δύο πρώτες ημέρες της προετοιμασίας είχε ξεκινήσει ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος εντελώς αιφνιδιαστικά την τρίτη ημέρα επί αυστριακού εδάφους ανακοίνωσε την παράιτησή του από την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών. Τον 39χρονο Πορτογαλο διαδέχθηκε ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος  ωστόσο, παρέμεινε για διάστημα μόλις 47 ημερών στην τεχνική ηγεσία, πληρώνοντας το «μάρμαρο» του αποκλεισμού από την Χάποελ Μπεερ Σεβά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τον περασμένο Αύγουστο ανέλαβε τους πρωταθλητές ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος από το απομεσήμερο της Δευτέρας (6/3) αποτελεί παρελθόν για την τεχνική ηγεσία, «πληρώνοντας» τις εμμονές του, αλλά και την κακή διαχείριση του υπάρχοντος υλικού.

 

Ο Όλεγκ και το ρεκόρ του έβδομου σερί τίτλου!

Για όσους δεν θυμούνται, την «ροκ» σεζόν 2002-03 στην πορεία προς την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος της νέας δυναστείας του Ολυμπιακού, από την άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου είχαν περάσει κατά σειρά οι Τάκης Λεμονής, Γιάννης Κόλλιας, Σρέτσκο Κάτανετς, για να ολοκληρώσει την χρονιά ο Όλεγκ Προτάσοφ.

Μάλιστα, ο Ουκρανός ευτύχησε να συνδέσει το όνομά του με την κατάρριψη του μυθικού ρεκόρ, που κρατούσε η ομάδα του Ολυμπιακού της δεκαετίας του 1950 με τις κατακτήσεις έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων (1954-1959), οδηγώντας τον Θρύλο στο΄έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα!

Επίσης, υπάρχει μία ακόμη κοινή συνισταμένη, που συνδέει τις περιπτώσεις των Βασίλη Βούζα και Όλεγκ Προτάσοφ, η οποία έχει να κάνει με τον πρότερο βίο τους ως ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Ο μεν Προτάσοφ για διάστημα τρεισίμιση ετών (Ιούλιος 1990- Δεκέμβριος 1993) μάγευε τα πλήθη φορώντας την ένδοξη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στην πιο παραγωγική ηλικία της καριέρας του. Με τον Θρύλο ως παίκτης πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδας (19920, αλλά κι ενός Σούπερ Καπ (1992)

 

Υπήρξαν συμπαίκτες για μία διετία!

Όσον αφορά τον Βασίλη Βούζα, προέρχεται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού.

Από το 1986 ως το 1992 ανήκε στην ομάδα του Πειραιά, αγωνιζόταν ως αμυντικός και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα το 1987 και το Σούπερ Καπ την ίδια χρονιά, αλλά και το Κύπελλο του 1992 στους διπλούς τελικούς με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, για μία διετία (1990-1992) συνυπήρξε συμπαίκτης με τον Όλεγκ Προτάσοφ στους «ερυθρόλευκους»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button