ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Βελτίωση στην επίθεση”(Video)

thumb_640Ξεκάθαρος, όσoν αφορά τους στόχους του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μιλώντας στους εκπροσώπους του τύπου για το made in greece Derby της Ευρωλίγκα. Ο νεαρός  κόουτς σαφέστατα και ήταν ικανοποιημένος από την άμυνα, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι  για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ ,θα πρέπει να παίξει καλύτερα από ότι  στο ματς με τη Μπαρτσελόνα στην επίθεση.

Αναλυτικά, ο “Σφαιρό” αναφέρθηκε

– για την παρουσία του Πασκουάλ στον πάγκο του ΠΑΟ κι αν έχει αλλάξει την εικόνα του: «Όταν φεύγει ένα προπονητής, οι παίκτες θέλουν αν αποδείξουν πάντα κάτι στον νέο προπονητή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι σε αυτό το momentum. Όλοι είναι σε μια κατάσταση που θέλουν να παίξουν καλά, γι’ αυτό και παίζουν και καλά. Σίγουρα, μέσα στην έδρα τους είναι ακόμα πιο δυνατοί. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που πρέπει».

για την κούραση κι αν αυτή μπορεί να παίξει ρόλο: Αυτά δεν υπάρχουν. Όταν παίζεις ντέρμπι “αιωνίων” και οι δύο ομάδες δίνουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κούραση, ούτε για αυτούς, ούτε για μας».

για την απουσία του Γκιστ κι αν αυτή θα διαφοροποιήσει το πλάνο του: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει αυτή την απώλεια από το χθεσινό ματς. Αλλά είναι μια καλή ομάδα, που έχει πολύ καλούς παίκτες και ποιοτικό ρόστερ και νομίζω ότι έχουν τους παίκτες για να καλύψουν αυτό το κενό».

για το πού θα κριθεί αυτό το ματς: «Σίγουρα η συγκέντρωση μετράει και η διάρκεια για 40 λεπτά, όλες οι άλλες τεχνικές λεπτομέρειες είναι θέματα που τα αναλύουμε μέσα στην ομάδα».

για το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα της φετινής σεζόν: «Όταν είσαι στη μέση του πολέμου, δεν σχολιάζεις τις μάχες που περάσανε ή που έρχονται. Συνεχίζεις και πολεμάς. Εάν σταθούμε να σχολιάσουμε τι έγινε χθες και τι θα γίνει αύριο, την πατήσαμε όλοι όσοι ασχολούνται με το νέο σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας. Θέλει διάρκεια, μεγάλες αντοχές και πνευματική ετοιμότητα. Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό, θα έχει πρόβλημα».

για το “κλειδί” του ματς: «Αναφορικά με το δικό μας το παιχνίδι και σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, σίγουρα πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση. Η άμυνά μας ήταν καλή, πολύ καλή, αλλά η επίθεσή μας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Όχι ότι δεν είχαμε καλές επιλογές ή ότι δεν είχαμε καλή κυκλοφορία. Απλώς δεν βρεθήκαμε σε καλή ημέρα στα σουτ από την περιφέρεια. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ που δεν μπήκαν. Πιστεύω ότι αυτά δεν γίνονται κάθε ημέρα. Γενικά το ποσοστό μας φέτος και η παραγωγικότητά μας είναι πολύ καλή. Άρα το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι να παίξουμε καλά και στις δύο άκρες του γηπέδου».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button