Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βιάνα, όπως Ντρασένα!

Untitled-7-3

Ανάλογη περίπτωση με τον άλλοτε «ερυθρόλευκο» συμπατριώτη του Εντού Ντρασένα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί για τον Ολυμπιακό ο 21χρονος νεοφερμένος στόπερ Μπρούνο Βιάνα. Με τον Βραζιλιάνο να έχει την τεράστια ευκαιρία μπροστά του να γράψει ιστορία με την φανέλα των Πειραιωτών.

 

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ο Μπρούνο Βιάνα ανήκει πλέον με κάθε επισημότητα στην οικογένεια του Ολυμπιακού!

Ο 21χρονος Βραζιλιάνος στόπερ αποκτήθηκε από την Κρουζέιρο, κατόπιν θερμής» εισήγησης του νέου προπονητή των «ερυθρόλευκων» Πάουλο Μπέντο, με τον οποίοι οι δρόμοι τους είχαν συνυπάρξει και στην ομάδα της χώρας του καφέ.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος από πολύ μικρή ηλικία ξεχώρισε για το ταλέντο του. Είναι ένας αμυντικός που ξέρει να «διαβάζει» το παιχνίδι και να επεμβαίνει άμεσα και έγκαιρα πριν καν δημιουρηγθούν κίνδυνοι για την άμυνα Είναι αρκετά δυναμικός και παρά το ύψος του χαρακτηρίζεται αρκετά γρήγορος

Μάλιστα για τους λίγο παλαιότερους και μυημένους οπαδούς του Ολυμπιακού, η περίπτωση του Μπρούνο Βιάνα μας παραπέμπει σε μία ανάλογη περίπτωση Βραζιλιάνου αμυντικού, η οποία μας φέρνει 14 χρόνια πίσω.

Για αυτή του Εντού Ντρασένα ο λόγος. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2002 (κι αυτός στα 21 του χρόνια) κι αναζητούσε το επόμενο «βήμα» στην Ευρώπη, προερχόμενος από την Γκουαρανί  ευελπιστώντας να ανεβάσει κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές του μετοχές αγωνιζόμενος στα «σαλόνια» του Champions League!

Η «καταιγίδα» εξελίξεων που ακολούθησε με τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών (σ.σ. οι Τάκης Λεμονής, Γιάννης Κόλλιας, Σρέτσκο Κάτανετς, Όλεγκ Προτάσοφ πέρασαν εκείνη τη σεζόν από την άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου) μπροστά στην δίψα κατάκτησης του ιστορικού έβδομυ συνεχόμενου πρωταθλήματος, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν επέτρεψαν στον νεαρό Βραζιλιάνο στόπερ να πάρει τον χρόνο που θα επιθυμούσε στους «ερυθρόλευκους».

Ο Μπρούνο Βιάνα έχει την τεράστια ευκαιρία που του παρουσιάζεται, να δικαιώσει τον προπονητή του Πάουλο Μπέντο και να αποδειχθεί σε… φλέβα «χρυσού» για τους πρωταθλητές Ελλάδας!

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button